VINTAGE VIPP

Hei! Mulla on muutama pidempiaikainen sisustusjuttu, joista haaveilen tasaiseen tahtiin. Välillä teen eri kirppisfoorumeilla kevyitä etsiskelykierroksia ilman varsinaista ostotarkoitusta ja jatkan taas ihailua. Katselen mitä on tarjolla ja mihin hintaan. Vanha String-hylly oli yksi tämmöinen toteutunut tavarahaave, jota odotin pitkään. Ajattelen, että kun taustat on tutkittu hyvin, tunnistaa sen todellisen löydön sitten heti, jos se joku päivä tielle sattuu!
 
Nyt keväällä näitä haaveita on toteutunut peräti kaksi lisää ja tänään sain kuvattua niistä ensimmäisen. Kyseessä on vanha Vipp-poljinroskis, joka on kuvissa ehtinytkin jo vilahtaa muutaman kerran!


vintage vipp

Tämä löytyi lukuisten ebay-kierrosten jälkeen lopuksi melkeinpä etsimättä. Liityin muutaman tutun innostamana antiikki- ja retroaiheiseen facebook-ryhmään, jossa myymisen lisäksi voi esitellä omia löytöjään. Yhdessä kuvassa oli komea talonpoikaiskaappi, mutta mun huomion vei sen sijaan kuvassa osittain näkynyt vanha roskis. Muutaman kommentinvaihdon jälkeen laitoin aiheesta viestiä, josta selvisi että tällä rouvalla oli useampikin vanha Vipp kotonaan. Ja ystävällisesti hän päätti myydä minulle yhden! Vippien taustaan ei liity sen enempää dramatiikkaa vaan rouva oli pelastanut ne terveyskeskuksen remontin ohesta roskalavalta. Tämä meille muuttanut oli palvellut äitiysneuvolassa :).

Ja onhan se aikasta ihana! Kunto on todella hyvä ja roskis toimii moitteetta. Oikein ihana uuden keittiön vanha piristys! Onko teillä muilla vastaavia vintagehaaveita?
I have several design objects that I dream of. Most of them are vintage ones, like the String shelf in Aina´s room. This spring has been a very fortunate for me, as I have found not one but two dreamy things that I´ve been looking for some time now. Here is the first one – an old Vipp trash bin! Very hard to find I think? But as it happened, I saw a picture of this white bin on one of the facebook groups I follow. We started sending messages with the lady in question and I found out that the lady had several vintage Vipp trash bins. And she was happy to sell one of them! She had found them from a trash container as the city was renovating a local health center. Still in perfect condition, it can now spend the well earned retirement days at our home 🙂

16 thoughts on “VINTAGE VIPP

 • Reply Lilli 24/05/2015 at 17:33

  Mun ehdoton unelma olisi löytää vintage vipp. Huippu löytö! Mikä tuo fb-ryhmä on?

 • Reply @aatos_anna 24/05/2015 at 19:40

  Kymmenisen vuotta olen myöskin vintageVippistä haaveillut, saas nähdä tuleeko joskus myös minun löydettäväksi, toisaalta hieman on haaveilut himmenneet entisestä sen jälkeen kun Vipp-roskiksista tuli kaikkien sisustuslehtien vakiotavaraa. 🙂
  Viime aikoina on tullut tehtyä niin uskomattomia kirppis/kierrätyskeskuslöytöjä (mm. 2 Paavo Tynellin valaisinta), etten haaveile enää oikein mistään, mutta toinen salainen haaveeni on ollut löytää vanha kunnostettava Lamino tuoli edullisesti ja nyt näyttäisi, että olen sellaisen todella risassa kunnossa olevan olisin saamassa projektiksi.

