THE BALCONY PROJECT / PART 1

Hei! Tyypillisestä puutaloasumisesta poiketen meidän asuntoon kuuluu myös parveke. Se on ihan mukavankokoinen eli sopii oleskeluun, syömiseen ja auringonottoon. Pari ekaa vuotta meillä oli parvekkeella merimiehen nikkaroimat penkit ja pöytä, mutta istuskelu jäi niissä jostain syystä vähäiseksi. Samaan aikaan ahtauduin jos jonkinlaiseen asentoon ja tuoliin, jotta mahtuisin ottamaan parvekkeella edes vähän aurinkoa. Viime kesänä jätettiin jo pöytä kantamatta ja tänä kesänä myös penkit lähtivät kohti mökkiä. On aika keksiä tänne jotain muuta.
 
Mutta. Vaikka tilaa periaatteessa on, ovat lähtökohdat muuten aika surkeat. Koko talomme odottaa tällä hetkellä perusteellista julkisivuremonttia, jossa uusitaan ulkolaudoitus, ikkunat, ulko-ovet sekä varmaan vähän muutakin. Mitä parvekkeeseen tulee, niin myös se tullaan (toivonmukaan!) korjaamaan kokonaan. Tässä vaiheessa kaiteiden surkeimmat kohdat on siis vain paikattu ja vahvistettu tukipuin, että täällä ylipäänsä on turvallista olla. Nämä ovat siis tämän parvekeprojektin lähtökohdat – sisustaa se jollain konstilla viihtyisäksi auringonottoa ja kahvittelua varten. Alla karu lähtötilanne…


parveke ennen_kollaasi apilaparveke jälkeenparvekekukkia_2

Oon koko kevään etsinyt parvekkeelle simppeliä, pientä ja edullista ulkosohvaa, mutta sellaista ei tunnu olevan missään. Siispä merimies joutui taas hommiin ja nikkaroi meille kyllästetystä laudasta tuommoisen ison laatikon. Kannen saa auki eli sinne menee hyvin kaikki ylimääräiset ruukut ja multapussit. Seuraavana tehtävänä on käsitellä se harmaalla puuöljyllä sekä hankkia joku pehmuste. Hayn pikkupöytä on aika näppärä tänne, mutta syömistä varten silti liian pieni. Eli pöytäkin hakusessa.

Tiistaina sain itseni vihdoin kesäkukkaostoksille ja hankin samalla pari ruukkua. Kukkia tai ainakin vihreitä heiniä ja muratteja voisi olla vielä enemmän. Lisäksi kaipaan tänne jonkinlaista mattoa, vaikka kaislasta. Kaislamatto voisi sopia myös kaidetta vasten peittämään näkymää naapuritaloon? Ainoa ongelma vaan on, ettei niitäkään myydä missään?? Ehdin kukkien istutuksen jälkeen somistaa parveketta ehkä 4 minuuttia ennen kuin alkoi sataa eli otan mielelläni vastaan kaikenlaisia vinkkejä, millä tätä voisi saada vielä viihtyisemmäksi! Help!


basilikan taimianeilikoitaparvekekukkiakukkaistutus

Hi! Our balcony is in poor condition. It´s waiting for a full renovation like the rest of the house too. I´m guessing it´ll take atleast one year before our housing cooperative will start the project. So the balcony is what it is, but I still want to use it for sunbathing and coffee drinking. Sailor was supernice and made that big wooden box = daybed for me. It´s going to be dark grey. I also bought some flowers and new pots, the look is instantly more cosy and welcoming. I only had about 4 minutes to style the place until it started raining, so if you have any good tips how to make our balcony even nicer, please share!!

24 thoughts on “THE BALCONY PROJECT / PART 1

 • Reply Parikuperkeikka 27/05/2015 at 09:58

  Upean näköinen talo teillä – ja ihanat vanhat ikkunat! Toivottavasti ne pääsevät arvoiseensa kunnostukseen.

  • Reply Maiju 27/05/2015 at 12:56

   Joo kyllä ne mahdollisimman alkuperäisiksi laitetaan, koska talo on museoviraston suojelukohde. Meidän puolesta remppa saisi alkaa vaikka heti huomenna 🙂

 • Reply Hanna-Katariina Mononen 27/05/2015 at 12:33

  Heippa! Kurkkaas IKEAn Nipprig-sarja: http://www.ikea.com/fi/fi/search/?query=nipprig – sieltä löytyy ainakin tuollaisia vesihyasintista kudottuja mattoja ja muutakin aiheeseen sopivaa rekvisiittaa. Tulin löytäneeksi tämän sarjan eilen, ja nyt on jo toinen jalka Ikea-bussissa matkalla katsomaan tuotteita livenä.

  • Reply Maiju 27/05/2015 at 12:54

   Joo tuo on ihana sarja ja ehdin jo kaikkea sieltä himoita! Ongelma vaan, että meiltä on lähimpään Ikeaan 2,5 h automatka eikä Nipprig ole nettimyynnissä. Eli haaveeksi varmaan jää.. :/

 • Reply eliisa 27/05/2015 at 19:37

  Olin tuossa viikko sitten bauhausissa ja silmiini osui kaislamatto 160*600cm, joka oli aika hyvän hintainen 34,95e 🙂 oli siellä aitaelementtien ja muiden pihajuttujen kanssa

  • Reply Maiju 27/05/2015 at 20:44

   Voi nyyh, täällä (Vaasassa) ei ole Bauhausia :/ Pitää jatkaa etsimistä! 🙂

 • Reply Jaana K 27/05/2015 at 21:32

  Todella kiva tuo musta apila!

