PINK!

Varoitus! Postaus sisältää överiannoksen pinkkiä! Maalasin siis tällä viikolla Ainan huoneessa kaksi seinää hailakan vaaleanpunaisella, mikä osoittautui ihan hyväksi vedoksi. Tämä on meidän asunnon isoin huone ja tuntui kokovalkoisena aika kolkolta. Sävyn tarkoituksena oli tuoda huoneeseen vähän pehmeyttä eli tasoittaa kovia mustan, valkoisen ja punaisen kontrasteja. Ja olin muutenkin kyllästynyt tähän samaan lastenhuoneen lookiin..

 
valaisinpinkki sisäseinämaaliretrotyynyt

Sekoitin maalin kahdesta Kalklitir-sävystä eli Antique Rosesta ja Ivorysta . Sain idean tähän muuten Johannalta :). Ivorya laitoin koko pussin ja pinkkiä 600 g, sillä halusin sävyn pysyvän melko puuterisena (molemmat sävyt saatu Aveolta). Kalklitir on kyllä tosi mukava maalattava, sillä se kuivuu nopeasti eikä sen kanssa tarvitse pelätä älytöntä sotkua. Jos maalia esimerkiksi vahingossa roiskuu puhtaalle seinälle, voi sen vain pyyhkäistä rätillä pois ilman että siitä jää mitään jälkeä. Suojateippausta kanssa ei siis tarvitse olla ihan ylihysteerinen.

Tykkään kyllä, miten kaikki muut värit näyttävät pinkin kanssa jotenkin kirkkaammilta? Valkoiset huonekalutkin erottuvat seinästä. Olisin halunnut tänne vielä jotain pientä lisämuutosta retrolipaston tai pienen työpöydän muodossa, mutta vielä ei ole sopiva tullut vastaan. Päädyinkin lähinnä sutimaan valkoiset pikkuhyllyt kalkkimaalin jämillä, kun mulla aina on jostain syystä tarve käyttää kaikki maali loppuun :). Noista hyllyistä tuli aika kasarifiilis vai mitä tuumaatte?! Pieni sydäntyyny ja kukallinen pahvirasia on kirppislöytöjä viime viikolta ja nekin sopii nyt tyttömäisempään kokonaisuuteen paremmin.


pupu-lamputretro-apinavaaleanpunainen tytönhuone

Caution for pink overdoze!! My daughter´s room is now a pink paradise, just like I wanted. Although I´m not a very huge fan of pink (or those pastels), I still think this room needed something to make it more whole and cozy. I love how the pink makes all the other colors to pop out now! I made the shade myself by mixing 1000 g of Ivory with 600 g of Antique Rose, both Kalklitir (gifted by Aveo). I´d seen Johanna do this, so I knew it would turn out okay. Or what do you think?

3 thoughts on “PINK!

 • Reply Kati Salmela 07/03/2015 at 10:15

  Hienon vaaleanpunaisen sait sekoitettua 🙂 Maalasin meidän olohuoneen Kalklitirillä sävy lute primo ja olen tosi tyytyväinen. Pinnasta tuli elävä ja mattapinta on tunnelmallinen. Valo saa seinät näyttämään erilaiselta. Tosiaankin helppo valmistaa, maalata ja roiskeet saa niin hyvin pyyhittyä. Mies katsoi kyllä ohimoaan raapien mun maalaamista, kun märkä seinä näytti ihan kuravellillä vedetyltä :D:D sanoin vaan ettei kannata arvostella keskeneräistä työtä 😉 Ja tyytyväinen on hänkin ollut lopputulokseen 😀

  • Reply Maiju 07/03/2015 at 15:53

   Joo samaa mietin minäkin, kun tätä maalasin eli vaikka sävy oli aika vaalea, niin näytti se silti todella epäilyttävältä kuivumisvaiheessa! Ja tosiaankin juuri tuota mattapinta ja sävyn elävyys ovat niitä syitä, miksi itsekin niin kovasti tykkään Kalklitirista! Eikä ole mitään pahinta ympäristömyrkkyäkään eli sekin lämmittää 🙂

 • Reply Riikka 24/03/2015 at 21:01

  Moikka! Tulin vain kiittämään tästä postauksesta! Mielessäni pyörittelin juuri tätä samaista ideaa; haluaisin neitokaisten huoneesta vaaleanpunaisen, mutten överiä. Ajattelin sekoitella näitä kahta ja täältä sain juuri tarvitsemani tiedon, kiitti! Näyttää just siltä, mitä tavoittelen :P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *