KIDS IN THE KITCHEN

Yhteistyössä Indiedays ja IKEA


Hei! Sain IKEAlta kivan haasteen ottaa lapset mukaan kokkailuun. Meillä ruoanlaitosta vastaa yleensä mies, joka saattaa valmistaa yhtä ateriaa parikin päivää! Itse oon yksinkertaisempien versioiden ystävä ja kuulun vähän siihen kastiin, jolle ruoanlaitto on pakollinen paha, ja mitä nopeammin sen saa tehtyä, sen parempi. Tunnistan myös IKEAn teettämässä tutkimuksessa tehdyn havainnon siitä, että useimmat vanhemmat pelkäävät lasten aiheuttavan keittiössä suurta sotkua ja lisäävän stressiä. Toisaalta saman tutkimuksen mukaan yhdeksän kymmenestä ottaa jo lapset mukaan ruoanlaittoon!


leivontaa lasten kanssajoulutahtien tekoa

Meillä lapset osallistuvat yleensä leivontaan, jota tykkäänkin tehdä tavalla tai toisella joka viikko. Paavo on näppärä lukemaan mulle reseptiä ääneen, mittaamaan aineksia kulhoon ja vatkaamaan taikinaa. Nyt joulutorttuja tehdessä tajusin, että kahdeksanvuotias voi keittiössä tehdä jo melkein mitä tahansa, niin hyvin sujui esimerkiksi veitsen käsittely. Tyttö puolestaan.. nooh… hänellä on ollut pesti ainakin taikinoiden vakimaistajana. Joulutorttujen taitteluun hän tykästyi kovasti ja tuuletti intona jokaisen valmiin tähden jälkeen! 🙂 Myös hillon annostelu sujui hyvin.


joulutahtia Ikealapset leipoo IKEA_2IKEA_lapset kokkaa

Joulutorttujen teko oli tietysti helppo homma verrattuna vaikka kokonaisen aterian tekemiseen. Kokkailua ja leivontaa on kuitenkin moneen lähtöön eli mun mielestä lapsia voi ottaa mukaan erityisesti helpompiin ja nopeampiin juttuihin ja antaa tehtäviä ikätason mukaan. IKEA on koonnut lasten kanssa kokkailuun viisi hyvää sääntöä, joiden myötä siitä tulee paljon kivempaa! Postauksen lopussa olevan videon söpö poika osaa kertoa ne vielä paremmin 🙂

1) Älä opasta aina tekemään toisin
2) Älä suutu, jos mokaan
3) Älä hoputa
4) Miksi ihmeessä ei saisi sotata?
5) Jos väsyy ja kyllästyy, se on ok

Ja lopuksi tietysti palkinto eli valmiita torttuja kylmän maidon kanssa! Mitä mieltä teillä ollaan lapsista keittiössä – uhka vai mahdollisuus?


joulutorttuja joulutorttuja korissa

IKEA challenged me to cook with my kids, and I think this is something we all should do more!

4 thoughts on “KIDS IN THE KITCHEN

 • Reply Katriina - Valkoinen Koti 17/11/2015 at 11:15

  Meillä harvemmin kokataan lasten kanssa yhdessä, se kun pitää sisällään ne terävät veitset, kiehuvat vedet ja kuumat paistinpannut ja muutenkin hektisemmän tilanteen. Mutta, meillä leivotaan paljon yhdessä. Leipominen on niin paljon rauhallisempaa, ohjetta voi seurata kaikessa rauhassa ja yleensä lähettyvillä ei ole taikinakaavinta järeämpää aseistusta. Ja sitten tottakai herkutellaan yhdessä työn tuloksilla! 🙂 Tylsien sadepäivien pelastus on aina hyvät, uunituoreet suklaamuffinssit! <3

  Mukavaa viikkoa teille!

  • Reply Maiju 18/11/2015 at 09:33

   Aika samoja ajatuksia siis – kyllä varsinkin ne kuumat kiehuvat vedet vähän pelottaa lasten kanssa eli ehkä ei hellaosastolle meilläkään ihan heti! Leipominen on tosiaan paljon helpompaa eli toistaiseksi molemmat osallistuvat vain siihen – odotan kyllä jo ekan adventin perinteisiä piparkakkutalkoita! 🙂

 • Reply HANNA 17/11/2015 at 19:23

  On teillä kyllä upea keittiö! Noi yläkaapit <3 Ja hauska video 🙂

  • Reply Maiju 18/11/2015 at 09:34

   Kiitos Hanna, oon itsekin siihen edelleen tosi tyytyväinen! Nyt vaan jotain kivaa joulukoristusta miettimään keittiöönkin…

Leave a Reply

Your email address will not be published.