EASTER AT MY TABLE

Hei! Uuden ruokapöydän saapumisesta lähtien on koko ajan ollut mielessä kokeilla minkälaisen vähän “paremman” kattauksen siihen saisi aikaiseksi. Pääsiäinen tulee sen suhteen sopivasti, vaikka tällä hetkellä ruokailusuunnitelmat ovat jossain muualla kuin meillä kotona. Mutta voihan sitä kokeilla ihan huvikseenkin millaiselta kattaus näyttäisi, jos odottaisimme pääsiäiseksi muitakin vieraita kuin vain ehkäpä vauvaa :).

Vaihto pyöreään pöytään teki nykyisen liinavalikoiman tarpeettomaksi, koska osa niistä oli vielä kavennettu edellistä pöytää varten. Yksi potentiaalinen liina kuitenkin löytyi, taikka oikeastaan se on aluslakanaksi tarkoitettu pellavalakana. Lautasliinat ovat Kankureiden (saatu), tosin värjättynä vähän tummemman vihreiksi, mitä alkuperäinen väri oli. Muuten kattauksesta tuli tuommoinen aika kevyt ja yksivärinen, pääosissa Iittalan Kastehelmeä.


on easter daypaasiaisen kattauspaasiaiskattaus

Kynttilänjalka saatu

Juhlavampi kattaus vaatii mun mielestä aina kukkia ja kynttilöitä jossain muodossa. Kynttilää ei tarvinnut tällä kertaa miettiä, koska sain onnekkaasti näytekappaleen uudesta Anderssen & Vollin  Ildhane-kynttilänjalasta. Ildhane tarkoittaa tulikukkoa ja sen muotoilussa yhdistyy sekä historiallisia että modernimpia viitteitä. Ei voisi paremmin sopia yhteen munien ja vihreän ruohon kanssa! Suomessa Ildhanea myy Finnish Design Shop.

Kuvien ottamisen lomassa päätin kiinnittää seinälle vielä yhden uuden jutun – kirppikseltä löytyneen vähän erikoisen peilin. Jostain syystä tykästyin siihen eli olkoot toistaiseksi tuossa tuomassa vähän blingiä keittiöön 🙂 Nyt ihanaa ja rauhaisaa Pääsiäistä kaikille!

ildhanepaasiaispaivallinen paasiaiskattaus_2

Hi! I wanted to try how the new table would look like with some fancier stuff for easter. As the baby can arrive at any day now, our plan is not to host any dinner parties for anyone this easter. But one can always try how it could be, especially with such a nice candle stick from design studio Anderssen & Voll. It´s made of cast iron and called “Ildhane” (=firebird) in Norway. I think the design is playfull, yet classic and fits among easter eggs and grass better than nothing! Ildhane is sold in Finnish Design Shop.

9 thoughts on “EASTER AT MY TABLE

 • Reply Katariina 25/03/2016 at 10:58

  Upea kattaus! Täällä täysin samat tunnelmat, vieraita ei ole tulossa vaan toivomme että rauhallinen kotipääsiäinen vaihtuisi synnytykseen 😀 Ruokaa on kyllä tullut hamstrattua kaapit täyteen joten ei tässä ainakaan nälkään pääse kuolemaan jos pääsiäinen meneekin kotona. Pientä projektia olisi myös tiedossa (mm. keittiöremontin viimeistelyä, kirpparilta löytyneiden wieniläistuolien maalausta, kylppärin pesua ym.) joten eiköhän tässä aika kulu ihan leppoisasti 🙂

  • Reply Maiju 25/03/2016 at 21:34

   Kuulostaapa ihanalta ja monelta osin ihan samalta mitä meillä – ruokaa, lepoa ja oleilua lasten kanssa. Mun olo on tosin viikossa mennyt jotenkin ihan toimintakyvyttömäksi, kun vatsa on kaikessa tiellä ja nitisee liitoksistaan 🙂 Että se synnytys tähän päätteeksi kävisi paremmin kuin hyvin! Tsemppiä sinne!!

 • Reply Anonymous 25/03/2016 at 11:27

  Upeita kuvia!

  • Reply Maiju 25/03/2016 at 21:35

   Kiitos <3

 • Reply Liina / Villa Ilona 25/03/2016 at 12:10

  Onpa tosi kaunis kattaus ja tuo kynttilänjalka kruunaa sen!

  • Reply Maiju 25/03/2016 at 21:35

   Kiitos, se sopii munkin mielestä niin hyvin “teemaan” 😀

 • Reply saara 25/03/2016 at 12:56

  onpa kaunis, eleetön kattaus!Rauhallista pääsiäistä!

  • Reply Maiju 25/03/2016 at 21:36

   Kiitti! Rauhallisuus on kyllä nyt päivän sana 🙂

 • Reply Laura / Heinässä heiluvassa 26/03/2016 at 00:16

  Todella kaunis kattaus ja muutenkin ihanat kuvat.

  Mukavaa pääsiäistä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *