SUMMER LIFE IN MY MIND

Käytiin mökillä. Ilma oli lämmin, mutta tuuli puhalsi inhottavasti. Tehtiin pihatöitä ja mietittiin tulevan kesän projekteja. Sekä mökissä että ulkona on ollut kolmelle viime kesälle paljon hommaa, sillä mökin entiset omistajat eivät hirveästi olleet panostaneet estetiikkaan. Tein tämän johtopäätöksen, kun mökissä ei muita valonlähteitä näkynyt kuin kaksi loisteputkivaloa katossa (!). Myös tulipesä puuttui. Enpä osaisi kuvitella, että syksyn pimeitä iltoja viettäisin moisessa valaistuksessa sähköpattereiden pauketta kuunnellen 🙂


mökkiterassi narsissejamökillä kollaasi

Niinpä me ollaan raivattu pihaa kovalla kädellä ja nyt se vihdoin alkaa olla työnnettävällä ruohonleikkurilla lykittävissä. Montakohan sataa kiveä oon tuolta kaivellut?? Myös terassia on tehty, asennettu takka ja ilmalämpöpumppu sekä sisällä mökissä maalattu lähes kaikki pinnat. Viime kesänä paneloitiin pieni viistokattoinen yläkerta. Seuraavaksi, kun mökin ovi taas narahtaa, on mulla mukana maalipurkki ja hiomapaperia, sillä aion kunnostaa tuon kuvakollaasin kerrossängyn uuteen uskoon. Niemen tehtaiden vanhat juniorsängyt löytyi neljälläkympillä! Aina neidin hiekkalaatikkokin sai muuten vihdoin täytettä – asiat edistyy 🙂


terassiin rakennettu hiekkalaatikkonarsissit

12 thoughts on “SUMMER LIFE IN MY MIND

 • Reply Krisse / Melkein kuin uusi 22/05/2015 at 23:53

  Ihana tuo juurakolla jaettu kukkapenkki. Taidankin ruveta mökillä metsästämään samanmoiseen aineksia! 🙂

  • Reply Maiju 23/05/2015 at 09:39

   Siinä on itseasiassa vanha kanto, jonka “lonkeroihin” olen laittanut kukkasipuleita ja yrttejä. Pinta on muuttunut kivan kauniiksi, kun poistin siitä kaarnan. Pienillä puunrungoilla toteuttaisi varmasti saman idean helposti! 🙂

 • Reply Sarp 23/05/2015 at 07:29

  Minulla silmä tarttui ihaniin vihreisiin pussilakanoihin ja
  tuohon kivaan terassiin integroitunu hiekkalaatikkoon.
  Hieno on myös hiilenmusta pöytä+penkki systeemi terassilla.
  Kyllä tuolla kelpaa kesäpäiviä kulutella.

  Niin ja kerrossänky on lähtenyt halvalla.
  Minulla kului aika monta hetkeä viime kesänä Niemen tehtaiden kerrossänkyjen pinnoja hiomalla ja maalaamalla. Tsemppiä ;).

  • Reply Maiju 23/05/2015 at 09:42

   Joo nyt on viihtyvyys ihan eri luokkaa, mitä ekana kesänä jolloin esim terassia ei ollut lainkaan! Hiekkalaatikon upotus taisi olla anoppini idean ja se toteutui aika kivasti. Pöydän ja penkin teki tuo mun mies 🙂

   Vähän kyllä kauhulla odotan tota sänky-projektia, kokemusta on jo 5 pinnatuolin maalaamisesta ja se oli aika kova homma, huh…

 • Reply Liina / Villa Ilona 23/05/2015 at 09:19

  Mielenkiinnolla jään seuraamaan mökkiprojektianne. Omalla mökillä sisätilat alkaa olemaan suhteellisen valmiit (jos ne nyt ikinä valmiit voi ollakaan ja kunnes taas saa jostakin nurkasta remontin alusta aloittaa…) mutta piha on aika kamala. Pahinta on ettei itsellä ole oikein minkäänlaista ideaa mitä ja miten sille tekisi.

  • Reply Maiju 23/05/2015 at 09:48

   Joo vähän sama on ollut mullakin eli tosi vaikea ideoida tonne ulos mitään 🙂 Onneksi anopilla on samassa saaressa valmis 30 vuotta vanha puutarha, josta on meillekin siirretty pensaita ja muutama puu. Toisaalta pihalla ei ole mikään kiire eli jos pari istutusta laittaa per vuosi, niin eiköhän se siitä runsastu. Muutenkin satsataan helppohoitoisiin monivuotisiin kasveihin, jotka ei vaadi kovin paljoa hoitoa 🙂

 • Reply Hannele/Täyttä Elämää 23/05/2015 at 10:31

  Oi, oma mökki ois kyllä ihana! Mukavaa mökkikesää teille 🙂

  • Reply Maiju 24/05/2015 at 22:36

   Kiitos! Samoin sinulle, missä sitä vietätkin! 🙂

 • Reply Denise 23/05/2015 at 14:21

  What a lovely place outsite. Perfect with kids, I really love it <3

  • Reply Maiju 24/05/2015 at 11:27

   Thank you, we´ve made our best that the kids would like to stay at the cabin too 🙂

 • Reply Jasmiina K 25/05/2015 at 10:19

  Mullakin haaveena Niemen tehtaiden juniorisänky tai sängyt, kotikotonani nuo oli, mutta jostain syystä mammani mun oli heittänyt sängyt kaatikselle…

  • Reply Maiju 25/05/2015 at 11:28

   Voi ei, toi on juuri ärsyttävintä, että joku hyvä tavara on ehditty jo laittaa kiertoon. Mutta minkäs teet, kun kaikkea ei tietysti voi säästää 🙂 Toivottavasti löydät vielä hyvän sängyn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *