ON THE FLOOR VOL 2.

Yhteistyössä Askon kanssa

 
Hei! Meillä on jo useamman vuoden ollut keittiössä käytössä muovimattoja enkä edelleenkään ole muuttamassa niistä mieltäni. Vaikka maalattu lautalattia onkin ihan mukava jalan alla, kaipaa verhoton koti edes jotain lattialle. Suosin matoissa yleensä villaa tai puuvillaa, mutta keittiöön ei sellaista voi ajatella (ei varsinkaan merimiehen suurtalouskokkaustyylillä ;).

Tällä linjalla siis jatketaan ja siksi ilahduin, kun Vaasan Askosta kyseltiin josko haluaisin kokeiluun vaihteeksi mustan muovimaton. Hetken mielijohteesta päätin että otetaankin testiin tällä kertaa Pilvi-muovimatoista isoin koko (160 X 240 cm), jotta vihdoin näen miltä matto näyttäisi ruokapöydän alla.  Tätä systeemiähän meillä ei ole koskaan ollut, vaikka monesti sitä on tullut ajateltua.
Epäilin aluksi, että tuolin jalat liikkuisivat muovimatolla huonosti, mutta niin ei käynytkään. Lisäksi matto toi keittiöön aika kivasti kodikasta tunnelmaa, kun muitakaan tekstiilejä ei ole. Jos en olisi niin tottunut kulkureitillä olevaan kapeaan muovimattoon, olisi tämä iso voinut jäädä. Mattomuutos jäi siis tällä kertaa pieneksi, kun entinen valkoinen Pilvi-matto vaihtui Askon mustaan versioon. Miten teillä muilla – onko matto hyvä ratkaisu ruokapöydän alle vai ei?


asko muovimattoasko pilvi-matto

Tryed a new plastic carpet under our kitchen table. Do you guys have carpet like this, does it work well?

8 thoughts on “ON THE FLOOR VOL 2.

 • Reply Sarp 24/07/2015 at 14:16

  Ihania uusia kuvakulmia uudistuneeseen köökiin.
  On se kyllä kiva.

  • Reply Maiju 26/07/2015 at 17:48

   Totta, tästä kuvakulmasta ei ole tainnut vielä kuvia ollakaan 😉

 • Reply jenni 27/07/2015 at 02:12

  Hei!
  Todella kaunis keittiö ja koti sinulla! Mielestäni tämä matto ei niin toimi, joten ymmärrän ratkaisusi. Matto tuntuu jotenkin hiukan liian tummalta, ja saisi hyvin olla isompikin. Mitä pitäisit trendikkaistä värikkäistä tuftatuista itämaisista villamatoista tai kelimeistä. Vaikkeivät ole muovimaton kaltaisesti helppoja, niin silti villa hylkii likaa.

  • Reply Maiju 28/07/2015 at 22:41

   Pitäisinpä hyvinkin – olen aika paljon esim. Bukowskia selannut itämaisen (värikkään) maton toivossa, mutta hinnat ovat aina kohonneet liian korkeiksi. Meillä tosin tuo typy (2,5 v.) on vielä sen verran holtiton ruokailija, että en siitäkään syystä mattoa tähän vielä sen pahemmion kaipaa, heh! Siksi tuo muovinen olisi lähinnä paras vaihtoehto. Mutta olohuoneeseen joku itämainen mattokaunotar kelpaisi oitis! 😉 😉

 • Reply SAW 01/08/2015 at 20:00

  Hei Maiju!
  Upeita kuvia ja ihana Blogi! Olisin kysynyt että mistä onkaan tuo keittiönpöydän ääreltä löytyvä musta metalliristikkoinen tuoli, kuvassa siis vasemmalla puolella?! Se on aivan ihana!

  • Reply Maiju 02/08/2015 at 11:40

   Kiitos! Tuoli on Bertoia Side Chair – sitä myy mm. Vepsäläinen, tosin hinta on aika pilvissä.. Huokeampia kopioversioita oli juuri äsken Elloksella, mutta taisivat kesäalessa myydä loppuun. Kannattaa siis seurata tulisiko niitä uusi erä tai jos haluat aidon, niin Bukowski Market tai Ebay voisivat olla oikeita paikkoja. Tämä mun oma on mummini vintiltä eli vintagea 🙂

   • Reply Anonymous 02/08/2015 at 18:12

    Kiitos tuhannesti tiedoista , täytyy silmä tarkkana seurailla jos jostain tuolin löytäisin sopu hintaan . Sinulla on käynyt kyllä todella hyvä tuuri kun olet omasi löytänyt niinkin läheltä ja vielä vintage versiona ! Ihanaa kesän jatkoa sinulle.

    • Reply Maiju 04/08/2015 at 21:45

     Kovasti tsemppiä, että tuoli löytyy! Varsinkin Saksan Ebaysta on moni löytänyt oman 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *