TOP 10 FLEA FINDS IN 2015

Hei! Tänään on vuorossa kirppislöytöjen terävin kärki eli parhaat viisi löytöä vuodelta 2015. Tähän joukkoon on valikoitunut ne harvinaisemmat löydöt, joihin ei joka päivä kirppiksillä tai 2nd hand -liikkeissä törmää. Ainakaan täällä Pohjanmaalla. Mitäs sanotte viiden kärjestä? =)
Otsikoissa jälleen linkit koko postauksiin sekä löytöpostaukseen, jossa sijat 6-10!


#5 / Vintage String-hylly

Tähän löytöön sopii ehdottomasti se vinkki, että omista sisusteluhaaveista kannattaa mainita ääneen. Tämääkään vanha string-hylly ei nimittäin olisi meille muuten koskaan löytänyt, sillä sain siitä vinkin Instagramin kautta. Hylly ei taida olla alkuperäinen Nisse Strinningin suunnittelema kappale, mutta idea on sama. Hylly on kevyt ja yksinkertainen, ja sopii minne vain. Hyvä löytö siis!


5_VINTAGE STRING SHELF


#4 / Vintage-nahkasohva

Tämä huonekalu ei sinänsä ole löytönä mikään kovin mullistava, sillä vastaavia liikkuu nettikirppiksillä (esim tori.fi ja findit.fi) jonkin verran. Se, miten itse näen tämän sohvan liittyy koko olohuoneen sisustukseen. Sohva on nimittäin ahtaassa ja rikkonaisessa olohuoneessa mittasuhteiltaan sinne aivan loistava. Se on kevyt ja yksinkertainen, ja jättää muille huonekaluille tilaa. Se voisi olla vähän mukavampi, sillä nämä vanhat sohvat eivät ole kovin syviä vs. uudemmat löhölinnat. Mutta se on silti riittävän hyvä. Sohva löytyi meille tori.fista kaverin vinkistä (kiitos Netta!) eli kirppiksiä harrastavia tuttuja kannattaa ehdottomasti haalia ympärilleen, hehe! ;D


4_VINTAGE SOFA


#3 TON-tuoli

Hmmm, tämä löytö oli kyllä alunperin melkoinen pommi. Mutta eka käsinojallinen Thonet-tyylinen wieniläistuoli, johon olen kahdeksan vuoden aikana Suomessa 2nd handina törmännyt. Samassa vaasalaisessa facebook-kirppiksen ilmoituksessa oli pari muutakin tuolia, jotka menivät heti. Tälle ei ollut yhtään ottajaa ja taisin itsekin vähän manata hukkaan heitettyä kolmeakymppiä. Perusteellisen remontin jälkeen siitä onneksi kuoriutui käyttökelpoinen kaunotar, josta en hetkeen ole luopumassa. Tässä löydössä on siis ehdottomasti kyse koko prosessista – rumasta ankanpojasta kuoriutui jotain hienoa!

#2 / Viikunapuu

20-vuotias, yli kaksimetrinen viikunapuu hp. 40 euroa. Monestiko tällainen tilaisuus tulee vastaan?! Ei ikinä! Tämä oli niin harvinainen mahis (Vaasan seudun facebookin kirppis jälleen), että puu voisi jopa olla löytöjen ykkönen. Rakastan, miten se tuo olohuoneeseen vihreyttä ja elävyyttä sekä täyttää tuon sohvanurkan lähes kattoon saakka! Ja eikä ole silti yhtään tiellä. En osaa vielä sanoa, miten se on tähän asti talvesta selvinnyt… Otan tässä ihan saman linjan kuin pienten lasten nukkumisen suhteen eli mitään ei pidä hehkuttaa, koska homma kääntyy samantien, heh! Mutta kaunis se on ja sen olemassaoloa jaksan arvostaa ja ihmetellä joka päivä.


