MIDSUMMER TAPAS

Hei! Meidän juhannus käynnistyi juhannusviikolla jo torstaina, kun pakattiin hyvin monta kassia ja otettiin suunnaksi kaveripariskunnan huvila Merenkurkun saaristossa. Tätä ensimmäistä iltaa mietin pitkään, sillä pääsin mukaan Indiedaysin ja Atlânticon viiniaiheiseen kampanjaan – sain siis pohdittavaksi, että mitä hyvää ja helppoa syötävää laitettaisiin heti vuoden parhaimman juhlan alkuun keskitäyteläisen, portugalilaisen Atlântico-punaviinin kanssa? Mieleen tuli nopeasti tapaspöytä, sillä olemme pariin kertaan reissanneet yhdessä Kanariansaarilla ja tapakset ovat muutenkin aivan parasta seurusteluruokaa!


Viinit saatu / Wines gifted

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atlântico-viini oli hyvä auto- ja venematkan päähän otettava reissukaveri, sillä koko litranvetoinen pullo on muovia (ja lisäksi 100 % kierrätettävää materiaalia). Ei tarvinnut pelätä, että viinit karahtavat kivikkoon ja muutenkin pullot olivat kevyemmät kantaa.

Marjaisan ja hennon mausteisen viinin seuraksi valikoitui tapaspöytään mm. merimiehen tekemiä minilihapullia, marinoituja valkosipulinkynsiä ja artisokan sydämiä, tapenadea kahdella tapaa, mozarella-tomaattisalaattia yrttiöljyllä, chilisalamia, ilmakuivattua kinkkua ja melonia, aiolia, tuoretta leipää sekä lajitelma juustoja. Että arvatkaa vaan olinko täynnä! Atlânticoa suositellaan erityisesti pasta- ja kanaruoille sekä pehmeille juustoille eli ensialkuun jotkut vahvimmat ja etikkaisimmat tapasmaut tuntuivat sen kanssa turhan voimakkailta. Viini kuitenkin parani juodessa ja erityisesti loppuun nautittujen juustojen kanssa se sopi hyvin yhteen! Tämän pöydän ääressä kului valoisa juhannusyö todella hyvin eli kiitokset M ja N ihanasta illasta!

Jos muuten joku tapasohje kiinnostaa, niin laittakaa kommenttiboksiin viestiä, niin laitan tulemaan!


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

We had tapas and lovely Atlântico red wine (sponsored) on midsummer. One of the best nights I had so far in this summer!

10 thoughts on “MIDSUMMER TAPAS

 • Reply Mari 24/06/2015 at 11:01

  NAM! 🙂

  • Reply Maiju 24/06/2015 at 20:31

   <3

 • Reply Ansku 24/06/2015 at 11:20

  Oijoi, ihanalta näyttää jussin viettonne!

  • Reply Maiju 24/06/2015 at 20:30

   Koko Juhannus oli tänä vuonna kyllä tosi onnistunut, unohtui arjen murheet 🙂

 • Reply Nina 24/06/2015 at 18:43

  Kiitos runsaista herkuista, mahtavasta makumaailmasta, rennosta illasta! Ihania kuvia olet taas saanut, sulla on otetta!

  • Reply Maiju 24/06/2015 at 20:30

   Kiitos ihana, ilo oli meidän puolella!! <3

 • Reply Heiska 24/06/2015 at 20:10

  Tapasohjeita jakoon!

  • Reply Maiju 24/06/2015 at 20:29

   Nyt tuli paineita! ;D

 • Reply Ramirent 24/06/2015 at 23:41

  Meillä oli Lidln pizzoja.

  • Reply Maiju 25/06/2015 at 00:03

   Lidl <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.