ABOUT BREAKFAST

Aamupala on mun suosikkiateria. Näin ei ole aina ollut, sillä suoraan sängystä nousseena ja kiireessä ruoka on harvoin ekana mielessä. Ennen lapsia merimies tapasi kokkailla meille aivan fantsuja viikonloppuaamiaisia – paistettua pekonia ja kirsikkatomaatteja, kananmunia, hedelmälohkoja ja hyvää leipää! Rakastan rauhallista oleilua kahvikupin kanssa. Nyt tytön kanssa kotona ollessa kiireettömiä aamuja on ollut taas enemmän. Aika rikollisen ihanaa..
 
Sain synttärilahjaksi mehupuristimen ja se on ollut ahkerassa käytössä. Loistava vehje tämmöiselle, joka ei osaa syödä hedelmiä muuten ollenkaan. Tänään heittelin koneeseen porkkanoita, punajuuria ja appelsiinia. Hyvää tuli!


musta uuniaamupalavinkki

Vähän lisää kuvia keittiön tästä puolesta. Jos muuten rumat öljypullot häiritsee, niin etsikää käsiinne Nicolas Vahéa myyvä kauppa ja tuo paksusta pahvista tehty kassi. Sopivan pieni, mutta samalla hyvä muutamalle pullolle, joita tarvitaan kokkaillessa koko ajan. Maksoi 2 euroa! (Ostin Minun/Min-liikkeestä.)
Breakfast is my favorite meal of the day. Though, not the one when you wake up in a hurry and try to get the kids ready and then rush up to work. I mean the slow weekend mornings, when you can drink coffee for hours. Sailor used to make awesome breakfasts for us (before the kids), I hope we can start this tradition again 🙂

I´m home with Aina now, so we luckily have a few more of those slow mornings. Like today. I made raw juice out of carrots, oranges and beetroot. Took some pics from this side of the kitchen too. Here is btw a great budget tip for those of you, who want to hide all the ugly oil bottles in your kitchen. This nice paper bag from Nicolas Vahé cost only 2 euros and it´s more durable than those regular paperbags!

8 thoughts on “ABOUT BREAKFAST

 • Reply Reetta V. 29/04/2015 at 12:38

  Aamupala on myös mun suosikki!

  • Reply Maiju 29/04/2015 at 14:35

   Niin on, kaikki maistuu paremmalle aamuisin 🙂

 • Reply Villis 30/04/2015 at 13:19

  Aamiainen on huippuhetki ja avittaa pitkälle päivää, kun siihen viitsii paneutua! Tuossa keittiössä sitä söisi vaikka kuinka piiitkään! Oletko muuten ajatellut arjen helpotusta, muuttamalla jääkaapin kätisyyden mukavammaksi? Useimmissa jääkaapeissa se on tehtvissä, uskoisin, että myös teidän kaapissa. Oikein mukavaa keittiövappua:)))

  • Reply Maiju 30/04/2015 at 16:01

   Hei Villis ja totta virkat – oven “väärä” kätisyys on ollut meillä puheissa useammankin kerran, mutta toistaseksi ei kukaan ole jaksanut tehdä elettäkään sen kääntämiseksi 🙂 Uskoakseni pitäisi kyllä onnistua, tämä on vain pari vuotta vanha kaappi. Elän kyllä salaa haaveissa, että saataisiin sen tilalle joku kermanvärinen uustuotanto-retroihanuus (SMEG tai Gorenje)… Mutta ensin tilipussit kuntoon! 🙂 Ihanaa Vappua sinnekin päin!

 • Reply tintti 01/05/2015 at 13:13

  Hei 🙂 Näin alkuun, kiva seurata blogiasi, käyn aina silloin tällöin kurkkimassa. Tykkään keittiöstäsi, siinä on monia elementtejä, jotka itse ottaisin keittiööni sitten joskus kun minulla on oma sellainen. Nyt on pieni ulkomaan keikka menossa, mutta sitä ennen asuin Suomessa (Vaasassa) neljä vuotta asunnossa, jossa oli juurikin tuollaiset samanlaiset kaakelit (mutta neliöt) kuin sinulla, joista pidin. Samanlainen kaapisto, kuin sinun alakaapisto (väri vaalean sininen!) ja pidin siitäkin satasella, mutta eri värin ottaisin jos saisin valita. Sinun kaapeissa myös kiva väri. Ja vetimet: samat kuin sinulla, mutta perus (hopean) metallin väriset ja niitä rakastin. Kiva nähdä, että vastaavia matskuja löytyy vielä nykyäänkin markkinoilta.

  Ja oli minulla yksi kysymyskin! Saanko tiedustella minkälaisella vempaimella (merkki, malli) taiot nuita herkullisen ja terveellisen kuuloisia mehuja? Ja oletko laitteen käytettävyyteen tyytyväinen? Käytän paljon blenderiä, mutta sillä ei aivan noin silkoista jälkeä saa. Luulen, että Suomeen palatessa on tuollaisen mehumasiinan osto edessä. Kiitoksia jo etukäteen 🙂

  • Reply Maiju 01/05/2015 at 19:05

   Kuulostaapa samantyyliseltä entisen asuntosi keittiö, me myös viihdytään nykyisessä tosi hyvin 🙂

   Tuo mun mehukone on merkiltään Witt Juicepresso – olen siihen tosi tyytyväinen! Osat on helppo huuhdella käytön jälkeen eli mulle se on melkeinpä tärkeä ominaisuus, että tätä tulee käytettyä!

   • Reply tintti 04/05/2015 at 12:52

    Juu, hyvin samantyylinen look, tosin sinun vielä tyylikkäämpi. Vaikka olihan siinä aidossa 60-70-luvussakin tunnelmansa 😉

    • Reply Maiju 05/05/2015 at 10:50

     Varmasti!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.