BLACK MARBLE

Yhteistyössä Abl-Laatat


Keittiön ruokailutilan muutos tuli pari viikkoa sitten päätökseen, kun yksi hartaasti odotettu lava saapui meidän pihaan. Aiemminhan keittiöön oli jo tullut kahdesta keittiön yläkaapista koostuva kaapisto, mutta siitä puuttui sekä jalat että päälle jonkinlainen taso. Mietin pitkään erityisesti tuota tasoa ja päädyin lopuksi siihen, että haluan siihen jonkun ajattoman materiaalin, joka kestää käytössä. Kivitaso olisi sellainen, mutta sitten menikin sormi suuhun eli mistä ja miten sitä kannattaisi lähteä mittatilauksena hankkimaan..


ABL black marble

Ystävän vinkistä löysin Abl-Laatat, jolla on paitsi kivileikkaamon palvelut, myös yli 50 tehtaan ja satojen laattasarjojen valikoima aivan kaikenlaisia keraamisia laattoja sekä luonnonkivituotteita. Yrityksen Instagram-tilin (abl_laatat) selaaminen nosti innostustani edelleen, sillä harvoin Suomessa näkee esimerkiksi yhtä hienoja marmorista tehtyjä käsialtaita tai vähän erikoisemman sävyisiä seinälaattoja. Myös kuva kalanruotoon ladotusta kylpyhuoneen lattiasta sai miettimään, että miksen löytänyt tätä yritystä jo aiemmin kun teimme kylppäriremonttia! Oi ja voi…

Mutta entä se kaappi sitten – sehän on kutakuinkin kokomusta eli kaipasi mun mielestä tason osalta vähän eloa. Marmori tuntui kutkuttavalta ajatukselta, mutta olin epävarma miltä se näyttäisi mustana. Jälleen kurkkaus Instagramiin ja olin aikalailla varma valinnasta – taso tulisi ehdottomasti Nero Marquina -marmorista <3.


nero marquira black marble ablnero marquira abl_1

Kivitason hankinnassa ehdottomasti tärkeintä on varmistaa, että mitat ovat oikein. Niinpä meilläkin tilausvahvistus lähti vasta, kun kaappi oli koottuna. Marmorin osalta on myös hyvä tiedostaa, että se on huokoinen kivi, joka on arka naarmuuntumiselle sekä kaikelle happamalle. Se siis patinoituu hiljalleen käytössä, mikä toisaalta vain lisää sen viehätystä. Meille tullut taso hiottiin kiiltävän ja matan välimaastoon, jolloin lopputulos on aivan ihanan silkkinen – marmorin ylellisyys suorastaan huokuu siitä eli en voisi olla tyytyväisempi viimeistelyyn!

Muutenkin matala kaappi tuntuu hyvältä hankinnalta tänne keittiöön, sillä sen ilmettä pystyy helposti muokkaamaan (ja menihän sen sisään ruma mikrokin eli todellakin win-win!). Eli jos omiin tarpeisiin ei löydy valmista kokonaisuutta, kannattaa tämmöinenkin vaihtoehto pitää mielessä. Marmorikannella voi toki uudistaa ihan valmiinkin kaapin tai vaikka sohvapöydän, jos kaipaa vanhaan kalusteeseen pikkusen ylellistä vaihtelua. Abl-Laatoilta löytyy asiantuntemusta eri vaihtoehdoista. 😉

A R V O N T A | Instagramissa käynnistyy tänään arvonta, jossa yhdellä onnekkaalla on mahdollisuus voittaa kaksi Nero Marquinasta valmistettua marmorituotetta omaan kotiin! Käykääpä katsomassa mistä tuotteista on kyse sekä kilpailun säännöt profiilistani maiju_saw.

 

One thought on “BLACK MARBLE

 • Reply Tanja Lehtinen 13/05/2016 at 17:54

  Hei!

  Muistin, että sä olit entisöinyt artekin syöttötuolin?
  Kävin itse ostamassa juuri käytetyn ja sellasessa kunnossa olevan, että tarvii hioa todella ja maalata
  Miten sait irti tapit vanerin toiselta puolelta? Kiertämällä ei ainakaan lähde.

  Terveisin,
  Tanja

Leave a Reply

Your email address will not be published.