TO GO OR NOT TO GO?

Hei! Selailin tuossa juuri Suomalaiset sisustusblogit -facebook-ryhmän feediä eikä jäänyt epäselväksi mikä on nyt sisustusbloggaajien keskuudessa the aihe. No asuntomessut tietenkin! Tänä vuonna alue löytyy Seinäjoelta eli ihan tästä meidän lähettyviltä. Arvon silti edelleen menemisen ja menemättä jättämisen välillä ihan käytännönkin syistä. Vauva on vasta 3 kk eli joutuisin kiertämään alueen poika mukanani. Kantorepussakin siis melko työlästä varsinkin jos ihmisiä on paljon..

Toisaalta oon nähnyt messukuvia jo lähes kyllästymiseen asti blogeista. Omat suosikit ovat tiedossa. Tällä hetkellä siis mietin, saisinko livekäynnillä messuista sen enempää irti? Asuntomessut eivät muinakaan vuosina ole olleet oikein mun juttu, sillä vierastan messutalojen kerralla rakennettua sisustusta. Myöskään asumisen mittakaava ei puhuttele, sillä meillä ei ole kiinnostusta eikä halua rakentaa monen sadan neliön omakotitaloa. Mutta jos tarpeeksi sataa ja saan kivaa messuseuraa, niin voihan se auton nokka Seinäjoelle kääntyäkin! Mitäs mieltä te muut olette messuista?


marmoritasosavinaamapatsaspieni pääpatsas

Kuvissa on kirppislöytö viime viikolta eli jonkun itse tekemä savinaama. Myös pienen pääpatsaan on joku tuntematon tehnyt. Tämmöiset jutut tuntuvatkin musta nyt kiinnostavimmilta ja hyviltä tavoilta lisätä yksityiskohtia sisustukseen. 🙂


savinaama lampe gras 217

10 thoughts on “TO GO OR NOT TO GO?

 • Reply Ansku 15/07/2016 at 12:39

  Tykkään uutukaisistasi. Niissä on persoonaa ja tarinaa. Asuntomessut saattaisivat kiinnostaa, mutta ovat vähän kaukana…

  • Reply Maiju 15/07/2016 at 22:11

   Joo etäisyys nostaa osallistumiskynnystä ilman muuta, itsekään en ole käynyt kun viimeksi täällä Vaasassa 10 v. sitten, hehheh! 😀

 • Reply Anniina 15/07/2016 at 13:58

  Kävin asuntomessuilla viime vuonna, kun ne olivat täällä kotikaupungissani Jyväskylässä. Minunkin makuuni niiden sisustus on usein jotenkin… voiko sanoa persoonatonta? Eikä rakentaminen ole ollenkaan suunnittelmissa. Mutta on niillä kuitenkin ihan kiinnostavaa käydä, jos lähellä sattuvat olemaan 🙂

  • Reply Maiju 15/07/2016 at 22:14

   On niissä oma viehätyksensä, kun saa kerrankin luvan kanssa kommentoida sisustusta ;). Mutta ehkä tosiaan saisi enemmän irti, jos olisi itse rakentamassa.

 • Reply Elsa 15/07/2016 at 16:34

  Muutamana vuotena olen käynyt Asuntomessuilla, ja mielestäni niiden anti sisustuksien osalta on hiukkasen väritöntä, liian varmaa, peruskauraa. Kun se olisi oiva tilaisuus tuoda uutta, arvaamatonta ja särmää, lisää mielikuvitusta ja luovutta kehiin. Onhan messuilla toki poikkeuksia. Kuten sanoit, me bloggaajat raportoimme melkein täysin puhki kaiken, joten saako käynnistä sitten mitään irti enää menemällä paikan päälle?

  Olinkohan liian ilkeä ja suorasanainen?

  • Reply Maiju 15/07/2016 at 22:21

   Joo samaa mieltä – Asuntomessut ei välttämättä ole se paikka, jossa pääsisi näkemään sisustamisen uusia tuulia ainakaan joka kohteessa. Suomalaisten sisustusmakukin on ehkä aika “turvallista” eli ei välttämättä tarjoa yllättyksiä. Mua häiritsee lisäksi “sponssituotteet” eli että saman merkin tavaroita on stailattuna joka huoneessa, sopi tai ei :/. Viime vuonna taisin selata Dekon messunumeron ja pari blogipostausta, kun totaalinen messuähky iski!

 • Reply neito 15/07/2016 at 21:04

  Kävin itse viime vuonna Vantaan Kivistössä asuntomessuilla. Lähdin pois jotenkin paha maku suussa. Asunnot liian isoja, mahtailevia ja sisustukset liian valmiita minun makuuni. Jotenkin itse kaipaan sisustukseen kerroksellisuutta ja asujan persoonaa. Talot olivat myös Kivistössä liian pienillä tonteilla suhteessa taloihin. Jäi kyllä mun viimeiseksi kerraksi pitkään aikaan.

  • Reply Maiju 15/07/2016 at 22:27

   No sepä! Jotkut kohteet on lisäksi niin ammattisisustajien tekemiä, että niistä ei saa kiinni sitten mistään! En voisi omassa kodissa kuvitella, että joku huone tulisi ”kerralla kuntoon” eli se myös tökkii useimmissa messukohteissa. Saan enemmän inspistä jopa Ikean katalogista eli jotenkin nuo messut ei vaan iske :/

 • Reply Terhi 20/07/2016 at 12:24

  Aika ristiriitaiset tunnelmat. Meillä on juuri valmistunut omakotitalo. Rakentaminen ja siihen liittyvä ei tällä hetkellä puhuttele, ehkä tulevina vuosina. Itseäni ei messutalot puhuttele juurikaan sen takia että niissä ei asu oikeita ihmisiä vielä ja niistä puuttuu “sielu”.

 • Reply Riina 21/07/2016 at 20:59

  Selailin tarkkaan tuoreen Avotakan ja tuntui, että messuilla on nyt käyty 🙂 Halvaksi tuli messureissu ja mukavaksi (ilta-auringossa lehteä lueskelin viinilasi kourassa). Samaa mieltä edellisten kirjoittajien ja Sinun kanssasi siitä, että oikeasti inspaavimmat jutut rakentamisen ja sisustamisen suhteen löytää jostain ihan muualta kuin ko. aihealueiden messuilta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.