HOW I SAVED OUR WHITE FLOORS

Hei! Maanantaihin sopii vähän arkisempi teema, nimittäin siivous. Tuo pakollinen ja varsin ikävä askare, jolle ei loppua näy. Itse tykkään, että on siistiä – pölyt suht kurissa ja tavarat paikoillaan. Mitään suursiivouksia oon silti aika laiska tekemään, mulle lattioiden pesu on jo aika suursiivousta. Mistä päästäänkin itse aiheeseen eli miten pitää valkoiset lattiat siistinä lapsiperheessä? Huoh…   Meidän lattioiden maalaamisesta on nyt puolisen vuotta. Tiesin totta kai, että valkoinen on arka väri, mutta silti! Aika epätoivoisena oon seurannut, miten sinne tänne on vähitellen alkanut ilmestyä tummia pinttymiä, kynän jälkiä, kolhuja sekä ihan mystisiä tahroja, jotka ei lähde millään pois.. Olen todennut, että osa on tullut jäädäkseen eli parempi vaan opetella elämään niiden kanssa.

ruokailutila

Mutta! Pienestä asiasta voi alkaa iso muutos, ja tällä kertaa se alkoi veden tummentamasta emalipannusta. Merimiehen sisko totesi, että hänellä on tummentumiin hyvää messuilta ostettua ainetta, jota voin saada kokeiltavaksi jos haluan. Innostusprosentti 10 % (joo voin toki kokeilla). Kunnes aine sitten saapui. Pesin sillä _kaikki_ meidän emaliastiat, kauhat, kattilat ja jopa keittiön lamput! Vitsi mikä kiilto ja kaikki tummentumat poissa! Käly totesi viestissä, että on muuten hyvää lattioillekin ja siitäkös ilo repesi. Todellakin, kaikki – siis aivan ne kaikki pinttyneimmätkin tahrat ja kynien jäljet on poissa! Lattiat on taas todella upeat, melkein kun vastamaalatut! 🙂

Tässä vaiheessa varmaan jo haluatte tietää, mistä aineesta on kyse? Tuote on nimeltään Universal Stone ja ostettavissa mm. ekokaupoista. Tuoteselosteen mukaan kyseessä on myrkytön, hapoton sekä biologisesti hajoava tuote, jota voidaan käyttää lähes kaikille koville pinnoille. Oonkin tähän mennessä pessyt sillä mm. kaikki meidän Muuramet sekä esimerkiksi Hayn About A Chair -tuolin, jonka pinta on tosi huokoinen ja helposti likaantuva. Kaikki jälleen kuin uusia! Nyt voi se kesäkin ja paljasjalkakelit tulla, sillä meidän lattiat on pelastettu! Onko kokemusta tästä siivousihmeestä?

universal stoneuusi ruokailutila

I found the perfect cleaning stuff for our white floors (or sailor´s sister did). And actually it works for all hard surfaces, so I´ve been cleaning our tables, chairs and basically everything with stains for the couple of days. The best thing is, that it is ecofriendly and contains no poisons or acids. I love this product, cause everything looks like new now! Don´t know how it is available outside Finland, but maybe you find it. Universal Stone is the name of this amazing product!

32 thoughts on “HOW I SAVED OUR WHITE FLOORS

 • Reply anni 20/04/2015 at 15:29

  tuo on niin parasta ainetta! riittoisaakin on; jynssään sillä lähes kaiken mahdollisen ja yli viiden vuoden aikana olen ostanut kaksi purkkia tai korkeintaan kolme. uusi ihastukseni on ihmesieni, jota myös rinnalla käytän. siivoaminen on edes hitusen siedettävämpää kun on välineet kunnossa 🙂

  • Reply Maiju 20/04/2015 at 16:34

   Tilasin kanssa 800 g purkin ja luulisi riittävän pitkään! Sain samalla rahalla oikeesti vähän mielenrauhaakin, kun tietää ettei nämä lattiat ehkä sittenkään ole ihan tuhoontuomitut tässä perheessä 🙂 🙂

 • Reply SannaK 20/04/2015 at 16:27

  Prismasta yms.isommista ruokakaupoista löytyy, jos ekokauppoja ei tarjolla.
  Hyvä tuote on!

