GINGERBREAD

Hei, pari näppäsyä viikonlopulta. Meillä on ollut jo monta vuotta perinteenä leipoa pipareita 1. adventtina. Ihan siitä syystä, että mummoni ohjeella tulee aivan valtava taikina, jota ei millään ehdittäisi tuhota ellei aloiteta jo hyvissä ajoin suoraan joulukuun alusta ;). 400 grammaa voita, 5 dl sokeria, 2 dl kermaa.. – ohje ei ole fitnessille kovin läheistä sukua. Mutta tosi hyviä pipareita sillä tulee, vaikka en niistä juuri muuten edes välitä. Aina rakasti leipomista ja vielä enemmän koristelua ranskanpastilleilla, Paavo oli tietty jo vanha tekijä molemmissa :).

Tokassa kuvassa näkyy jo pieni vilaus joulun kauneimmasta havupuusta. Se liittyy Plantagenille tekemääni stailausjuttuun eli siitä piakkoin lisää kuvia ja asiaa.


pipareiden leivontaapipareiden tekoapipreita 2015koristeltuja pipareita

Gingerbread baking with the kids.

3 thoughts on “GINGERBREAD

 • Reply Sanna 04/12/2015 at 13:57

  Ihana tuo setri, cedrus vai mikä tuo kuusi sitten täällä Suomessa on nimeltään!? 🙂 Itsekin oon tollasta havitellut jo viime jouluksi meille, mutta ei niitä oikein meinaa löytää.. Ulkomailla näkee enempikin.
  Olisko antaa vinkkiä, mistä tommosia saa? 😉

  • Reply Maiju 04/12/2015 at 14:32

   Hei, tämä on Plantagenista. Kirjoittelen siitä vähän enemmän ensi viikolla, kun saan lisää kuvia viikonlopun aikana!

   • Reply Anonymous 05/12/2015 at 17:31

    Kiitos vastauksesta 🙂 Saako näitä vielä vai oletko ostanut ulkopuutarhasta jo kesällä?

Leave a Reply

Your email address will not be published.