MY INTERIOR YEAR

Hei! Meillä on ollut mahtava joululoma. Sopivasti tekemistä ja sopivasti olemista. Jopa kunnon nukkuma-aamuja, sillä lapsillekin on uni maistunut pidempään! Vuoden viimeisenä päivänä blogit täyttyvät erilaisista vuosikatsauksista sekä linkeistä suosituimpiin postauksiin. Itse ajattelin, että voisi olla hauska katsoa miten koti on tässä vuodessa muuttunut. Isojakin juttuja on nimittäin tapahtunut sekä toisaalta semmoista hidasta hautumista, kun huonekaluja on vaihtunut toisiin. Eli seuraavassa meidän kodin sisustusvuosi olkaapa hyvät!


Olohuone

Tammikuussa 2015 meidän olohuone näytti tältä. Blogiyhteistyön myötä meille tuli Valokki-villamatto, joka on lattialla edelleen (tosin pesun tarpeessa..). Kirjahylly, sohva sekä sohvapöytä ovat sen sijaan menneet vaihtoon. Samoin Diamond-tuoli palautui Netalle pitkä laina-ajan jälkeen. Keittiöremontin pyörteissä maalasin myös olohuonetta uuteen uskoon ja kolme seinää sai ylleen tumman petroolin sävyn.


valokki vm-carpetpetroolin-varinen-seinatumma-olohuone-820x540

Toukokuussa olohuoneen uuden ilmeen metsästys jatkui ja Ektorp-sohva vaihtui yksinkertaisempaan. Sekin sohva-parka sai kokea muutoksen tuulet melko nopeasti, kun sain silmiini mustan vintage-nahkasohvan. Samoin kromirunkoinen nojatuoli kävi meillä vain kääntymässä. Samaan aikaan tullut Serve-sohvapöytä sen sijaan sai jäädä, vaikka sen jalat vaihtoivatkin väriä.

Isoin muutos olkkariin tuli kuitenkin vasta loppuvuodesta, kun myin Billy-vitriinit pois. Niiden tilalle asennettiin Ikean mäntyrunkoiset kaapit. Myös olohuoneeseen muuttanut huikean iso viikunapuu kuuluu tämän vuoden parhaisiin kirppislöytöihin, joista voisin muuten tehdä vielä oman koosteen? 🙂 Habitatin pöytävalaisin täydensi marraskuussa olohuoneen tyylin.


vintage-nahkasohva-820x549uusi-olohuone-820x547habitat-poytavalaisin-820x535


Keittiö

Tammikuussa jouluhyasinttien vielä kukkiessa tein vihdoin sen, mitä olin odottanut jo monta vuotta: iskin taltan keittiönkaakelin saumaan! Varsinainen suunnitelma puuttui silloin vielä kokonaan, mutta onneksi sain apua Netalta. Helmikuun aikana suunnitelmat alkoivat onneksi hahmottua sitä mukaa, kun pintojen uusiminen eteni. Mutta vasta maaliskuun lopussa postasin uudesta keittiöstä muutaman sneak peek -kuvan eli ei mitenkään vauhdikas prosessi… No vihdoin huhtikuussa koko homma oli valmis ja saatiin kaikki remontin jäljet siivottua sekä tietenkin nauttia uudesta keittiöstä!


keittioremonttisuperfront wire handle brassuusi-keittiouusi-keittio_2-820x547

Kesällä elämä siirtyi jälleen mökille, joten heinäkuun anniksi jäi keittiön osalta vain ikkunalaudan värkkäys toisen ikkunan alle. Uuden keittiön toimivuus testattiin ison porukan toimesta viimeistään Paavon synttäreillä syyskuussa ja hyvin mahtui väkeä! Marraskuussa värien sekamelska alkoi kyllästyttää ja maalasin ikkunalaudan valkoiseksi.


itsetehty-ikkunalauta-820x541pojan-synttärikattausikkunalaudalla-820x545


Lastenhuone

Ainan huone on pysynyt melko ennallaan paitsi, että täälläkin olen kuluneen vuoden aikana maalannut seiniä sekoittamalla kahta Kalklitir-sävyä. Lisäksi tyttö vaihtoi isompaan sänkyyn eli on helmikuusta asti nukkunut vanhassa keittiönsohvassa. Huhtikuussa huone täydentyi vielä vanhalla String-hyllyllä, josta sain vinkin Instagramin kautta. Loppuvuodesta liikkeelle lähti vielä yksi muutos, jossa meidän aikuisten työpöydät muuttivat pois ja tilalle tuli Ainalle oma pöytä ja tuolit. Tosin siitä tällä kertaa vain teaserina viimeinen kuva, sillä koko postaus tulee vähän myöhemmin :). Jouluksi Ainakin sai oman kuusen Plantagenista.


puusohva lastensangyksipinkki-lastenhuone2vintage-string-hyllymaiju-saw_joulu-tytonhuoneessa_820-820x547petit ton tuoli harmaa


Makuuhuone

Makkarissa oli helmikuun alussa vielä näin tyhjää, vain jumpparenkaat roikkuivat katosta! Toukokuussa sinne löytyi vihdoin pysyvä yöpöytäratkaisu kaikkien viritysten tilalle yhteistyössä Lundian kanssa. Lisää tummia sävyjä ja erityisesti sinistä tuli makkariin kesäkuussa. Iso tyhjä seinä sai kalustusta loppuvuodesta, kun jäin ilman työtilaa Ainan huoneen muutosten vuoksi. String System oli ahtaaseen paikkaan hyvä valinta.


voimistelurenkaat-ja-taaperoLundia-System-box-820x544denim-pussilakanat-820x551tyohuone-string-system-820x564


Some changes our home went through in 2015. Happy New Year everyone!