  • Reply Maiju 20/04/2015 at 16:36

   Joo, totta!! 🙂

 • Reply Meeri 20/04/2015 at 16:31

  Multakin löytyy tuota, tosin eri merkkistä ja pienempi puteli. Putsailen sillä valkoisista seinistä ja ovista viiruja ja tummentumia, valkoista laminaattipintaa Artekin pöydästä, kahvi- ja teetummentumia astioista, keittiön tasoja, tiskiallasta, kaakeleita… Olisinkohan kokeillut jopa vaaleaan nahkalaukkuun, joka oli toiselta puolelta hankautunut tummiin vaatteisiin ja ottanut itseensä väriä siitä. Vaalean puun väriset laminaattilattiat on tähän mennessä onneksi puhdistunut ihan kostealla pyyhkimällä, mutta on tuo ihanan monikäyttöinen aine 😀 Eikä mun mielestä hankaa arkoja pintoja pilalle kuten vaikkapa taikasieni.

  • Reply Maiju 20/04/2015 at 16:39

   Ovet on meilläkin aika kamalan näköisiä eli niihinkin olen tätä kerinnyt jo laittaa – todella monikäyttöistä jo pelkästään kun tuota sunkin listaa lukee! Seuraavaksi ajattelin kokeilla, miltä tennarit näyttäisi tämän käsittelyn jälkeen! 😉

 • Reply Anna/Kotikolmio 20/04/2015 at 17:27

  Mä ostin tätä lopulta, kun en enää millään muulla saanut suihkuseiniä puhtaiksi. Tällä lähtee nekin.

  • Reply Maiju 20/04/2015 at 22:01

   Loistavaa!!!

 • Reply Piia 20/04/2015 at 19:02

  Tuo aine on kyllä paras siivouksen apuri 🙂 Saa ostettua myös Motonetistä.

  • Reply Maiju 20/04/2015 at 20:14

   Totta tosiaan, kiitos vinkistä!

 • Reply Emilia / Uusi Kuu 20/04/2015 at 19:53

  Kiitos, Maiju!!!!!
  Heti tilaukseen ja Hay puhtaaksi! Niin, ja ne valkoiset lattiat myös!

  • Reply Maiju 20/04/2015 at 20:17

   Tuut Emilia yllättymään – positiivisesti! Meillä ollut Hay kauan keittiössä, jossa musta on melkein pahinta se sanomalehdistä tarttuva muste. Se ei tunnu lähtevän millään, mutta tälläpä lähti sekä kaikki tytön aiheuttamat tussinjäljet!

 • Reply iDiS & iNTeRiÖÖRi 20/04/2015 at 20:17

  Siivoushullu kiittää vinkistä! Tähän asti on pärjätty parilla hyvällä pesuaineella ja ihmesienellä, mutta tuotahan täytyy kokeilla.

  Ihana lattia teillä <3 Mukavaa viikkoa!

  • Reply Maiju 20/04/2015 at 22:05

   Mulla on pari ihmesientä ollut joskus, mutta sanoisin että tää vie sitä 6-0! Mukana tuleva sienikin on tosi kestävä eikä murene heti kuten ihmesieni. Semisti siivoushullu tykkää! 🙂

 • Reply Minttu MAMI GO GO 20/04/2015 at 22:43

  JES, mahtava vinkki! Sillä just tuskailin kk sitten maalatun olkkarin lattiaan ilmestynyttä kummallista mustaa länttiä – ei vaan lähde pois. Pitää testata!

  • Reply Maiju 20/04/2015 at 22:46

   Oi, juuri ihastelinkin sun uutta asuntoa ja lattioita! Tää pesuaine on kyllä ihan ehdoton, varsinkin pönttöuunin edustalla, joka meillä nokeentuu ihan huomaamatta! Toivottavasti saat sen tahran pois!

 • Reply Rilla 21/04/2015 at 08:58

  KIITOS!! Aamen.

  • Reply Maiju 22/04/2015 at 16:29

   Tattista vaan!! 😀 😀

 • Reply Merimiehen sisko 21/04/2015 at 11:35

  Kerronpa vielä tähän väliin,että hinkkasin sillä puhtaaksi viime kesänä soutuveneen. Se oli semmoisessa mustassa tahnassa kun sitä säilytetään lepän alla. Sain kaiken pois. Vedet lotrasin suoraan järveen.

  • Reply Maiju 22/04/2015 at 16:30

   Taitaa lähteä toi jämäpurkki mökkikuormassa kohti saarta…

 • Reply Riina 21/04/2015 at 12:53

  Täällä myös ilmoittautuu yksi siivousintoilija, ja minäkin käytän tätä ihmeainetta sekä keittiössä että kylpyhuoneessa ja lisäksi vaikeisiin tahroihin. Vielä ei ole tullut vastaan tahraa, johon Universal stone ei olisi pystynyt 🙂

  Lisäksi lapsiperheelle tuo myrkyttömyys on hieno asia myös. Mies pitää siitä, että sen tuoksu on niin mieto (oikeastaanhan se on lähes tuoksuton).

