AVOCADO & BANANA

Hei! Nyt ei tule ruokaohjetta vaan jatkoa tälle vihervaltaukselle, joka meidänkin kotona on käynnissä. Olen halunnut kasvattaa avokadonsiemenestä puun jo useamman kuukauden, koska pelkkä ajatus siitä on jo niin siisti! Nyt oon onnistunut siihen pisteeseen asti, että itänyt siemen on mullassa ja sieltä on putkahtanut vartta lehtineen!


avokadon kasvatus

Mikään nopea projekti tämä ei ole ollut, sillä idätysvaihe itsessään kesti ainakin pari kuukautta. Laitoin siemenen vesilasiin, jossa se siis lillui siihen asti, että kivi halkesi ja sen sisältä ilmaantui juuri. Vettä joutuu vaihtamaan ja lisäämään melko usein, sillä se samentuu ja haihtuu äkkiä. Tämä osuus vaatii malttia ja pitkiä hermoja!


avokadopuubanaanipuu

Kun itänyt kivi on mullassa alkaa tapahtua jo vähän nopeammin. Ainakin tämä minun oma kasvatti taimen melko nopeaan ja varsi venyi aluksi ihan silmissä! Lehdet ovat ihanan vihreät ja kauniit, ja nekin ilmaantuivat nopeasti. Olen lannoittanut tainta kuten muitakin huonekasveja nyt kasvukaudella eli kaksi kertaa kuussa. Mullan olen pitänyt jatkuvasti vähän kosteana. Nyt enää jännittää tuleva syksy ja talvi eli miten eksoottinen kasvi pärjää tulevan pimeän ajan (lisävalolla?). Sama huoli koskee kuvan toistakin kukkaa, joka on Lidlistä hankittu banaanipuu! Se taitaa olla tällä hetkellä kukkatrendin kärkipäässä ;).

7 thoughts on “AVOCADO & BANANA

 • Reply Q 16/08/2016 at 17:19

  Mun on jo pien ikuisuus pitänyt kokeilla avokadopuuta, mutten oo koskaan saanut aikaseksi! Nyt kun palas taas mieleen, niin saa nähdä jos onnistuis 😀

  • Reply Maiju 16/08/2016 at 19:52

   Kannattaa ehdottomasti kokeilla, vaikka herättely vesikupissa viekin jonkin aikaa! Tosin onnistuu se kasvatus mullassakin, lukase Jennin äsken tullut kommentti tuossa alla! 🙂

 • Reply jennI nalaneps 16/08/2016 at 19:20

  Hienot on. Vinkkejä avokadon kasvatukseen; kuivaa kivi 24h, leikkaa veitsellä pikkusen ala ja yläkärjestä ja kuori kivi. Istuta multaan puolet mullan alle ja puolet jää mullan päälle. Pidä kosteana. Kun katsoo lehdet tulevatai analysoi ne olla. Jos haluaa leviämmän ja tuuheamman puskan niin nipsi seuraavat kaksi lehteä pois. Jos jätit ne niin kasvi kasvaa korkeaksi. 🙂 aina on yhtä siistiä katsella kuinka pienestä siemenestä kasvaa isoja kasveja !

  • Reply Maiju 16/08/2016 at 19:55

   Olipa hyvää tietoa, kiitos! Tekstiin oli eksnyt joku typo eli jos en halua korkeaa kasvia, niin leikkaanko ensimmäiset vai toisena tulevat lehdet pois? Mites hoito talvella? Pari kiveä on taas vedessä eli koukuttavaa hommaa 🙂

 • Reply Veera 17/08/2016 at 22:23

  Itse en ole vedessä saanut itämään, homehtuvat vaan. Suoraan multaan kun laittaa, puolet siemenestä mullan alle ja puolet jää näkyviin, lähtee melko nopeasti ja sitten kun se lähtee, kasvaa ihan silmissä. Kaikki siemenet eivät lähde, mutta joukosta löytyy onneksi aina niitä, mitkä lähtevät 🙂

 • Reply jennI nalaneps 01/09/2016 at 20:53

  Hupsista juu eli tuuheamman putkaan : ekat kaksi lehteä annat olla mutta sitä seuraava pari nipsitään pois. . Aina ei oo helppoa selittää 😉

 • Reply jennI nalaneps 01/09/2016 at 20:54

  Ja taas… puskaan siis eikä putkaan niinkuin autocorret halusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.