  • Reply Maiju 24/05/2015 at 20:06

   Joo niinhän näillä joillain jutuilla on tapana levitä, vaikka tuote sinänsä on jo vuosikymmeniä vanha. Itsekin halusin nimenomaan vanhan enkä oikotietä onneen ostamalla uutta. Tynellit kyllä kuulostavat ihan uskomattomilta löydöiltä, onnittelut!! Ja kovasti tsemppiä kunnostusprojektiin, lisää asian arvoa huomattavasti, jos saat tehtyä risasta jälleen käyttökelpoisen klassikon itsellesi! 🙂

 • Reply Tintti 24/05/2015 at 20:06

  No ihanaa että tämä rouva oli pelastanut roskikset ja teillekin löytyi sitten oma. Kauheeta että kestävää kunnon designia heitettäisiin vaan tuolleen roskalavalle. Onneksi usein joku sitten löytää ne laatuyksilöt sieltä roskalavoilta ja päätyvät käyttöön eikä kaatopaikalle.

  • Reply Maiju 24/05/2015 at 22:25

   Jep, roskiin vaan ja jotain uutta muovihökötystä tilalle! Se on tän päivän meininki.. Itse kurkin jätelavoille aina kun sellasen näen ja on yhtään mahdollista eli onneksi tämä tarkkasilmäinen rouva oli ne nähnyt ja pelastanut. Täysin ehjä ja käyttökelpoinen, niin aikamoista haaskausta :/

   • Reply Pia N 07/03/2016 at 02:27

    Moni kuntalainen ei osaa edes ajatela, että siinä meni roskalavalle VIPP -roskiksina minun kolmen vuoden kunnallisveroni! Niin kuin saattoi oikeasti mennäkin… Onneksi joku pelastaa aarteita, jos fiksuja osuu kohdalle! Olen kuullut Helsingissä päätyneen kuormalavalle kymmeniä Tynelin valaisimia ja itse nähnyt kymmeniä Tapiovaaran Domus -tuoleja heitettynä kolmannen kerroksen kokoustiloissa roskalavalle… Ja paljon muuta harmittavan hyödyllistä ja käyttökelpoista!

 • Reply Sirpa 24/05/2015 at 21:49

  Voi kyllä! Vintagejutut ovat mitä hienoipia löytöjä. Itse löysin vipp:n roskiksen 10€ kirpparilta, ei ihan priima mutta hei, 10€! 🙂

  • Reply Maiju 24/05/2015 at 22:27

   Ooh, oli kyllä tuuria matkassa! Kympillä olisin mäkin kotiuttanut, vaikka oliskin vähän kärsinyt. Sehän itseasiassa vaan lisää viehätystä! 😉

 • Reply HuopaPalloMatto 24/05/2015 at 21:54

  Tosi kivasti istuu vanha Vipp uuteen keittiöön! Onneksi oli tullut pelastetuksi lavalta, sillä on vielä varmasti monia onnellisia vuosia edessään. 🙂

  • Reply Maiju 24/05/2015 at 22:29

   Kiitos! Luulisi tosiaan kestävän melkein ikuisesti, kun ei tässä sisäkäytössä juuri ole ruostumisen tms. vaaraa. Vanhan mekanisminkin varmaan fiksaa, jos se sattuisi väsähtämään jossain vaiheessa 🙂

   • Reply Pia N 07/03/2016 at 02:19

    Tiedoksi kaikille kestävän kehityksen ja näiden VIPP -tuotteiden omistajille: VIPP-tuotteisiin saa valmistajalta VARAOSIA. Ne on hinnakasta, mutta kaikkia osia löytyy…! Eihän autoakaan romuuteta, jos siitä hajoaa rengas tai kytkin…

 • Reply Lilli 24/05/2015 at 22:05

  Toinenkin joka on löytänyt. Niitä siis liikkuu olen nimittäin välillä jo ajatellut ettei niitä ole.

  • Reply Maiju 24/05/2015 at 22:31

   Heh, näin mäkin ajattelin! Jos jonkun saat netistä kaivettua, niin aika varmuudella se on joko myyty tai liian kallis. Mutta jossain näitä lymyää, kumminkin ollut julkisissa tiloissa käytössä monta vuosikymmentä meillä Suomessakin.

 • Reply Jasmiina K 25/05/2015 at 10:04

  Ihanasti istuu teän keittiöön Vipp, mulla on haaveena sitten joskus löytää ja ostella pois vanhoja artekin valaisimia, etenkin lattiavalaisin A810 olisi niin ihana!

  • Reply Maiju 25/05/2015 at 11:28

   Kiitos! Artekin valaisimet on kyllä ikiklassikoita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *