SAUNA MAKEOVER

Hei! Keskeneräisiä hommia ei tietysti pitäisi esitellä, mutta menkööt nyt kun valmista lopputulosta joutuu vielä odottamaan. Meidän mökkitontilla on neljä rakennusta, jotka ovat kaikki punaisia. Värin vaihto on ollut suunnitelmissa jo kolme kesää, mutta itse toimeen ei olla ryhdytty, koska mielipiteet uudesta väristä ovat vaihdelleet ihan liikaa. Ensin ajattelin mustaa, mutta ei se jotenkin näihin pienempiin rakennelmiin sopinut. Merimies kannatti punaiselle jatkoa (koska halvin vaihtoehto), mutta itse en sille lämmennyt. Jos mulla jotain inhokkivärejä on, niin punainen on siinä ihan kärjessä beessin ja oranssin kaverina. Siispä kymmenen tai jopa viisitoista lisävuotta punaista pelkästään säästösyistä oli liian kestämätön ajatus..
 
Sitten mieleen tuli ihan vaalea harmaa – semmoinen rantakivien värinen. Sen hyväksyi mieskin eli menimme tutun värilastun kanssa rautakauppaan. Sävy on nimittäin sama kuin keittiönlattiassa. Mutta. Luonnossa se on aivan todella vaalea, onko ehkä liiankin? Toinen maalikerros siis vielä puuttuu, sillä pähkäilen nyt tämän sävyn sekä astetta tummemman välillä. Onko mielipiteitä – kerro ihmeessä!!!?


sauna saaressakenkälestitmökkisauna saaressamerimies ja sauna

Oh, boy we have been thinking of this color issue for ages! All the buildings have so far been red at our summer place, but now it was finally time for a change. First I thought about painting them black, but it felt too drastic especially for the smaller buildings like our sauna. Sailor wanted to keep the red, cause it was the cheapest alternative, but I wanted to get rid of it! So a very light grey was our choise (finally!). But is it too light, what do you think? Sauna needs still a one more round of paint, but I can´t decide if it should be just a little bit darker than it is now..(?) Any word of advice?

16 thoughts on “SAUNA MAKEOVER

 • Reply anniina 30/07/2015 at 13:43

  mun mielestä se on kaunis ja just hyvä 🙂 ei musta punaisessakaan ois ollut mitään vikaa, mutta onhan toi raikas!

  • Reply Maiju 04/08/2015 at 21:48

   Kiitos! Punainen oli ihanan perinteinen, mutta kokonaisuus tontilla rauhoittui tosi paljon, kun kaksi rakennusta vaihtoi väriä tähän vaaleampaan! 🙂

 • Reply Hanna-Katariina 30/07/2015 at 18:27

  Just hyvä! Ihanan freessi. Varmasti näyttää punaiseen tottuneeseen silmään alkuun tosi vaalealta, mutta siihen takuulla tottuu.

  • Reply Maiju 01/08/2015 at 19:32

   Sepä se olikin, että muutos oli niin suuri että senkin vuoksi uusi väri tuntui ensin liian valjulta. Tosin astetta tummempi sävy päätettiin kumminkin hankkia ja se on ihan nappiin! 🙂

 • Reply Riina 30/07/2015 at 19:03

  Hyvä on, raikas! Jättäisin jonkin rakennuksen tai osan siitä punaiseksi vuoksi muiston ynnä pikantiksi yksityiskohdaksi ja kontrastiksi.

  • Reply Maiju 01/08/2015 at 19:36

   Ei huono idea – tosin nyt nostettiin vaan vanha saha takaisin paikoilleen 🙂

 • Reply iitunen 30/07/2015 at 19:19

  Minä olisin tummemman kannalla 🙂 sekä ulkonäöllisesti värin takia, että siksi, että noin vaalea seinä on kyllä melko altis likaantumisellekin.

  • Reply Maiju 04/08/2015 at 21:49

   Joo en mä voinut tätä näin jättää – uusi väri haettiin seuraavana päivänä eli on jo sudittu seiniin! 😉

 • Reply Johanna koo 30/07/2015 at 21:40

  Mä tykkään tosta! Tulee enemmän kontrastia ton tumman terassin kanssa kun jos väri olis tummemman harmaa. Tuo saa siis ekojossun pisteen 😀

  • Reply Maiju 04/08/2015 at 21:51

   Samasta yhdistelmästä mäkin tykkään, mutta haettiin silti asteen tummempi uusi sävy ja se onneksi on ihan justiin semmoinen, kun alunperin tästä halusinkin 🙂

 • Reply S 01/08/2015 at 00:29

  Kiitos kivasta blogista! Valitsisin itse tummemman sävyn, “maastoutuisi” paremmin.

  • Reply Maiju 01/08/2015 at 19:24

   Asteen tummempi sävy haettiin ja se on just sellainen kun ajattelin!

 • Reply gitta 01/08/2015 at 09:04

  Sävy hyvä. Millä maalilla maalasitte? Itse maalasin vanhan punamultamökin pari vuotta sitten vaalean harmaaksi ns harmaalla punamaalilla…ei pysynyt. Tänä vuonna raaputin kaiken hilseilyn pois ja nyt kokeilussa ruotsalainen musta punamaali ja mökki näyttää upealta. Puuhakasta kesän jatkoa ja toivottavasti myös aurinkoa:)

  • Reply Maiju 01/08/2015 at 19:23

   Me pestiin koko sauna ensin juuriharjalla ja vedellä, koska edellinen omistaja oli maalannut merenpuoleisen seinän punamullalla. Harmaa maali on Tikkurilan Pika Tehoa (vesiohenteista). Toivottavasti pysyy…! Tuota mustaa punamultaa ajateltiin kanssa meidän vanhaan vajaan, joka on kauttaaltaan punamullalla eikä sitä jaksaisi ruveta jynssäämään 😉

 • Reply Pieni Lintu 01/08/2015 at 11:48

  Perinteisessä punaisessakaan ei mitään vikaa, mutta onhan toi nyt aika upee – tykkäykset täältä!

  • Reply Maiju 04/08/2015 at 21:52

   Kiitos! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.