NIGHT TO REMEMBER

[mittaustagi]

Yhteistyössä Indiedays & Albali


Hei! Viime viikonloppu meni Etelä-Suomessa kauniissa järvimaisemissa ystävien mökillä. Koko edellinen viikko seurattiin lähes päivittäin säätiedotuksia, mutta toiveista huolimatta ilma oli pääosin sateinen. Sen ei silti annettu pilata tunnelmaa tai suunnitelmia – aikomuksena oli edelleen grillata sekä maistella Albalin viinejä Indiedaysin ja Albalin kampanjan myötä. Lauantai-illan menu koostuikin espanjalaiseen henkeen grillatusta, punaviinimarinoidusta kupeesta, Kanarian potuista, Mojo-kastikkeesta sekä tomaatti-sipulisalaatista.


Viinit saatu

albali vina mojokesatouhuja_mv

Juuri kuin kuve oli saatu marinadiin tapahtui jotain tosi hartaasti toivottua, nimittäin aurinko ilmestyi esiin! Lapsia ei tarvinnut montaa kertaa käskeä vaihtamaan uikkareita päälle varsinkaan sen jälkeen, kun järveen oli heitetty kelluva vesitrampoliini! Näköjään sitä voi hinailla myös noin toisin päin käännettynä – en tiedä oliko tämä hauskempaa meistä aikuisista vai lapsista ;). Joka tapauksessa kesäfiilis oli ihan maksimaalinen, kun ilma yhtäkkiä oli ihanan kostean paahteinen ja luonto hehkui vihreänä ympärillä.

Punaviinissä marinoitu ja grillattu kuve
1 kg kuve
Punaviiniä
Sipulia
Valkosipulia
Oliiviöljyä
Tuoretta timjamia
Loraus soijaa


albali valkkari albali white vesitrampoliini vesitramppa_mv

Kuve saa marinoitua vähintään neljä tuntia ennen grillausta. Uinti- ja saunatouhussa meni varmaan juuri sen verran, tämä toimii muuten myös hyvänä ruokahalun nostattajana! Saman teki myös Albalin Verdejo Rueda -valkoviini, jota on saatavissa kätevässä 0,375 l “piknik-koossa”. Olen kesäisin ehdottomasti enemmän valkkarin ystävä ja tässäkin viinissä juuri raikkaus ja kevyt sitruksisuus toimii hyvin.

Ja sitten Mojo-kastikeeseen. Tämä on helppo ja nopea tehdä blenderissä tai sauvasekoittimella. Kaikki aineet pilkotaan ja lisätään mausteiden kanssa kulhoon. Päälle murustellaan kevysti pannulla rapeaksi paistettu leipä ja surautetaan sileäksi kastikkeeksi. Laita Mojo tämän jälkeen jääkaappiin maustumaan.

Mojo-kastike
1 punainen paprika
1 punainen chili
1-2 viipaletta paahtoleipää
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl juustokuminaavina albali salsaa jarvimaisema_mv

Ennen grillauksen aloittamista keitetään Kanarian potut, joita myös ryppyperunoiksi kutsutaan. Perunat keitetään todella runsaasti suolatussa vedessä kypsiksi. Tämän jälkeen kattilasta kaadetaan suurin osa vedestä pois – pohjalle jätetään siitä vähän, jotta perunat saavat vielä hetken muhia, kunnes loppukin on hyörystynyt pois. Perunat ovat tämän jälkeen ihan suolasta harmaita, mikä kuuluu siis täysin asiaan!

Kanarian potut
1 kg paksukuorisia, pieniä perunoita esim. Puikulaa
Iso kourallinen merisuolaa


Kuvetta grillataan muutama minuutti molemmilta puolilta, minkä jälkeen se saa vetäytyä foliossa. Nautitaan hyvässä seurassa Albalin Gran Selección Temparnillo -punaviinin, Mojon sekä Kanarian pottujen kanssa. Meidän ilta pimentyi aavistuksen sadepilvien keräännyttyä uudelleen taivaalle, mutta se ei enää pystynyt pilaamaan järven rannalle loihdittua espanjalaistunnelmaa. Rullattiin vain iso aurinkovarjo pöytäryhmän päälle, kun sade alkoi rummuttaa ja istuttiin sen alla oikein mukava ilta!


kuve grillattu photobomb kanarian perunat kesayo

Leave a Reply

Your email address will not be published.