HELP NEEDED!

Hei! Nettikirppistelijää on lykästänyt jälleen, sillä viikonloppuna silmiini osui kauan mielen perukoilla muhinut Lepakkotuolin runko! Runko on vanhempi Varax ja malliltaan sellainen, että sitä ei voi taittaa kokoon. Jos oon tämän asian ymmärtänyt oikein, niin tämä ilmeisesti on kooltaan se uustuotettua isompi malli?

Koska lepakko tuli ilman vaatteita, täytyy sille nyt hommata uusi päällyste ja tähän tarvisin teidän Lepakkotuoli-asiantuntijoiden neuvoa! Mulla on nyt ompelijaa varten tulostettuna Kodin Kuvalehden (artikkeli tässä) nettikaava ja kangaskin tykötarpeineen valmiina. Mutta – onkohan se sopiva tähän vanhempaan runkoon? Mitä veikkaatte?


lepakkotuolin runko

I found a 2nd hand Butterflychair, but it doesn´t have clothes. Let´s see how I figure this one out 🙂

18 thoughts on “HELP NEEDED!

 • Reply Riikki 17/08/2015 at 20:33

  Mulla on kans tuo vanhan mallinen lepakkotuoli ja kaava päälliselle oli Suuresta käsityölehdestä. Se sopii.

  • Reply Maiju 18/08/2015 at 10:28

   Voi vitsi, mikähän näiden kahden kaavan ero on… sen kun tietäisi!

 • Reply MayaK 17/08/2015 at 23:29

  Voi että, mun vanha lepakkotuoli on edelleen vanhempien luona. Alkuperäinen istuinkangas on kulahtanut ja monta kertaa miettinyt josko toisi tänne ja ompelisi uuden. Toki kaavan voisi tehdä valmiin istuinosan perusteella

  Kiva nähdä mihin kuosiin päädyt 🙂

  • Reply Maiju 18/08/2015 at 10:29

   Joo se olisikin helpoin eli piirtää uusi päällinen suoraan vanhoista! Kangas on tylsästi kokomusta, mutta fiilistelen siihen jo sitä pitkäkarvaista moniväristä lampaantaljaa… 🙂

 • Reply Anni 18/08/2015 at 06:46

  Hei!

  Itse kun ompelin uuden päällisen noin 15 vuotta sitten ostettuun Varax-runkoon, niin tuolla kaavalla päällisestä tuli kirraava eikä keskisauman kohta päässyt laskeutumaan kunnolla. Onneksi tein ensin jämäkankaasta koekappaleen 🙂 ainakin mun täytyi suurentaa kaavoja…

  • Reply Maiju 18/08/2015 at 10:32

   Voi ei, just tuota tietysti haluan välttää.. Uusi kangas tosin on 100 % (tosi paksua) puuvillaa eli se tulee kyllä venymään käytössä jonkun verran. Että ehkä mennään näillä kaavoilla ja toivotaan, että se sopii!

   • Reply @aatos_anna 18/08/2015 at 11:25

    Kiitos kaavalinkistä, taidan ottaa itsekin työn alle tuon istuimen ompelun. Minulla on Lepakosta tulossa parveketuoli, joten se antaa pikkuisen anteeksi, jos ompelutulos ei ole ihan täydellinen ;). Katsoin Varaxin sivuilta heidän tällä hetkellä myynnissä olevien lepakkotuolien mittoja ja omani runko ei kyllä täsmää kumpaankaan. Kerrotko vielä jossain vaiheessa oman tuolisi mittoja ja saitko noilla Kodin Kuvalehden kaavoilla tehtyä hyvän istuimen.

 • Reply HANNA 18/08/2015 at 18:12

  Mittaa vähän sitä kaavaa ja vertaa runkoon! Sillähän se selviää hyvinkin nopeasti!

  • Reply Maiju 19/08/2015 at 13:09

   Totta, tosin tuo kaavan hahmottaminen on voi olla vaikeaa, kun kankaan tulisi jonkun verran roikkua ja oikeastaan vasta istuessa tietää onko se riittävän väljä… Haasteellinen homma!

 • Reply Muuttuvakotini Päivi S 18/08/2015 at 22:00

  Hyvän löydön oot tehnyt. Ite oon kans fb-kirppis sivulle laittanut, jos joku myisi runkoa…mutta ei vielä oo tärpännyt 🙁 Mulla Ikean lepakkotuoli lastenhuoneessa ja harmittaa ko en ostanut silloin kaksi niitä ko olivat heti loppu ko menin uudestaan hakemaan ja enää ei valmisteta. Maksoin tuolistan. 25 euroa.

  • Reply Maiju 19/08/2015 at 13:10

   Harmi ettei tuota Ikean mallia enää saa. Mä toivon, että lapset tykästyy tähän tuoliin ja että saavat siitä kivan “lukupesän” itselleen 🙂 Tsemppiä etsiskelyyn!

 • Reply Lotta 20/08/2015 at 15:01

  Varaxin ompelimosta saattaisi löytyä kaava/mitat vanhempaan malliin. Ehkä sinne kannattaisi soittaa. Heillä muuten lepakkoa myös lasten koossa. Vaikken yleensä tykkää mininojatuoleista tms., niin minilepakko on minusta kiva!

 • Reply Jennika 22/08/2015 at 16:57

  Kyllä ainakin viime viikolla Vantaan Ikeassa oli lepakkotuoleja. Sattui silmään, kun luulin kanssa ettei niitä enää ole. Tuo lepakon runko näyttää kyllä ihan samalta kuin meidän pari viikkoa vanha/uusi, uustuotantoa ei varmaan ainakaan ole kuin sitä mallia.

 • Reply Riikka 30/08/2015 at 05:20

  Minä tein vuosia sitten kaavat vanhan, venyneen päällisen pohjalta. Ja siinä kävi juuri niin kuin voi arvata, jäi auttamatta liian löysäksi. Hirveän vaikea arvioida, paljonko vanha kangas on venynyt ja paljonko uusi tulee venymään..

 • Reply tuulia 30/08/2015 at 08:48

  No,kysäisehän suoraan Varaxilta? 🙂 Kyllä jeesannevat siellä mitan kanssa, ja ihan varmaan vanhat kaavat tallella mittoineen. Ovat varmasti iloisia kun ihmiset tuunaavat heidän tuotteitaan (soisi innostuvan muistakin Varaxin tuotteista jotka kestävät sukupolvia!). Tai sitten, ompele lakanakankaasta koekappale? Vaatteidenkin kaavoja pitää usein miten justeerata… Itsellä haaveissa sama tuoli samalla taljalla 😀

 • Reply AG 03/09/2015 at 09:27

  Sain joskus pienenä pitkän kinuamisen jäläkee lepakkotuolin ja se on muuttanut mukana moneen kotiin. Monet päälliset olen siihen myös ommellu ja Suuren Käsityön kaava ehottomasti sopivin! Yleensä olen tehnyt päällisestä myös kakspuolisen, kestää huomattavasti paremmin käytössä, on ryhdikkäämpi ja saa myös heleposti vaihtelua! 😉

 • Reply Bunba77 08/04/2019 at 15:19

  Vanhaa hitsattua kiinteärunkoista Varax lepakkotuolia oli itse asiassa kahta eri kokoa. Selkäosan”korvien” väli oli muistaakseni 75 ja 85 cm. Itse pelastin yli 10v sitten metalli kierrätys lavalta kaksi runkoa ja vuosia myöhemmin näin parvekkeelta viereisessä metsässä ison kiven päällä tutun oloisen häkkyrän. Joku oli heittänyt lepakkotuolin roskiin ja lapset ilmeisesti oli kantanut rungon metsään. Pelastin senkin ja se oli hieman pienempi kuin kaksi edellistä runkoa. MuIstaakseni siihen pienempään meni Varaxin myymä päällinen suoraan. Lahjoitin sen kunnostuksen jälkeen ystävälleni ja se on vieläkin tänä päivänä kovassa käytössä.

  • Reply maiju 11/04/2019 at 18:14

   Tämä on muuten totta! Jos ei ole kumpaakin nähnyt, voi olla vaikea tietää kumpi on kyseessä! Aika hyviä löytöjä olet tehnyt! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.