2_VIIKUNAPUU


#1 / Vintage Vipp

Kyllä, ykkösenä on roskis!! En tiedä varsinaisesti miksi, ehkä puhtaasti siitä syystä että tykkään sen ulkonäöstä niin paljon osana uutta keittiötä, täydellinen! Se myös löytyi todella sattumalta, kun tulin facebookin Antikki & retro -kirppisryhmässä katsoneeksi vähän tarkemmin kuvaa valtavasta tavaran täyttämästä talonpoikaispöydästä. Roskis lymysi jossain pöydän takana eikä siis ollut varsinaisesti myynnissä. Kaupat kuitenkin hoituivat pienen neuvottelun jälkeen yksityisviestillä ja roskis matkasi meille Etelä-Suomesta sopuhinnalla!

My Top 5 flea finds from year 2015. What do you think?

17 thoughts on “TOP 10 FLEA FINDS IN 2015

 • Reply Hulda 02/01/2016 at 10:39

  Kivoja löytöjä! Olisko sulla vinkata fb-kirppisryhmiä, joista teet löytöjä? Valinnanvaraa on niin paljon!

  • Reply Maiju 02/01/2016 at 12:16

   Hei, suosin pääosin paikallisia ryhmiä eli mun tapauksessa erilaisia Vaasan alueen kirppisryhmiä. Lähinnä sen takia, että tuotteet pystyy hakemaan itse eikä niitä tarvitse postittaa. Yksi valtakunnallinen ryhmä, jota seuraan on Antiikki & retro ja se löytyy täältä: https://www.facebook.com/groups/1418156358492579/?ref=browser 🙂

 • Reply Sirpa 02/01/2016 at 12:18

  Hienoja kaikki, ehkä sohva vie kuitenki voiton kaikista 🙂 hyvää uutta vuotta!

  • Reply Maiju 03/01/2016 at 12:05

   On se kyllä ollut hyvä ostos, meillähän löytyy vielä saman sarjan nojatuolikin, mutta se ei valitettavasti mahdu olkkariin! 🙂

 • Reply anniina 02/01/2016 at 17:36

  ihan mahtavia löytöjä! on kade! musta tuntuu, että jyväskylän fb-kirppiksillä ei oo mitään 🙁 oon kierrellyt joskus vaasassa ihan reaalisia kirppareita ja niilläkin tuntui olevan enemmän kaikkea kuin tällä! en tiedä kuvittelenko, mutta onhan jkl:ssä tosi paljon opiskelijoita jotka niitä kyttää… tosin varmaan mun pitäisi olla myös aktiivisempi 🙂

  • Reply Maiju 03/01/2016 at 12:12

   Tuota kuulee usein eli että täällä päin olisi hyvät kirpparit. Saattaa pitää paikkansa tai ainakin hinnat ovat vähän kohtuullisemmat, mitä esim isommissa kaupungeissa. Ja mitä fb-kirppiksiin tulee, niin kyllä tän alueen ryhmissä lähes 99 % on kaikkea muuta kuin kiinnostavaa, mutta ei niistä uskalla erotakaan. Joukossahan saattaa olla niitä helmiä eli fb-ryhmienkin seuraaminen vaatii kärsivällisyyttä…

   Mä yritän muuten aina löytää paikalliset kirppikset, jos käyn jossain toisessa kaupungissa. Eli mielummin kiertelen niillä kuin ketjukaupoissa, joissa on samat tavarat kuin kotonakin 😉

 • Reply Anna/Kotikolmio 02/01/2016 at 17:37

  Upeita löytöjä kaikki. Etsivä löytää, vai mite sitä sanotaan. Välillä mua kyllä hämmästyttää nää sun upeat löydöt, kun kuitenkin pääsääntöisesti samoja kirppareita kolutaan. Mä vaan harvemmin löydän mitään näin kivaa 🙂

  • Reply Maiju 03/01/2016 at 12:15

   Kyllä mustakin tuntuu, että hyvät löydöt on tiukemmassa tai sitten oon tullu entistä valikoivammaksi ;). Vaatii myös tosi säännöllistä kiertelyä, joka sekin alkaa äkkiä puuduttaa jos ei tavara liiku. Nythän aukeaa ens viikolla se uusi Elo-kirppis vanhan TV-manun tiloissa keskustassa eli sinne! 🙂 🙂

 • Reply heidirisku 02/01/2016 at 19:54

  Hyviä huomioita kirppisshoppailusta. 🙂 Multa ehkä puuttuu ne kirppiksiä harrastavat tuttavat tai sitten en vain ole tarpeeksi pitänyt meteliä etsimistäni jutuista. En nimittäin ikinä löydä mitään mitä etsin ja (lähes) kaikki kirppareilta hankitut heräteostokset on jossain vaiheessa siirtyneet vähin äänin varastoon tai laitettu uudelleen kiertoon. Eivät ole vain löytäneet paikkaansa tai aikaa kunnostukselle. 😀 Olen sitten tyytynyt vain myymään ja jättänyt shoppailut sikseen.

  Sun upeat löydöt herättivät kyllä pitkästä aikaa mielenkiintoni kirppiksiä kohtaan. Liityin vinkistäsi myös tuohon Antiikki & retro kirppisryhmäänkin. 🙂

  • Reply Maiju 03/01/2016 at 12:04

   Kirppislöydöt on tosiaan aina vähän arvoitus, kun täytyy tehdä päätös nopeasti sen sijaan, että miettisi pitkään jonkun tietyn uuden huonekalun hankintaa. Välillä ne sopii ja välillä ei, kummastakin on mulla kokemusta ;). Nyt viime aikoina olen enemmän alkanut miettiä, että mitä tarvitsen ja kun sen tyylinen on tullut vastaan, niin kaupat on olleet usein onnistuneita. Vaatii kyllä kärsivällisyyttä, heh 🙂 Onneksi sisustaminen ei ole niin vaarallista (kirppishinnoilla) eli eipä ne hudit mikään katastrofi ole, yleensä saa myytyä eteenpäin!

   • Reply heidirisku 03/01/2016 at 14:31

    Itse tykkään sisustaa sen pitkän harkinnan kautta. 😀 Nopeissa ostoksissa menee useammin jotain pieleen. Mutta tosiaan, saahan ne sitten myytyä, jos ei sovikaan.

    Tarkemmin ajateltuna, tuli mieleeni yksi hyväkin kirppislöytö, joka on näkynyt hyvin monissa sisustuskuvissani. Voisin tehdä jossain vaiheessa itsekin postauksen kirppislöydöistäni (vuosien varrella) – hyvistä ja huonoista. 😉

 • Reply HANNA 03/01/2016 at 19:24

  Upea tuo puu! Mutta missä teidän keittiön yläkaappi? Se oli musta huikea löytö! Vai onko se edellisenä vuotena hankittu 😀

  • Reply Maiju 03/01/2016 at 22:14

   Mietin samaa eli tavallaan se olisi hyvin voinut olla tässä, vaikka löysinkin sen 2014 vuoden puolella. Sehän tuli käyttöön vasta viime keväällä eli ehkä olis pitänyt ottaa se mukaan 🙂 🙂 Ilman sitä koko keittiöremonttia ei oltaisi varmaan edes aloitettu!

 • Reply Laura / Heinässä heiluvassa 06/01/2016 at 22:01

  Niin upeita löytöjä!!! Rakastan juuri tällaisia löytöjä, koska niiden kautta huonekalu tai tavara saa taas matkaansa tarinan ja sen arvo nousee entisestään. Tuo sinun wieniläistuoli on kyllä kaunotar. Omani ovat ilman käsinojia, mutta onneksi löysin pari aitoakin kirppislöytöinä <3

  Tänä on sen verran kiva idea, että varmaan tulen tällaisen myös toteuttamaan jossain vaiheessa tammikuussa. Kiitos ideasta <3

  • Reply Maiju 08/01/2016 at 14:50

   Kiitos! Kyllä mustakin tämmöinen sieltä täältä keräilty koti ja kokonaisuus on mukavampi, kuin ihan uutena hankittu :). Tätä postausta oli kiva tehdä ja tykkäisin itsekin lukea vastaavista eli tee ihmeessä oma kooste! 🙂

 • Reply Vilja @ muotoseikka 07/01/2016 at 21:21

  TON-tuoli ja viikunapuu – mitä löytöjä! Löytäminen vaatii joskus työtä, mutta kyllä se sitten palkitseekin. Mielettömät tärpit.

  • Reply Maiju 08/01/2016 at 14:51

   Kiitos! Näin isoa viikunapuuta harvemmin on edes kaupoissa myynnissä eli onnekas sattuma senkin puolesta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.