  Kertakaikkiaan ässä tuote!

  • Reply Maiju 22/04/2015 at 16:29

   Mahtavaa kuulla näitä käyttökokemuksia – saa samalla ideoita, mihin tätä voisi käyttää itsekin, kiitos!! Myrkyttömyys on kyllä tosi hyvä juttu, peukku sille!

 • Reply Tintti 22/04/2015 at 08:58

  Mahtavaa! Tuota täytyy heti hankkia. Meilläkin tuskaillaan pari vuotta sitten maalatun valkoisen lattian kanssa joka on pinttynyt kauhean näköiseksi muttei sitä viitsisi alkaa uudelleen maalatakaan, niin kauhea homma siinä oli.
  Ja kiitos että jaoit tämän vinkin täällä. 🙂

  • Reply Maiju 22/04/2015 at 16:39

   Joo ehdottomasti kannattaa kokeilla ensin puhdistaa tällä, maalaaminen on tosiaan niin iso urakka! Toki tämänkin kanssa saa puuhastella hetken varsinkin huuhtelun/pois pyyhkimisen osalta. Sitä hienoa kiviainesta jää nimittäin helposti pintaan, mutta lähtee kyllä pois pariin kertaan pyyhkimällä! Uskon, että lopputulos on vaivan väärti! Olis huippua, jos tulisit kertomaan kuin kävi eli lähtikö puhtaaksi? 🙂 🙂

 • Reply Jaana K 22/04/2015 at 11:00

  Kiitos vinkistä! Täytyypä hankkia uutta valkoista keittiötä varten joka ei varmaan pitkään valkoisena pysy ilman ihmeaineita 😀

  • Reply Maiju 22/04/2015 at 16:33

   Mullakin on jo uusi 800 g purkki odottamassa 🙂

 • Reply kenderfau 22/04/2015 at 14:43

  You have a really beautiful home!
  Can you please tell me anything about the black cabinet filled with ceramics?
  I would like to buy such a cabinet for my books.
  Kind regards, kenderfrau

  • Reply Maiju 22/04/2015 at 16:32

   Thank you Kenderfau, the cabinet is from Ikea and called Linnarp. Unfortunately it´s no longer in their production, I think the last ones were sold over 2 years ago 🙁

 • Reply Jonna 24/04/2015 at 11:16

  UniversalStone on huippua tavaraa. Ainakin meillä päin sitä saa myös ihan S-marketista. Meillä ongelmana on vesi, jossa on ilmeisen paljon rautaa, se taas saa aikaan sen, että kylppärin kaakelit (valkoiset) menee aivan järkyttävän näköiseksi. Oon hinkannut niitä vaikka millaisilla aineilla, mutta ainoastaan toi UniversalStone on auttanut. Valkoisiin lattioihin en ole kokeillut, mutta taidan kokeilla. Vieköhän pidemmän päälle kiiltoa pois? Mun suurin ongelma valkoisten lattioiden kanssa on ollut kellertyminen, ollaan maalattu lattiat kolme vuotta sitten Betoluxilla ja väri on kellertynyt tosi paljon. Ollaankin suunniteltu maalaavamme keittiö ja lasikuisti/olohuone uudestaan, mutta tällä kertaa varmaan sit sillä Betolux Akvalla.

  • Reply Maiju 27/04/2015 at 20:37

   Tosi hyvä vinkki kaikille, joilla on veden kanssa sama ongelma, kiitos! Vielä en ole huomannut, että olisi vienyt lattiasta kiiltoa. Käytän perussiivoukseen aika tavallisia aineita ja vaan niihin tosi pahoihin Universal Stonea. Mäkin olen meittinyt tota kellastumisasiaa, saa nähdä miten meidän lattioille käy… Vielä ei ole mitään siihen viittaavaa havaittavissa, mutta saa nähdä maalataanko meilläkin vuoden parin päästä näitä uusiksi. Toivottavasti ei.. :/

 • Reply Annika 26/04/2015 at 15:54

  Moikka,

  Mistä tuo kuvassa näkyvä Kööpenhamina-juliste on kotoisin? Juuri tuollaista olen etsinyt. Kiitos 🙂

  Annika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *