DIY FLOWER POT MAKEOVER

Hei! Nyt kun vihersisustaminen on kuumimmillaan, heitän pienen ruukkuvinkin. Ruukut ja varsinkin ne vähän isommat maksavat usein melkein yhtä paljon kuin itse kukka. Tai jopa enemmän. Siispä katse jälleen kohti kirppiksiä ja mahdollisia ruukkulöytöjä! Kehotan heti laittamaan diy-lasit päälle, sillä kirppiksilläkään harvoin halpa hinta, iso koko ja hyvä ulkonäkö kohtaavat.

lyyraviikunaruukku ennen diy

Viikonloppuna kävin pitkästä aikaa yhdellä kirppiksellä, jonka tarjonta on yleensä melko huonoa. Rikkinäistä romua käytävät pullollaan. Ja sitten oli tuo toisen kuvan ruskea ruukku, 4 euroa. Se on tosi tukevaa tekoa, oikeen painava yms. Silti kesti hetken hoksata, että pienellä fiksauksella siitä voisi saada jopa tosi hyvän. Mutta kaupat tulivat ja siihen päälle vielä purkki mustaa mattasprayta.

Nyt voi pienestä pakkasesta huolimatta hyvin suihkutella spray-kerroksen ulkona, kunhan tuo tavaran sisälle kuivumaan. Pieni hajuhaitta toki siitäkin syntyy, mutta se haihtuu mun mielestä aika nopeasti. Kaikinpuolin helppo ja nopea tuunaus, josta tuloksena edullinen ja oikein salonkikelpoinen ruukku pienelle lyyraviikunalle! Vai mitäs tykkäätte?


diy ruukkulyyraviikuna pieni

From ugly brown to matte black! I bought that pot for four euros knowing that it needed some fixinig up first. Spray must be the easiest way to change a look for almost everything, so that was my choice. And I think it came our great!

13 thoughts on “DIY FLOWER POT MAKEOVER

 • Reply Lyde 01/03/2016 at 17:32

  Tosi hyvä muutos! Minä olen myös todennut, että musta mattaspray on lähes ihmeainetta, sillä saa niin monesta taiottua taas hienon 😀

  • Reply Maiju 02/03/2016 at 21:46

   Ihan samaa mieltä! Harvoin mikään menee pieleen mattamustan spraykäsittelyn jälkeen! 🙂

 • Reply Päivi 01/03/2016 at 19:16

  Todella kiva! Mistä mustaa mattasprayta kannattaa ostaa?

  • Reply Maiju 01/03/2016 at 20:47

   Kiitti! Olen ostanut sprayta sekä ruoka- että rautakaupoista. Isoista marketeista voi jopa saada halvemmalla kuin rautakaupasta, yksi pullo maksaa noin 4 €. Mm. Minimani, Motonet myy

 • Reply ColorOfBerries 01/03/2016 at 19:42

  It looks much more nicer in a black color 🙂 Good job!

  https://colorofberries.wordpress.com/

  • Reply Maiju 01/03/2016 at 20:45

   Thank you! <3

 • Reply Mags 02/03/2016 at 00:00

  Loistava idea! Kiitokset vinkistä

  • Reply Maiju 02/03/2016 at 21:47

   Kiitos ja eipä kestä! 🙂

 • Reply Sarp 02/03/2016 at 06:20

  Taiot ruukustasi mahtavan upean.
  Minulla on juuri uusille viherkasveille ruukut hakusessa ja
  omanmaunmukaisia tuntuu olenvan tosi vaikea löytää.
  Kiitos hyvästä vinkistä.

  • Reply Maiju 02/03/2016 at 21:50

   Spreijailu sinänsä on monelle jo aika vanha juttu, mutta niin vaan en mäkään sitä aina muista! Tulee vaan katottua, että olispa hyvä ruukku mutta vitsi kun väri on väärä. Nyt taas ehkä hetken aikaa muistaa, että tämäkin mahdollisuus on olemassa! 😉

 • Reply HANNA 02/03/2016 at 12:53

  Mitähän toi spray on? Käykö akryylispray vai pitääkö sen olla jotain muuta ainetta? Mulla on Clas Ohlsonilta ostettuja montaa eri väriä ja pitäis päästä käyttelemään! 🙂

  • Reply Maiju 02/03/2016 at 21:54

   Tämä oli ihan nimellä “hobby-spray” eli ei mitään kovin pro-ainetta. Pysyy parhaiten ehkä puussa ja metallissa, mutta uskoakseni on ihan ok myös kivitavaran kyljessä, kunhan ruukun ulkopinta ei hirveästi joudu kosketuksiin veden ja kosteuden kanssa. Toisin sanoen sisäkäytössä varmasti pysyy, mutta ei ehkä ulko-olosuhteissa.. Kannattaa puhdistaa pinta hyvin ennen spreijausta eli pois rasvat, pölyt yms!

   • Reply HANNA 09/03/2016 at 19:12

    Jes, kiitos vastauksesta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.