WEEKEND MAKEOVERS

Huomenta! Melkoinen projektiviikonloppu takana, huh huh.. Laiska kun olin, en jaksanut kaivaa järkkäriä esiin eli vilahduksia tänään vain Instagram-kuvien muodossa. Isoin urakka oli olohuoneen maalaus eli lähdin maalikauppaan melko tummanharmaan sävykoodin kanssa. Eri vaihtoehtoja tuli selattua kauan, koska halusin sävyn joka olisi sekä vihertävä että sinertävä. Ja mielellään enemmän jälkimmäistä. Muutos valkoisesta näin tummaan oli tosi iso, mutta kumma kyllä en hermoillut sitä yhtään. Maalasin ensin yhden seinän. Sitten toisen ja seuraavana päivänä vielä kolmannen! Eli tumma on, mutta oon tyytyväinen, että vihdoin päästiin siitä valjusta meiningistä! Merimieskin nyökytteli lopputulokselle 🙂

 
Petroolin värinen seinä_2

Toisen muodonmuutoksen kohteeksi joutui pari viikkoa sitten ostamani wieniläistuoli. Olisin halunnut pitää sen alkuperäisvärissä, mutta jo ostovaiheessa retkottanut rottinki-istuin hajosi lopulta käytössä kokonaan. Istuin oli punottu paikoilleen niin vaikeasti, että en millään olisi osannut korjata sitä, joten ratkoin sen kokonaan pois. 3,5 millistä vaneria löytyi K-Raudan noutopihan roskiksesta (kiitokset sinne!) eli merimies leikkasi siitä kuviosahalla uuden istuimen. Purin tuolin kolmeen osaan ja hioin ne + uuden istuimen kauttaaltaan. Uudeksi väriksi valikoitui mattamusta ja maaliksi Tikkurilan Kiva-kalustelakka, jota kokeilin ekaa kertaa. Oli ihan loistavaa tähän tarkoitukseen, sillä pinnasta tuli juuri sellainen matta kuin halusin!

Ajattelin vielä vähän lisätä tuolin istumamukavuutta ja kävinkin jo sitä varten ostamassa mustaa keinonahkaa, josta ompelen tuoliin yksinkertaisen pyöreän istuintyynyn. Pala ohutta vaahtomuovia sisälle ja saumat kiinni. Taidan tehdä myös Bertoialle samanlaisen, sekin on vähän karu ilman taljaa tai muuta pehmuketta 🙂 Tänään sitten lisää maalaus- ja remppahommia, kun keittiön pohjatyöt jatkuu! Mukavaa viikkoa kaikille!


petroolin värinen seinä

Hi there! What a busy weekend we had! Lots of painting was on my agenda as I decided to go dark in the living room. I started with a one wall, but ended with three :). I´m so happy we did this, cause the change was really dramatic – and in a good way! The color is both green and blue (petrol?) and changes during the day. I like it most on the evenings, when it looks soooo dark! What do you think?

Another thing I did this weekend was fixing one of the old Vienna chairs. The old seating went broken and it looked nearly impossible to be fixed the original way. So we just replaced it with a piece of plywood and painted everything matte black. I´m still going to sew a thin cushion in faux leather to make it more comfortable. Maybe I´ll make one for the Bertoia too.. 😉 Have a nice week!

19 thoughts on “WEEKEND MAKEOVERS

 • Reply Heidi / T A L O L U C K 16/03/2015 at 09:18

  Todella kaunis sävy! Upea kontrasti myös vaslean lattian kanssa. Mietin täällä meidänkin seinien maalaamista valkoisesta hieman tummempaan. Saas nähdä tartunko tuumasta toimeem.

  • Reply Maiju 16/03/2015 at 09:27

   Kiitos! Nää ajatukset heräsi mullakin sen jälkeen, kun oikeesti havahduin miten yksväristä meillä on kun on kaikki pinnat valkoiset. Eli kannatan kyllä seinien maalaamista tummemmalla, sillä on ihan mieletön vaikutus – koko huone tuntuu ihan erilaiselta!

 • Reply JasmiinaK 16/03/2015 at 09:29

  Ivana tuo tuoi, mulla on tuollaisia kahdeksan, ja kohta pari vuotta oon pähkäillyt niiden maalaamista. Tuo mattamusta näyttää aika päheeltä, meille voisi sopia kanssa. Tai matta valkoinen, tai harmaa. 😀 Ja teidän tuo seinä näyttää aika täydellisen sinertävän-vihretävän-harmaalta!! 🙂

  • Reply Maiju 16/03/2015 at 09:37

   Voi kahdeksan (!!), ollapa yhtä onnekas!! Jos päädyt maalailemaan, niin tuo Kiva-kalustelakka on kyllä siihen tosi hyvää. Sehän on semmosta, että jättää lopputuloksen kuultavaksi eli en tiedä miten peittävää on vaaleammissa sävyissä. Mutta tätä mustaa riitti kaksi kerrosta ja lopputulos on melkein 100 % peittävä. Ja pinta aivan ihanan matta! 🙂

 • Reply Karin // Tunne tilat 16/03/2015 at 09:55

  Ihan huippu tuo seinän sävy! Tykkään! Saako kysyä mitä värikoodia käytit? Ainahan sävyt ovat tietysti valaistuskohtaisia eikä näyttökään niitä ikinä toista samanlaisina kuin luonnossa on…

  • Reply Maiju 16/03/2015 at 10:18

   Kiitti!! Sävyn koodi on S491. Kannattaa kysyä maalikaupasta, josko heillä on värimalleja isommassa koossa. Itse tiirailin vaihtoehtoja suunnilleen 10 X 15 cm palasta eli siitä jo vähän näkee jotain :). Ja meilläkin tosiaan tämä “sivuseinä” on tummansinisempi, mitä suoraan ikkunaan päin oleva toinen seinä, joka on puolestaan vihertävämpi.

 • Reply Sirpa 16/03/2015 at 10:21

  No mutta hei, näyttääpä tosi hyvälle tuo uusi seinä! Ihan mahtava 🙂

  • Reply Maiju 16/03/2015 at 11:18

   Kiitos – pitää yrittää saada laajempia (ja parempia) kuvia pian! 🙂

 • Reply Vilja @ muotoseikka 16/03/2015 at 11:54

  Mahtavia puhteita! Seinän sävy näyttää todella upealta – juuri se tämän hetken himotuin väri. Tuolin pinta on todella kaunis. Pitänee itsekin kokeilla Kivaa ensi kerralla. Pari projektia on itselläkin ollut työn alla jo ihan liian pitkään. Jospa ne saattelisi vähitellen loppuun.

  • Reply Maiju 16/03/2015 at 12:00

   Kiitti! Vihreeseen taittavia harmaita kovasti kattelin, mutta sinisempi vei yllättäen voiton 🙂 Kiva oli tosiaan hyvä maali – en tiedä luitko edellisiä kommentteja, mutta se on siis kuultavaa eli en tiedä mikä on peittävyys jos sävy on kovin vaalea. Tsemppiä projekteihin, aloittaminen on yleensä vaikeinta ja tehdessä taas huomaa, miten kivaa se puuhastelu olikaan 🙂

 • Reply Hanna 16/03/2015 at 17:52

  Ihana lukea näitä remppajuttuja! 🙂

  • Reply Maiju 17/03/2015 at 08:12

   Kiva kuulla! 🙂

 • Reply Elsa 16/03/2015 at 18:28

  Mullakin on pari vanhaa wieniläistuolia, joiden maalaamista olen miettinyt – ovat alkuperäisessä ruskeassa värissä, lakka hilseilee yms. Ainakin sinun aikaansaannoksesi puoltaa maalaamista mattamustalla, mietintään ainakin.

  Terkuin, Elsa

  • Reply Maiju 17/03/2015 at 08:14

   Joo mä muistankin ne, hienot! Purkaminen osiin oli tässä vähän haastava vaihe, kun vanhat ruuvit eivät meinanneet aueta, mutta itse hiominen meni nopeasti. Ja maalaaminen, kun tuo Kiva kuivuukin niin nopeasti. Musta lopputulos on onnistunut siihen nähden, että mun kyvyillä ei tän parempaan “restaurointiin” pysty 😉

 • Reply Ninna // FlatA4 16/03/2015 at 19:50

  Vautsi mikä muutos 🙂 Kaunis sävy ja hieno kontrasti valkoisen kanssa. Olen harkinnut myös meille tummempia seiniä, mutta ensin pitäisi saada lattiat rempattua ettei mene liian tummaksi.

  • Reply Maiju 17/03/2015 at 08:15

   Kiitos! Joo laittaisin myös lattiat ensin, jotta näkee niiden tarkan sävyn ja osaa valita hyvän värin myös seinille! 🙂

 • Reply Anna/Kotikolmio 17/03/2015 at 10:06

  Ihan huikean hieno tuli tosta tuolista. Ja tykkään myös uudesta seinien väristä, vaikken ehkä itse olisi uskaltanut olla noin rohkea. Sä oot ollut kyllä ihan uskomattoman ahkera 🙂

 • Reply Sofia F 17/03/2015 at 14:04

  Aivan upea sävy seinässä 🙂

  • Reply Maiju 18/03/2015 at 12:10

   Kiitos!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.