BRITA

Ei kesää ilman Britakakkua! Ensimmäinen on tehtävä kotimaisista mansikoista ja toinen itse kerätyistä mustikoista ja vadelmista. Ohjeessa kai sanotaan, etä Brita täytyy syödä heti kokoamisen jälkeen, jotta marenki on vielä rapeaa. Itse oon toista mieltä, sillä vuorokauden jääkaapissa tekeytynyt kakku on aivan taivaallista!


mansikkabrita

Kakun valmistus alkaa pohjasta eli ensin vaahdotetaan voi ja sokeri. Lisää tämän jälkeen keltuaiset (säästä valkuaiset marenkiin!) sekä yhdistetyt kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille vähän peltiä pienemmälle alalle ja esipaista 180 asteessa 10 min. Marenki valmistuu vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi – sokeri lisätään pienissä erissä, jotta vaahdosta tulee tarpeeksi kuohkeaa. Levitä marenki esipaistetun pohjan päälle ja lisää pinnalle mantelilastut. Uunita kakkua vielä 15 minuuttia ja anna tämän jälkeen jäähtyä.

Puolita jäähtynyt pohja ja levitä toisen puolikkaan päälle puolet täytteistä eli kermavaahtoa ja tuoreita marjoja. Omaan kakkuuni käytin 500 g mansikoita ja 3 dl kermaa. Nosta toinen puolikas täytetyn päälle ja levitä sen päälle loppu kerma ja marjat.

Lopuksi vielä tieto Dermoshop-arvonnan onnekkaasta voittajasta eli kivan Living-paketin saa itselleen nimimerkki kooka, onnea! Kiitos kaikille osallistujille!


britakakku

Leave a Reply

Your email address will not be published.