  • Reply Maiju 27/05/2015 at 22:04

   Joo, se on omakin suosikki – eka kesäkukka, joka tänä vuonna vähän säväytti 🙂

   • Reply Anonymous 28/05/2015 at 16:00

    hei! Millähän nimellä tuota mustaa apilaa voisi kysellä? On aivan käsittämättömän ihana!!!

    • Reply Maiju 28/05/2015 at 16:42

     Hei, juuri vastasin edelliseen, mutta laitan saman vielä tähän eli tämä on yllättäen nimellä Valkoapila: http://www.plantagen.fi/valkoapila-200005017-fi. Ilmeisesti tässä on joku lajitelma kyseessä, sillä kaupassa muistan nähneeni kolmea väriä eli mustaa, vihreää ja “tiikerijuovallista”. Toivottavasti löydät, tämä on kyllä piristävän erilainen ja elinvoimaisen oloinen!!

   • Reply Tarja Vuotila 28/05/2015 at 16:04

    hei! Tuo musta apila on aivan käsittämättömän ihana!!!!!! Millähän nimellä sitä kannattaisi puutarhoista kysellä? Googlesta en löytänyt kuvaa hakusanalla: musta apila

    • Reply Maiju 28/05/2015 at 16:40

     Hei! Muistelin, että tämä oli Plantagenissa loogisesti nimellä valkoapila (??!) ja sillä löysin sen myös netistä: http://www.plantagen.fi/valkoapila-200005017-fi. Tuo musta on varmaankin vain yksi värimuunnos, sillä näitä oli yhteensä kolmea erilaista – tämä musta, vihreä sekä “tiikerijuovainen”. Toivottavasti löytyy!!

     • Tarja V. 28/05/2015 at 18:47

      Kiitos tiedosta! Tulikin kahdesti tuo viestini… luulin, ettei tuo eka lähtenyt ollenkaan. Pahoittelut 🙂

     • Maiju 29/05/2015 at 09:16

      Eipä mitään, vähän epäilinkin että olikohan samalta kirjoittajalta 🙂

 • Reply Sinttu 27/05/2015 at 21:41

  Hei!
  Täälläkin on parveekkeen sisustaminen meneillään ja kysyisinkin nyt, että mistä olet hankkinut tuon ihanan mustan (nahkaisen?) ruukun, jossa on kahvat? Entä mustan kukkalaatikon, joka on parvekkeen kaiteella? Minusta teidän parveke näyttää jo nyt oikein viihtyisältä! 🙂

  • Reply Maiju 27/05/2015 at 22:03

   Kiitos, vielä vähän “jotain” ja tämä on valmis! Kahvallinen kori on ilmeisesti kierrätyskumia ja hankittu Biltemasta (7,50 €). Pitkät kukkalaatikot on muistaakseni Plantagenista, mutta ostettu kolme vuotta sitten. Luulisi silti vielä löytyvän, kun on niin perusmalli.

 • Reply Heidi 28/05/2015 at 09:47

  En tiedä onko yhtään tyylillisesti sellainen mitä haet, mutta:
  http://www.netrauta.fi/piha/aidat-ja-portit/ruoko-aidat

  Noihin törmäsin, kun itse etsiskelen valmiita aitaelementtejä. 🙂

  • Reply Maiju 28/05/2015 at 16:43

   Joo just jotain tämän tyylistä, kiitoksia paljon!! 🙂 🙂

 • Reply Oravanpesän Kati 29/05/2015 at 08:55

  On kyllä ihanaa, että puutalossa on oma parveke! Tuosta tulee varmasti ihana oleskelutila.

  Helsinkiläisille vinkiksi, että noita apiloita löytyy neljässä eri värissä Herttoniemen Puutarhanikkareilta/Taimiasta. Kävin eilen siellä ja ostin pari itselleni, aivan ihanat!

  • Reply Maiju 29/05/2015 at 09:22

   Kiitos! Enää melkeinpä aurinko puuttuu eli se tilaukseen seuraavaksi! 🙂

   Kiitos myös tuosta apila-vinkistä!

 • Reply Saija 31/05/2015 at 09:56

  Anttilassa oli jotain kaislamattoja.

  • Reply Maiju 31/05/2015 at 10:16

   Joo siellä on yleensä ollut, mutta nyt en oo kerennyt käydä kattomassa. Ja mitä turhaan, kun koko ajan vaan _sataa_ 🙁 🙁

 • Reply tuulia 31/05/2015 at 11:51

  Kivalta näyttää toki jo nyt! Kaunis matto penkinpäällisenä. Itse olen myös etsinyt jo pari vuotta pikkusohvaa -tuloksetta! Pöytä myös haaste, eli varmaan taas pitää itse alkaa nikkaroida 🙂 – Oletko ajatellut että voisit teettä kaidesuojaksi pajusta näköesteen? Kestäisi paremmin kuin ruoko. En osaa sanoa onko teillä päin pajutiloja, mutta ehkä joku voisi lähettääkin?

  -Myös apila on ihana, itsekin ihastuin nyt kokeilemaan tummia sävyjä kesäksi, mm verililjapuu ja tummat orvokit nyt testauksessa!

  • Reply Maiju 31/05/2015 at 16:57

   Paju sopisi myös hyvin kaidetta peittämään, olet oikeassa! Jokunen vuosi teinkin paljon kaikkea pajusta eli pienen näköesteen voisi hyvin saada aikaan itsekin 🙂 Tummia orvokkeja katoin myös, nekin oli tosi kivoja! Saan vaan niiden nyppimisestä turhan ison stressin (kukkivat tosi pitkään jos jaksaa ottaa kuivahtaneet kukat aina pois) eli tänä vuonna halusin jotain muita kesäkukkia 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.