WIRKKALA 100 YEARS

Hei! Tänään 2. kesäkuuta on Tapio Wirkkalan satavuotisyntymäpäivä. Huikea suunnittelija, jonka tuotanto on vähintäänkin ajatonta! Itse oon muutaman vuoden ajan kerännyt Ultima Thule -sarjaa, lähinnä laseja parissa eri koossa. Kaikki on ostettu kirppiksiltä sitä mukaan, kun edullisia kappaleita on tullut vastaan. Haluaisin myös sarjan kaatimen, mutta sen löytymisen suhteen ei ole kiire. En kyllä tajua, miten tuo jäätä muistuttava pinta saadaan aikaan, jaksan joka kerta ihmetellä sen orgaanista ja herkkää muotoa… Kuvat vanhoja, mutta mun mielestä hyvä todiste siitä, miten moderni lasisto Ultima Thule oikeasti on!


sushiannosultima thuleultima thulewirkkala ultima thule

If the Finnish designer Tapio Wirkkala would be alive today, it´d be his 100th birthday today. He is a very iconic designer in Finland, for instance the Ultima Thule series is his writing. I´ve been collecting Ultima Thule glasses for some time now, can´t get enough of their very beautiful and organic shape! I think this series is timeless and still very modern although Wirkkala designed it many decades ago. 

2 thoughts on “WIRKKALA 100 YEARS

  • Reply Laura - Made by me 02/06/2015 at 16:56

    Tämä on kyllä yksi huippu esimerkki ajattomasta muotoilusta, jota myös minä suuresti ihannoin ja arvostan! Onnea vaan Tapio!

    • Reply Maiju 03/06/2015 at 21:35

      En voisi enempää olla samaa mieltä! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *