SALAISUUS

[mittaustagi]

Yhteistyössä Indiedays ja Tikkurila


Hei! Lisää maalauskuun satoa! Täällä ei suinkaan ole keittiö ollut ainoana remontin kohteena vaan sen lomassa tuli toteutettua toinenkin projekti. Pääsin nimittäin mukaan Indiedaysin ja Tikkurilan yhteistyökampanjaan, jonka ideana oli toteuttaa yhteen huoneeseen keväinen uudistus sisäseiniä maalaamalla. Tikkurila on julkaissut tälle vuodelle oman Color Now 2016 -värikokoelman, johon on koottu tämän hetken ajankohtaisimpia sävyjä. Värikarttaan kuuluu keltaisia, punaisia, sinisiä, valkoisia ja vihertäviä sävyjä sekä valikoima kylmiä ja lämpimiä maanläheisiä värejä. Sävyt on koottu helpottamaan oikean värin valintaa eli myös oma maalausprojektini lähti Color Now -värioppaasta liikkeelle.


Salaisuus_Tikkurila_vaakakuva 4

Pojan huone on ollut pitkään samannäköinen ja jäänyt jopa vähän tylsäksi eli valitsin sen muutoskohteeksi. Olin ehtinyt jo aiemmin ostaa sinne kaksi metallikaappia, joten halusin uuden sävyn sointuvan yhteen niiden kanssa. Tärkeää oli myös, että huone päivittyisi isomman pojan näköiseksi ja hänelle mieleiseksi.

Vaikka olen maalannut paljon ja kaikenlaista, oli silti hyödyllistä kerrata Tikkurilan ammattilaisten laatimat maalausohjeet. Tämän projektin osalta tarkempi vaihekohtainen ohjeistus löytyykin Tikkurilan kampanjasivuilta. Se, mistä haluan vielä erityisesti tässä mainita on tuo pohjamaalauksen tärkeys. Normaalistihan sitä ei välttämättä tarvitse tehdä, mutta Paavon huoneen yhdessä seinässä oli kalkkimaalia. Olen keittiöstä aiemmin hionut vastaavan kalkkimaalikerroksen pois, mutta uusi maali ei siitä huolimatta tarttunut seinään kunnolla vaan alkoi kuplia (ja hiontapölyn määrä oli ihan uskomaton!!). Eli pohjamaali tarvitaan aina, kun kalkkimaalia on maalattavalla pinnalla. Minulla oli käytössä Tikkurilan Varmaa ja jo yksi kerros hoiti asiansa mallikkaasti (= ei kuplia)!


Maalaustarvikkeet saatu Tikkurilalta


sisamaalaustarvikkeet ja vaiheet

Paavon huone uudistui Color Now 2016 -sävyllä Salaisuus. Se tuntui aluksi hieman vaaleansinisemmältä mitä ajattelin, mutta silmä on nyt jo tottunut. Sävy sopii hyvin kaappien harmaan kanssa sekä on mun mielestä loistava pari puunvärisille yksityiskohdille! Maalaaminen on kyllä kaikista nopein tapa uudistaa, sitä ei vaan muuta mikään! Ja niin kivaakin 🙂

Maaliksi valitsin matan Harmonyn, koska se aikaisemman kokemukseni perusteella sopii niin hyvin meidän vähän epätasaisille seinille. Tätä nykyä meidän kaikki seinät on kohta maalattu Harmonylla, koska seinän tuntu on sen jälkeen ihanan samettinen ja sävy näyttää valaistuksesta riippuen aina vähän erilaiselta. Jos kuitenkin epäilee, että huoneen seiniä joutuu myöhemmin puhdistelemaan paljon, suositellaan Tikkurilalta silkkistä Jokeria.


Salaisuus_Tikkurila_lahikuva 2

Tänään alkaa muuten Instagramissa #colornow2016 -kilpailu, jossa on ideana jakaa tämän hetken tärkein sisustusväri omassa kodissa. Palkintona on kaksi 200 euron sisustuslahjakorttia voittajien itse valitsemiin sisustusliikkeisiin! Lisätietoja voi käydä katsomassa mun Instagram-profiilista!

No mitäs tykkäätte Salaisuudesta?


Valas-posteri saatu / Lundia-laatikot saatu

Salaisuus_Tikkurila_vaakakuva 3Salaisuus_Tikkurila_lahikuva 1
[conversionpixel campaign='TIkkurila' title='| SALAISUUS']

6 thoughts on “SALAISUUS

 • Reply Heli - kotonaparas.com 22/03/2016 at 07:30

  Kiva väri, ja sopii tosiaan puun sävyn pariksi hyvin. Vähän lämpöäkään mukana tässä sävyssä.

  • Reply Maiju 23/03/2016 at 21:53

   Kiitos, en osannut ollenkaan aavistaa miten hyvin puunsävy sopisi tämän kanssa eli se oli positiivinen yllätys 🙂

 • Reply Sari 22/03/2016 at 19:16

  Todella kaunis värisävy! Meillä oli vanhan kodin makkarissa hyvin samansävyinen, aavistuksen aquaan taittava Akvarelli. Sekin hyvin rauhoittava sävy. 🙂

  • Reply Maiju 23/03/2016 at 21:56

   Sininen on kyllä hyvä sävy makkariin, välillä kannattaa vähän haastaa omia käsityksiään kuten tämän projektin kanssa tuli tehtyä 🙂

 • Reply Anonymous 22/03/2016 at 22:04

  Pidän väristä paljonkin! Olkkariin ja makkareihin sopisi hyvin.
  Voi yhdi

  • Reply Maiju 23/03/2016 at 21:57

   Ja varsinkin Harmonylla maalattuna, se on niin mun ehdoton lemppari!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.