GREY DOOR

Hei! Koko alkuvuoden riivannut maalauskuume löysi vihdoin kohteen makkarista. Olin jo jonkun aikaa katsellut, miten vaatehuoneen ovesta tasaisesti varisee vanhaa maalia lattialle, mutta varsinainen innotus hommaan lähti Instagramissa olleesta kuvasta. Yhden sisäoven maalaaminen onkin kiinnostanut jo hetken, sillä kuka sanoo että niiden tulisi olla tylsän valkoisia joka huoneessa..
 

harmaaksi maalattu oviharmaa samettityynymaalin posto ovesta

Vielä maalikaupassa ajattelin, että ovelle riittää pelkkä pinnan karhennus ja maali siihen päälle. Aiemmasta lohkeilusta olisi kuitenkin pitänyt tajuta, että vanha maali ei ole tarpeeksi tiukasti kiinni eli vaatii poistamisen kokonaan (argh!). Onneksi hommaan riitti pelkkä metallilasta, jonka avulla vanha maali rapisi lattialle kuin kasa munankuoria. Ja tosiaan – pohjatöihin kului lopuksi yli neljä tuntia eli ei mikään pikkuprojekti…

Mutta lopputulos on onneksi vaivan arvoinen, sillä ovi kaunistui ihan eri näköiseksi! Ei minkään näköinen, kulahtanut komeronovi on nyt kiva yksityiskohta, joka näyttää hyvältä myös muista huoneista katsottuna. Enää tarvisi löytää siihen vanha ovenkahva ja vaihtaa tuo tusinakahva pois. 😉 Mitäs tykkäätte ideasta?


harmaa sisaovi

Hi, here is the result of my weekend project – a grey door in our bedroom! This was just a regular white door in not so good condition. I also couldn´t lose the thought of painting one indoor with something other than white. This vintage grey was my choice and I think it was worth the risk!

16 thoughts on “GREY DOOR

 • Reply aros 07/02/2016 at 15:43

  Todella hyvin sopii tuo väri oveen! Tuo vanhan oven kauniisti esiin seinästä 🙂 Ja aivan ihanat nuo pussilakanat, saanko kysyä mistä ovat?! 🙂

  • Reply Maiju 07/02/2016 at 19:33

   Kiitos, tylsä ovi muuttui vähemmän tylsäksi 🙂 Lakanat ovat pellavaa ja Kodin1 Anno-sarjaa – olen ne kotikonstein värjännyt tuollaisiksi syvän vihreiksi 🙂 Ehkä kirjoitan tästä myöhemmin vielä tarkemmin!

 • Reply Vilja @ muotoseikka 07/02/2016 at 16:27

  Kaunis yksityiskohta makkarissanne! Ehdottomasti kannatti. Mitä lyödään vetoa, että ennen pitkää muutkin ovet ovat tuota malliä 🙂

  • Reply Maiju 07/02/2016 at 19:35

   Kieltämättä maalia jäi niin paljon, että mietin sille jo uutta käyttökohdetta 🙂 Vessan ovi voisi olla toinen, mutta se on niin isotöinen, että en taida jaksaa. Mutta ehkä tytönhuoneesta löytyy lisätuunattavaa, ei tosin ovea 🙂

 • Reply HANNA 07/02/2016 at 20:26

  Näyttääpä kivalta! Tuo huoneelle enemmän ilmettä muuten kovin valkoisten pintojen joukkoon.

  • Reply Maiju 08/02/2016 at 08:30

   Kiitos! Nyt ei tosiaan tarvitse seiniä maalata 🙂

 • Reply Satunnainen lukija 08/02/2016 at 07:39

  Tosi kaunis ovi! Sukulaiseni töölöläisasunnossa on 50-luvulla harmaaksi maalatut sisäovet. Osa ovista on peiliovia ja osa laakaovia. Olen aina ihaillut niitä ja ajatellut, että harmaissa ovissa muodot ja karmit tulevat kauniisti esille.

  • Reply Maiju 08/02/2016 at 08:31

   Kuulostaa ihanalta, varsinkin harmaat tai vihreät pariovet ovat niin kauniit! Tummempi sävy kyllä korostaa vanhoja tyylipiirteitä hyvin 🙂

 • Reply Maria 08/02/2016 at 12:03

  Ihanan värinen ovi! Mainio värivalinta!

  • Reply Maiju 08/02/2016 at 13:02

   Kiitos!! Piristää kyllä huonetta kummasti!

 • Reply Marjaana 08/02/2016 at 14:07

  Kaunis ovi ja ihana väri, tyylikäs.
  Sinulla on aivan ihana blogi, pidän tosi paljon tyylistäsi ja itsetekemistäsi jutuista, olen saanut monta ihanaa ideaa, kiitos.

  • Reply Maiju 08/02/2016 at 15:29

   Kiitos Marjaana, tämä kommentti lämmitti kovasti, varsinkin kun aiheet ja inspiraatio eivät aina synny itsestään! Kiva siis kuulla, että joku voi täältä välillä löytää omaankin kotiin jotain 🙂

 • Reply Anna 09/02/2016 at 21:23

  Kyllä kannatti uhrata aikaa oven kunnostukseen.
  Mikä on maalin sävy? Minulla odottaisi yksi penkki maalia,
  ja vaihtoehtona on harmaa tai petrooli. En vain löytänyt mieluista
  harmaata, mutta tämä sävy ainakin kuvan perusteella on sävyltään
  erinomainen. 🙂 Ehkä tämä lisääntyvä valo antaa uutta energiaa tuunata
  huonekaluja.
  terkuin, Anna

  • Reply Maiju 09/02/2016 at 21:54

   Kiitti, sävyä kannattaa katsoa vielä värikartasta paperilta ennen ostoa, sillä se ei välttämättä välity näistä kuvista ihan oikein. Tämä nimittäin taittaa jonkin verran vihreään, mikä mulla kyllä oli tavoitteenakin. Harmaassahan on just se vaikeus, kun silmä ei heti erota onko sävy sinertävä, rusehtava vai vihreä kuten tämä. Musta tässä on sellainen aika ajaton ja elegantti viba, sopii hyvin vanhaan kalusteeseen tai ympäristöön 🙂 Niin ja koodi on Tikkurilan 1938

 • Reply Anni 11/12/2016 at 19:46

  Hei,

  Hieno ovi. Olen itsekin maalamassa ovia harmaaksi. Muistatko mikä värisävy tuo oli.

  t. Anni

  • Reply Maiju 11/12/2016 at 19:52

   Sävy on Tikkurilan Pro Grey kartasta 1938. Olen kovasti tykännyt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.