LOVE / HATE

Hei! Jos joku menee mulla aaltoliikkeissä niin se on rakkaus ja viha Iittalan Kivi-tuikkuihin. Ja ymmärtäähän sen, jos joku esine on ollut yli 15 vuotta näköpiirissä niin ei siitä välttämättä jaksa koko ajan tykätä!


Iittala kivi

Pari viimeistä vuotta tuikut ovat saaneet olla piilossa yhä enemmän, mutta ihan kokonaan en niistä ole vielä luopunut. Enkä näköjään luovukaan, sillä kokoelmaan tulikin yhtäkkiä kaksi lisää, kun bongasin ne syksyiseltä pihakirppikseltä vitosen kappalehintaan. Sen täytyy olla tuo murretun värinen lasi, jolle nyt on taas tilausta… Siitä syystä kai tuo sininen lasipainokin muutti meille. Niitä voisin huolia muutaman lisääkin, on se niin nättiä tuo värillinen lasi!

Kivi tuikut

Iittala Kivi tealights are a very common sight in Finnish homes. I´ve had mine over 15 years. Love, hate, love, hate, love… I´ve had them hidden away for some years now, but they tend to appear every now and then.. Almost like I can´t decide if I wanna keep them or not. But surprise, after one yard sale I noticed I now have two new ones – in lovely dusty shades! Maybe it´s that colored glass that I like so much right now…

6 thoughts on “LOVE / HATE

 • Reply Sanna 27/10/2015 at 09:32

  Mulla on aivan samanlainen viha-rakkaussuhde näihin! Just mietin että pitäiskö osa laittaa kiertoon. Mutta ehkä en sitten laitakaan vaan piilotan ne hetkeksi. Nämähän ei onneksi kaapissa paljon tilaa vie.

  • Reply Maiju 27/10/2015 at 11:57

   Joo arvaa vaan montako kertaa oon harkinnut näiden myymistä! Osan vein jo mökille, jossa ne on ihan ok (kun harvemmin näkee).. Että ehkä nämäkin seuraa perässä, jos oikein iso kyllästyminen iskee! 😉

 • Reply anniina 27/10/2015 at 09:49

  joo, kivi-tuikut on kyllä sellaisia että ei ole oikein varma jaksaako katsella… tossa vaan mullakin ne jo viidettä vuotta kököttää. niitä on kuusi ja kaikki saatu lahjaksi! mariskoolien kanssa on ehkä vähän sama juttu? tosin niitä en koskaan ole esillä pitänytkään, kattauksissa aina välillä. niitäkin on tullut neljä lahjana, käääks. ei raaski poiskaan laittaa.

  • Reply Maiju 27/10/2015 at 11:55

   Heh, totta – Mariskoolia löytyy munkin tutuilta juuri lahjaksi saatuna ja välillä jopa riesaksi asti! Klassikkotavaraa, mutta myös välillä kyllästyttävää. Näistä neljästä tulee varmasti pian ähky ja saan taas piilotella ne kaappeihin! 🙂

 • Reply saija 27/10/2015 at 10:40

  Saat sijoitukseen sinisiä Kiviä jos haluat 😀

  • Reply Maiju 27/10/2015 at 11:56

   Ei kiitos – korkeintaan se ihan tummansininen vois mennä, mutta sille vaaleansiniselle oon jo täysin allerginen! 😀 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *