CABINET UPDATE

Hei! Ikean Ivar-kaapit ovat olleet todella nappiostos meidän olohuoneeseen, niihin mahtuu hyvin tavaraa ja päällä on tilaa kukille, valaisimelle, tuikuille ja milloin millekin. Kaapit ovat käsittelemätöntä mäntyä, joten arvasin niiden pikkuhiljaa tummuvan ja kellastuvan alkuperäisestä. Reilu puolisen vuotta siihen aika tarkalleen meni, kun aloin katsoa että sävy on kellastunut eikä enää yhtä freessi kuin uutena. Olkoonkin että mänty on nyt in, niin en oikein syttynyt tälle uudelle sävylle, se näytti mun mielestä lähinnä tunkkaiselta.


viherkasvejasametityynyja

Onneksi ratkaisu oli hyvin helppo eli vaati vain käväisyn rautakaupassa. Valkkasin sieltä Osmo Colorin puuöljyn vaaleimmassa sävyssä, joka on nimeltään kuusi. Kaapin päältä pölyt pois ja käteen kuiva nukkaamaton rätti, jolla levitin puuöljyn. Todella nopeaa hommaa! Lopputulos oli hyvä jo ensimmäisen käsittelykerran jälkeen (aika huomattava ero!), mutta mun silmään keltaisuuden häivyttämiseksi tarvittiin vielä toinen. Kamat sai asetella kaapin päälle jo illalla eli nopeasti se myös kuivui.

Kaapin päällä on muuten mun uusin ruukkusuosikki eli kirppikseltä löytynyt keramiikkaruukku, jossa on jännä tuohta muistuttava pinta. Ruukussa kasvaa aralian pistokas, jota juurrutin vedessä ennen istuttamista. Saa nähdä lähteekö se kasvamaan… Ja samettityynyjen määrä sohvalla senkös kasvaa! 🙂

osmo kuusikirppisruukkuja

I oiled our Ivar cabinets (from IKEA) couple of days ago as the color had slowly turned to yellow. This was no suprise to me, I expected that to happen during time. However, I didn´t like the new darker shade, it made the cabinets look old and unfresh. Luckily two layers of nearly white tree oil did the trick and now my Ivars are nice and bright again!

6 thoughts on “CABINET UPDATE

 • Reply MK 12/08/2016 at 10:43

  Hei! ihana tuo vaalean harmaa tyyny! Kenen / mistä se on?

  • Reply Maiju 12/08/2016 at 14:31

   Ylempi on H&M Homesta ja alempi Ikeasta 🙂

 • Reply linda 16/08/2016 at 14:11

  Onpa hieno lopputulos! Itselläkin on ivareita olohuoneessa, viime jouluna hankin ja tovin olen jo miettinyt millä freessaisin ne. Tää postaus tuli siis just oikeaan aikaan 🙂 Voiko tuon öljyn päälle maalata jos joskus haluaisikin täysin uuden värin? Ja mistä löydän nukkaamattoman rätin? :O

  • Reply Maiju 16/08/2016 at 19:50

   No hyvä jos oli apua :). Kahdenkaan kerroksen jälkeen ei näihin mun mielestä tule mitään kovin paksua kalvoa eli uskon, että voi maalata päälle kunhan ensin hioo kevyesti pinnan. Rättiä kannattaa kysellä rautakaupasta, vaikka levitys onnistuu myös esim sienellä tai pensselillä. Uskon, että sienellä tulee aika sama lopputulos mitä rätillä :).

 • Reply heidi 18/08/2016 at 14:54

  Piti tulla varta vasten lukemaan tämä postaus uudestaan. Harkitsen meille noita iivareita keittiöön lisäsäilytystilaksi, ja kylläpä ne vaan teillä näyttää hyvältä! 🙂 Etenkin tuon käsittelyn jälkeen. Onkos tuo matto Sinnerlig? Käpälöin sitä viime Ikean reissulla, mutta se käsillä oleva matto oli jotenkin rispaantunut ja siitä irtoili heinää aika reippaasti. Irtoaako teillä vielä, vai onko se vaan alkuun sellainen?

  • Reply Maiju 21/08/2016 at 15:17

   Mulla on kolmas Iivari jo tilauksessa lastenhuoneeseen, on se verran tykätty näistä! 🙂 Matto on Sinnerlig ja siinä on kyllä vähän sellanen “ulkomattomainen” fiilis. Jos mattoa nostaa, niin sen alla on semmosta irronnutta heinäpehua jonkun verran. Sitä kuitenkaan ei irtoa noin muuten, en todellakaan jaksaisi jos sitä ajelehtisi lattioilla. Toki ihan reunasta saattaa lähteä silloin tällöin joku liikkeelle. Meillähän on näitä kaks eli yks olkkarissa ja toinen keittiössä eli on siistit ja tosi kestävät matot kyllä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *