SPRING SEASON THOUGHTS

[mittaustagi]

Voihan kevät! Vaikka se ei vielä ole edes alkanut. Ja meillä edelleen on joulukoristeita esillä. Pinnan alla silti kytee jotain – kodin täyspuhdistus ja ehkä joku pieni muutos… Erityisesti ruokailutila kaipaa jotain, tuntuu että oon lopullisesti kyllästynyt meidän ruokapöytään. Tai en niin kyllästynyt, että laittaisin sen kokonaan pois, mutta ainakin hetkeksi vintille lepäämään.
 
Ajatus pyöreästä ruokapöydästä ei jätä rauhaan, joten sellainen saattaa lähteä tilaukseen lähipäivinä. Joten kaikki te, joilla on pyöreästä ruokapöydästä kokemuksia – laittakaa niitä tulemaan! Eniten on tullut katseltua Hayn 128 cm kokoista valkoista AAT-ruokapöytää, mutta vielä mietin sen kokoa viidelle ruokailijalle. Entä kuudelle – onko mahdoton?

kevat inspiraatiotabamboo basket / hay | table / hay | cups / artilleriet | pillow / stockmann | basket / h&m


Kuvassa on muutamia netistä bongattuja juttuja, joilla voisin kuvitella päivittäväni kotia kevääseen. Kaikki korit on in! Sekä pari uutta astiaa tai kulhoa, joissa on vähän meininkiä. Mutta se pöytä, pakko tehdä joku ratkaisu pian!

21 thoughts on “SPRING SEASON THOUGHTS

 • Reply Jaana K 13/01/2016 at 15:06

  Meidän pyöreä pöytä oli paras ostos aikoihin! Ahtaassa keittiössä huippu ja vieraiden kanssa paljon mukavampi seurustella kun voi jutella kaikkien kanssa niin helposti. Meillä Ikean suurin pöytälevy, olisikohan ollut 118cm ja sujuvasti on sen ääressä illallistanut 6 ihmistä 🙂

  • Reply Maiju 13/01/2016 at 15:19

   Jee, toivoinkin että kommentoisit, sillä kuvasta on aina vaikea päätellä minkä kokoinen pöytä on kyseessä! 🙂 Meillä kyllä olisi tilaa, joten se on osa syy miksi haluan vaihtaa käytännöllisempään pöytään. Nykyinen on niin kapea, että ruokalautaset saa melkein kattaa kiinni toisiinsa. Eikä tarjoilukulhoille yms jää juuri lainkaan tilaa. Ahdasta on kuudelle. Pyöreässä pöydässä olisi varmasti siinä mielessä enemmän tilaa ja tuo 128 cm olisi kokonsa puolesta aivan sopiva.

 • Reply scaredy-cat 13/01/2016 at 15:30

  Mun on tehnyt jo pitkään mieli uutta ruokapöytää, ja aina välillä mielessä kummittelee nimenomaan pyöreä pöytä. Siskoni väitti, että se on tosi epäkäytännöllinen käytössä – mua mietityttää lähinnä se, pitäisikö sen sitten olla jatkettava niitä tilaisuuksia varten, kun mun luona käy pari kertaa vuodessa useampi ihminen. En vaan tykkää siitä jatkosaumasta keskellä pöytälevyä! Toinen, mitä pohdin, on liinat… Haluaisin ensisijaisesti pöydän, jossa ei tarvitse pitää liinaa koko ajan, mutta toisaalta haluaisin myös välillä käyttää mun ihania liinoja. Ei oo helppoa! 😀 (Kaikenlainen huonekalujen kuljettaminen on aina niin hankala järjestettävä – ei ole autollisia tuttuja – että ihan kokeilun vuoksi en viitsisi hankkia vääränlaiseksi osoittautuvaa pöytää.)

  • Reply Maiju 13/01/2016 at 17:40

   Joo tuo jatkettavuus on oma juttunsa, monissa se on onneksi tehty aika huomaamattomaksi. Mä mietin pöytää aika pitkälle arkikäytön perusteella eli että se toimisi meillä neljällä (kohta viidellä) hyvin. Meillä on niin harvoin liina, että se ei haittaa, vaikka osa jäiskin käyttämättä 🙂

 • Reply Lennu 13/01/2016 at 15:47

  Meillä on tuo HAY, ja kyllä siihen 6 mahtuu hyvin! Jopa 8 on ängetty, mutta se menee jo turhan tiiviiksi 😉 Ainut on että tarjottavia ei mahdu juurikaan pöydälle, jos kattaa astiat esim. kuudelle. Mutta ihana pöytä on! Paitsi tuo puunvärinen reunus ottaa aika helposti tartuntaa ruuasta…

  • Reply Maiju 13/01/2016 at 17:47

   Tosi hyvä kuulla, kahdeksan on kyllä jo aika huikeeta! Mutta että ainakin se viisi-kuusi suht mukavasti. Reunuksen putsaus ei niin paljon arveluta etenkään kun oon hinkannut päivittäin Artekin koivuista syöttötuolia ;D ;D

 • Reply Hanna 13/01/2016 at 16:03

  Ostin viime kesänä seconhandinä Kukkapuron valkoisen Saturnus ruokapöydän, muistaakseni halkaisia on 125cm +-. Ihan paras ostos. Kuusi henkeä mahtuu oikein mukavasti pöydän ympärille syömään. Pyöreän pöydän myötä tuli lisää tilaa ja muutenkin avarsi fiilistä. Suosittelen! Miinuksena se että noin leveään pöytään on hakala löytää pöytäliinoja, esim. Marimekon kankaat on harmikseni liian kapeita, Finlaysonin kankaat on leveämpiä ja teinkin jouluksi liinan, kuosivalikoima on harmillisesti hyvinkin rajattu. Sanoisin että kyllä kannattaa ja ei muuta kuin ostoksille! 🙂

  • Reply Maiju 13/01/2016 at 17:51

   Saturnus on myös aika huikea! Oon kyllä selannut kirppiksiä, mutta tähtien pitäisi olla vähän liiankin kohdillaan, jotta hyväkuntoinen pöytä löytyisi jostain suht lähialueelta… 😉 Pitää pöytäliina-asiaa vielä funtsia vaikka se tuskin loppupeleissä vaikuttaa. Enemmän se on tuo koko, kiitos kommentista! 🙂

 • Reply Sanna 13/01/2016 at 16:27

  Hei!

  Meillä myös harkinnassa pyöreä pöytä! Se voisi sopia tilaan tosi hyvin, mutta tuota pöytäliina-asiaa on myös miettinyt, ja sopivia tuoleja.(tällä hetkellä mustia Thonet-tyyppisiä kahvilatuoleja, mutta vanhana ostettu ja kunnostettu, eikä ihan maailman tukevimmat, joten ehkä menee joskus vaihtoon). Ja meitä on ainakin vielä vasta kolme henkeä perheessä, joten mietin onko se tälläiselle määrälle hankala. Olen myös katsonut tuota Hayn AAT-pöytää, mutta missään en ole sitä luonnossa nähnyt. Haluan valkoisen pöydän, mutta jotenkin epäilyttää onko tuo pinta käytössä hyvä. Artekin valkoinen laminaatti olisi superkätevä pitää puhtaana, mutta en oikein lämpeä koivuiselle artek-tyylillekään. Mutta pitdän artekin pöytälevyn paksuudesta ja tukevuudesta. Yksi vaihtoehto olisi siis ostaa käytettynä artekin pöytä, ja maalata koivuiset osat valkoiseksi. Sitten vielä mietityttää onko pyöreä neljällä jalalla hankala, mutta arjessa se ei haittaisi, ja tuskin vieraitakaan jos joskus joutuu istumaan kyläillessä jalan kohdalla. Onpa vaikeeta! 🙂

  • Reply Maiju 13/01/2016 at 21:17

   Heh, aika tismalleen samat ajatukset meillä Artekista ja neljäjalkaisesta pöydästä!! Se Artekin laminaatti on jotain aivan ihmeellisen kestävää – edes 30 vuotta ei tee pinnalle mitään! Hämmästelen tätä kaverin luona melkein joks kerta. Mutta se muotoilu ei iske muhunkaan ja juuri tuo neljän jalan hankaluus, jos syöjiä on enemmän… hmmm. Tuolitkaan ei taitaisi sopia sen kanssa. Ruokapöydän valinnassa on oikeesti aika paljon miettimistä.. 🙂

   • Reply Sanna 15/01/2016 at 10:05

    Tai siis Artekin muoto kyllä iskee, mutta ei se koivu (vaikka vaalea puu taitaakin olla taas muodissa). Esimerkiksi Riikan blogissa heillä on valkoiseksi maalatut artekin pöydät, ja ne näyttää tosi kivoilta 🙂

    • Reply Maiju 15/01/2016 at 12:25

     Pitääpä käydä katsomassa, miltä maalatut pöydät näyttävät. Jos löytyisi jostain tosi edullisesti, niin maalaaminen voisi tulla kyseeseen, mutta ihan uutta ei varmaan raaskisi. Meille Artek ei jotenkin sovi tuon muotoilun takia, kun tämä asunto on niin eri henkinen (?)

