VEGGIE PIE WITH FETA AND SPINACH

Hei! Jotenkin huonosti maistunut kaikki “tavallinen” ruoka nyt muutaman päivän, joten päätin tempaista lounaaksi jotain muuta. Ihan fiilispohjalta, että mitä nyt tekis mieli? Jostain makumuistojen syövereistä mieleen tuli tämä feta-pinaattipiirakka, joka oikeasti on yksi parhaimmista suolaisista piirakoista! Resepti on ikivanha, ehkä jostain 90-luvun Annasta – muistaako joku vielä näitä reseptikortteja? Tein muuten samalla ohjeella, mutta ilman oliiveja koska niitä ei kotona ollut. Kannattaa kyllä laittaa, sillä ne sopivat tosi hyvin. Oliivien tilalle laitoin sen sijaan punasipulia.
 
Ja oli kyllä juuri niin hyvää kuin muistinkin! Piirakka on parhaimmillaan vähän jäähtyneenä mutta erittäin hyvää vielä seuraavanakin päivänä. Oon laittanut tätä monesti kun meille on tullut vieraita ja aina vastaanotto on ollut yhtä ilahtunutta. Eli siinä hyvä vege-suolainen ihan mihin vain!

ID_lounaspiirakkafetapinaattipiirakka ohje_2feta-pinaattipiirakka ohjefetapinaattipiirakka

Didn´t have an appatite for “normal” food or salads, so I made this salty pie with feta cheese and spinach. This is probably my favorite one of all the salty pies, and I´ve been making this over 10 years easy!

Here is what you need for the crust:
100 g butter
100 g cream cheese
3 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp salt

For the filling:
150 g frozen spinach
2 eggs
1 dl milk
1 dl cream
1-2 cloves of garlic chopped
½ tsp nutmeg
½ tsp black pepper
black olives
150-200 g grated cheese

Mix all the ingredients for the crust and put it to the pie form. Make the filling by mixing everything but the grated cheese and olives. Pour also the filling to the pie form. Add the olives and grated cheese on top. Bake for app. 15-20 minutes in 200 or 225 C depending on what kind of an oven you have.

4 thoughts on “VEGGIE PIE WITH FETA AND SPINACH

 • Reply Ansku 15/06/2015 at 12:04

  Haha! Tuli oikein nostalgiaryöppy! Meillä oli kotona semmosia reseptikortteja ja niille oikein rasia ja fläpit mitä löytyy mistäkin 🙂

  • Reply Maiju 15/06/2015 at 21:09

   Arvasin, että muillakin täytyy olla näitä! 🙂 🙂 Mulla on edelleen muutama ruoka, joita teen pelkästään näiden korttien ohjeilla 😉

 • Reply Vilja @ muotoseikka 16/06/2015 at 10:28

  Meillä on mökillä laatikollinen reseptikortteja. Olen suunnitellut niistä taulua sinne – pitääkin tänä kesänä toteuttaa suunnitelma. Ovat niin älyttömän hauskoja 😀

 • Reply Minna H 18/06/2015 at 10:43

  Kiitti ohjeesta, oli tosi hyvää! 🙂 Meidän uunissa paistoaika oli tosin 30 min (viimeiset 10 min 200 asteessa), mutta lopputulos oli hyvä. 🙂 Hyvää kesää!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.