15 thoughts on “MY INTERIOR YEAR

 • Reply Sirpa 31/12/2015 at 17:36

  Hienoja ja valloittavia muutoksia 🙂 Oikein ihanaa uutta vuotta sinne teille!

  • Reply Maiju 01/01/2016 at 20:36

   Kiitos – välillä ojasta allikkoon, mutta kokeilemallahan oppii! Hyvää uutta vuotta!

 • Reply Pirjo 31/12/2015 at 18:10

  I enjoy reading your blog and looking at the photos. Thank you Maiju! Hyvää uutta vuotta!

  • Reply Maiju 01/01/2016 at 20:36

   Thank you Pirjo, it´s always nice to read comments like these, happy new year! 🙂

 • Reply Sarp 31/12/2015 at 23:46

  Pidän kotiasi erittäin kauniina ja kotoisana. Jännä miten silti jokainen muutos on vienyt sitä vielä kauniimpaan kuosiin.
  Minulla olisi ainakin oppimista tuosta huonekalujen nopeasta kierrosta. Minulla on ollut ruokatilaan astiakaappi hakusessa ainakin kaksi vuotta, mutta sopivat ihanat menee aina ohi. En uskolla ostaa aika hyvää, koska pelkään että heti seuraavana päivänä se täydellinen kaappi tulee vastaan. Näytän mieluummin sietävän astiakaaosta keittiöstä. 🙂
  Ja muuten se kirppispostaus kyllä kiinnostaisi. Kaikkea hyvää vuoteen 2016!

  • Reply Maiju 01/01/2016 at 20:35

   Kiitos! On se itsellekin jotenkin yhtä hämmästyttävää, miten hitaasti se oma koti muotoutuu ja tavallaan elää koko ajan. Koko ajan oppii lisää siitä, mikä toimii ja mikä ei. Sitä ei oikein voi harjoitella kuin kokeilemalla! Tietysti kannustan hankkimaan aina pitkäikäisiä kalusteita, ja tiettyjen “isojen” huonekalujen kohdalla pyrin myös itse siihen. Eli ymmärrän hyvin tuon mitä kirjoitit astiakaapista. Aina ei kannata tehdä kompromissia vaan odottaa sitä oikeaa. Kirppishankinnoista on usein se hyvä puoli eli että ne ovat edullisia ja ne saa eteen päin samalla hinnalla kun on ostanutkin eli niiden kanssa on hyvä tehdä spontaanejakin kokeiluja! 🙂

 • Reply Villis 01/01/2016 at 09:08

  Kaunista ja kodikasta!!! Avoimin silmin rohkeasti uuteen olisi oikein hyvä tapa itse kullekin. Oikein ihanaa alkavaa vuotta kotiisi!

  • Reply Maiju 01/01/2016 at 20:30

   Kiitos ja ihan samaa mieltä eli kyllä se sisustuskin vaatii kokeilemista ja erehtymistä, jotta saa asiat kohdilleen! Hyvää Uutta Vuotta!

 • Reply Enni 02/01/2016 at 19:55

  Niin kaunis koti! Mistä on löytynyt olohuoneen nahkasohva? Itsekin haaveilen tuollaisesta

  • Reply Maiju 03/01/2016 at 11:59

   Hei, ja kiitos – sohva on muistaakseni tori.fista eli sieltä kannattaa katsoa + huuto.net. Toki Bukowski Marketissakin on näitä vanhoja välillä, mutta en tunne hintatasoa siellä 🙂

 • Reply HANNA 03/01/2016 at 20:21

  Inspiroivaa! Oikein hyvää uutta vuotta 🙂

  • Reply Maiju 03/01/2016 at 22:11

   Hyvää Uutta Vuotta myös sinulle! 🙂

 • Reply Jenni 19/01/2016 at 14:32

  Mistä noi ihanat keittiön vetimet on? 🙂

 • Reply D 20/03/2016 at 15:05

  Mieletön tuo olohuoneen väritys. Itselläni työn alla löytää se täydellinen petroolin väri, mitä sävyä käytitte jos saa kysäistä? 🙂

  • Reply Maiju 20/03/2016 at 19:21

   Kiitos, sävy on tosiaan Tikkurilan petrooli S491 🙂 Sävy vaihtelee kauniisti sinisestä vihreään valon määrä mukaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.