 • Reply Vilja @ muotoseikka 13/01/2016 at 19:17

  Tuota koria olen kovasti itsekin himoinnut. Enää ei tarvitsisi kuin keksiä, mihin käyttöön 😉

  • Reply Maiju 13/01/2016 at 21:19

   Mä haluaisin semmoisen Kumbo-korin, mutta niitä ei oikein saa mistään. Tuo olisi aika lähelle, mutta olisi sääli piilottaa se saunaan pyykeille. Ehkä lastenhuoneeseen leluille?

   • Reply Vilja @ muotoseikka 17/01/2016 at 21:16

    Leluille minäkin sitä tuumin. Mutta kun meillä tyyppi on vasta tulossa, leluja on niin vähän, ettei kori niistä paljon notkahda 😀

 • Reply Tiia 14/01/2016 at 15:03

  https://www.bukowskis.com/fi/lots/752708-ruokapoyta-klahvipoyta-1800-luvun-loppu

  Sulta kun tuo entisöinti onnistuu nips naps niin mites tämä? Valkoiseksi maalattuna… 😉

  • Reply Maiju 15/01/2016 at 12:22

   Uuh, on kivan mallinen mutta nyt tuntuu ettei pysty! 😉 Liian pitkällä raskaus eikä tiloja, missä remppaa voisi tehdä. :):)

 • Reply Satunnainen lukija 14/01/2016 at 18:35

  Minulla oli kaksion keittiössä nelijalkainen pyöreä pöytä kahdeksan vuotta, kunnes hiljattain vaihdoin pyöreästä pöydästä Artekin 135×85 -pöytään. Syynä vaihtoon oli se, että pyöreän pöydän ääressä oli hankala ommella, lukea lehteä taikka puuhastella mitään. Pyöreä pöytä on tosi kiva seurusteluun ja olisin kernaasti pitänyt sen, jos minulla olisi erillinen työhuone. On myös totta, että pyöreälle pöydälle mahtuu vähemmän tarjottavia kuin kulmikkaalle. Minulla oli 115 cm halkaisijaltaan oleva pöytä, jolle neljä ruokailijaa, kattaukset ja tarjottavat olivat melkein liikaa. Se mistä vähiten pidin pyöreässä pöydässä, oli keskelle alituiseen leviävä rako. Pöytäni oli jatkettavaa mallia ja puoliskot eivät pysyneet nätisti yhdessä.

  Pyöreä pöytä tekee paluun, jos joskus muutan isompaan asuntoon. Haaveilen Eero Saarisen Tulppaani-pöydästä 🙂 Nm. Valitettavan kallis maku

  • Reply Maiju 15/01/2016 at 12:20

   Kiitos kommentista – paljon hyviä pointteja! Tuo rako pöydässä oli varmaan ärsyttävä, heh 🙂 Saa nähdä huomaanko samoja juttuja tuossa meille tulevassa pöydässä. Onneksi vanha menee säilöön eli sen voin tarvittaessa vaihtaa takaisin! Tulppaani olisi ihana, mutta tosiaan hintava

 • Reply Saara 17/01/2016 at 22:42

  Pyöreää suosittelen. Vähintään 120 cm halkaisijaltaan. Jos pitää päivittäin mahtua viisi, niin ei ainakaan nelijalkaista kannata valita. Meillä on vanha 50-luvun tuunattu ihana jykevä pöytä ja kolmelle hengelle päivittäisessä käytössä hyvä. Kuusi mahtuu ympärille hyvin, mutta neljä jalkaa hankaloittaa kyllä -ei toimisi viiden taloudessa. Harkitsemaan hay näyttää kivalta. Mahtaako olla tukeva?

  • Reply Maiju 18/01/2016 at 09:05

   Uskon, että tuo 128 cm riittää meillä varsinkin kun kaksi syöjistä on lapsia ja kolmas ei ole vielä edes syntynyt 🙂 Isompi voisi tehdä tiukkaa jo keittiön koon kanssa eli tilaa täytyy jäädä riittävästi ympärille. Jalka on valettua alumiinia eli uskoakseni pöytä on suht painava – ja toivon mukaan siis myös tukeva!

Leave a Reply

Your email address will not be published.