MORE THAN I CAN SWALLOW?

Hullu tuolinainen on ollu taas asialla. Ostin eilen hetken mielijohteesta facebookin kautta tän vanhan Thonetin, jonka kunnossa on aika paljon toivomisen varaa.. Istuinosa puuttuu kokonaan, liimaukset on parista kohtaa pahasti auenneet ja käsinojissakin puu irvistää ilkeästi. Päässä vilisi pelkkiä kysymysmerkkejä tuolin korjaamiseksi ja ekaa kertaa tuntuu, että oon ehkä haukkaamassa liian isoa palaa..?

Eli katsotaan mitä tästä tulee. Ajattelin aloittaa tuolin purkamisella osiin ja sen jälkeen liimaan nuo irvistävät osat yhteen puristimien avulla. Hiekkapaperiakin saattaa tähän projektiin mennä 🙂 Uusi maalipinta on jo mielessä, tosin sävyvaihtoehtoja on ihan liikaa! Minkä väriseksi tämä kannattaisi maalata, ehdotuksia?!


thonet tuolin kunnostusprojektituolithonet chair

New chair to the crazy chair lady´s collection! I found it yesterday and now I´m kind of freaking out about the huge amount of work that this beauty needs. Like I wrote on Instagram, others read books during summer and I do this… 🙂 I do love the challenge though, must admit.. And if it goes right, I´ll have a pair of these lovely Thonet chairs. Any suggestions for the new color?

10 thoughts on “MORE THAN I CAN SWALLOW?

 • Reply Anna/Kotikolmio 16/06/2015 at 14:39

  Näin myös näiden myynti-ilmoituksen, mutta en uskaltanut tarttua 🙂 Mä oon varma, että tästä tulee hieno minkä värisenä tahansa, mutta aikaa ja vaivaa kunnostaminen varmasti vie.

  • Reply Maiju 16/06/2015 at 15:13

   Joo olihan tää riskiostos. Mutta se ei pelaa joka pelkää, hehe! Nyt on tuoli osissa, aika vääntäminen jo siinä, kun puolet ruuveista oli ihan ruostunu kiinni. Rautasaha ja väkivalta, niin pääsen seuraavaan vaiheeseen! 🙂 🙂

 • Reply Ansku 16/06/2015 at 14:51

  Minulla siintää tällä hetkellä minttuiset tuolihaaveet mielessä, joten yllättäen se tuli tässäkin mieleen 😀

  • Reply Maiju 16/06/2015 at 15:15

   Joku utuinen salvian vihreä kiinnostaisi kovasti eli vähän vastaavia sävyjä 🙂 Ehkä kokeilen ensin yhteen toiseen projektiin ja katson miltä se näyttää!

 • Reply Riikka 16/06/2015 at 17:02

  Domargård – Villa Olivia -blogissa oli juuri postaus alkuperäiseen vihreään sävyyn kunnostetusta Thonet-tuolista. Aika huonossa kunnossa sekin oli ollut lähtötilanteessa 😉

  • Reply Maiju 16/06/2015 at 21:49

   Kiitos linkistä – kävin heti katsomassa ja hienothan niistä oli tullut! Tässä mun omassa tosin on vielä astetta enemmän haastetta, koska istuinosaa ei ole lainkaan ja liimaukset on parista kohtaa rauenneet… Mutta luottavaisin mielin so far… 🙂

 • Reply Marjukka//2forliving 16/06/2015 at 17:10

  Oi kuinka jännittävä projekti! Toivottavasti näytät täällä blogissasi miten tuolin kunnostus etenee. Minullakin on menossa pitkästä aikaa tuolien entisöintiä, jos kiinnostaa blogistamme löytyy pieni sneak peak 🙂 http://www.twoforliving.com/blog/2015/5/19/verhoiluprojektia

  • Reply Maiju 16/06/2015 at 21:47

   Tää on mustakin aika jännää – tänään oon liottanut osia lämpimässä vedessä, jotta niitä pystyisi taivuttamaan ja liittämään toisiinsa. Näitä kohtia on yhteensä kaksi ja nyt molemmat odottaa puristimien alla kuivumista. Saa nähä milloin uskallan avata noi puristimet… 🙂 Tuo verhoilu olisi mulle ihan liian vaikeaa, en todellaakaan osaisi laittaa uutta kangasta nätisti, joten iso hatun nosto! 🙂

   • Reply Marjukka//2forliving 17/06/2015 at 09:30

    Kyllä tuo puun käyttäytyminen on itselleni ainakin hieman mysteeristä, ja siinä vaiheessa kun purkamisesta ja liimaamisesta on selvitty, tuo kankaiden kiinnittäminen onkin jo ihan rentouttavaa 😀 Jään innolla odottamaan miltä tuolisi tulee näyttämään, tuo on kyllä upea löytö jo tuollaisenaan!

    • Reply Maiju 17/06/2015 at 09:40

     Totta joo – kankaiden mallaaminen on tosiaan varmasti kivempaa kun näiden puuosien kanssa taistelu. Tänään kyllä jo mietin, että jos tästä ei tule hyvä, niin saapahan mökkipiha kauniin koristuksen, kun nakkaan ton sinne pellolle 😀 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *