FROM BENCH TO BED

Moi! Tämä pelätty päivä tuli sitten viime tiistaina eli oli aika laittaa Ainan vanha sänky pois. Tyttö on nukkunut siinä ihan vauvasta asti eli sänkyä on kahden vuoden aikana venytetty aina sitä mukaa, kun senttejä on tullut lisää. Pituuden puolesta varaa olisi vielä ollut, mutta leveyssuunnassa tytön kääntyminen alkoi jo näyttää ahtaalta.
 
Siispä etsimään läpi nettikirppikset ja muut mahdolliset (ja edulliset) paikat. Silti vielä viikkojenkin jälkeen oltiin ilman sänkyä eikä mitään ideaa muutenkaan. Kunnes yks päivä yhtäkkiä tajusin sen – keittiön vanhasta puusohvasta voitaisiin saada Ainalle uusi sänky ja samalla ratkaistua sohvan kohtalo! Olin nimittäin ajatellut keittiöönkin uutta järjestystä, johon ei puusohva välttämättä kuulunut…


Id_puusohva lapsen sängyksi pupu-lamppu

Sänky vaati uuden patjan (itseasiassa kaksikin) sekä petarin ja nyt on taaperon peti valmis! Ensimmäiset yöt on siinä jo nukuttu oikein hyvin ja päivisin sänky toimii sohvana, jossa on mukava leikkiä tai muuten vain köllötellä! Että harvinaisen hyvä ratkaisu, joka tietty pisti muunkin sisustuksen liikkeelle, mutta ihan hyvä kokonaisuus tästä silti tuli. Muuten ei huoneessa ole uutta kuin sysimusta matto, jonka klikkasin kotiin NetAnttilasta. Jotain lisää kukallista tyttömäistä olisi kevään mittaan kiva vielä kehitellä tänne, mutta first things first 🙂


lastenhuoneen tyynyjäpuusohva lastensängyksi

Hi! Don´t know how many times I´ve said this, but I totally adore Aina´s old bed. And as it happens, I knew she would not fit there forever. The lenght was still okay, but the width wasn´t. So it was time to say goodbye to that bed. The only problem still was, that I didn´t have a new one for her and all my attempts had an deadend.

But then it hit me, our wooden sofa in the kitchen could also be turned into a small bed (or big, if you are little). So after some mattress shopping and furniture puzzle Aina has a new bed now! She has slept well here and on the daytime the bed makes a great sofa of course! I call this win-win situation as this now gives me more freedom to plan our kitchen and table area 🙂

10 thoughts on “FROM BENCH TO BED

 • Reply FrauSchmitt 20/02/2015 at 09:45

  What a beautiful bed your bench makes. Aina’s room looks great. Really cosy. I love it!
  xo from Germany,
  Steffi

  • Reply Maiju 20/02/2015 at 09:54

   Thank you Steffi! I´m still thinking of changing the colors a bit – maybe something floral with purple shades… To make it more girly in a way 🙂

 • Reply Anna-Maria 20/02/2015 at 12:11

  Tuo sohvan muuttaminen sängyksi oli hyvä idea. Mistä olet hankkinut tuon kauniin siniviolettisävyisen ison tyynynpäällisen?

  • Reply Maiju 20/02/2015 at 12:27

   Joo niin oli, onneksi hoksasin! 🙂 Tyynynpäällinen on kirppikseltä ja on muutaman vuoden vanhaa Ikeaa.

 • Reply nnnu 21/02/2015 at 10:45

  Hei
  Pakko kysyä. Mulla on hämärä muistikuva, että jonkun blogissa oli joku näppärä ohje miten sisustuspussukoita kannatti ommella. Niihin liittyi paperipussit. Ja että kyseinen ohje oli indiedaysin blogissa. Ja koska tää on ainoa sisustusblogi mitä täältä olen lukenut aktiivisesti jäin miettii että olikohan se sun blogissa? Koitin kyllä googletella mutten löytänyt.
  Muistanko siis oikein, että oliko se sun blogi tahi osaatko vinkata missähän moinen ohje on ollut jos oot sattunut törmäämään?

  • Reply Maiju 21/02/2015 at 10:57

   Hei! Muistat ihan oikein ja ohje oli silloin tässä mun blogissa. Siinä on varmaan tägäykset pielessä, kun ei niiden alta löydy (esim DIY) eli täytyypä korjata asia! Tässä linkki postaukseen, niin pääset säkkien tekoon: http://maijusaw.stilllifeblogs.com/2013/10/29/diy-sack-with-meira-cafe-hieno/

   • Reply nnuu 21/02/2015 at 12:26

    Oi iso kiitos!! Koitin joo etsii vaikka millä hakusanoilla mutten löytänyt. Jäi sillon mieleen, että olipa näppärä ohje mutten tajunnut tallettaa sitä mihinkään. Kiitos vielä kerran.

    • Reply Maiju 21/02/2015 at 14:10

     Eipä mitään, autan aina jos vaan voin! 🙂

 • Reply sanna 23/02/2015 at 17:08

  Kiva huone! Mistä olet saanut tuon puisen kärpässienijakkaran? Sopisi meidänkin lastenhuoneeseen. Kiitos muuten taannoisista puutasonkäsittelyohjeista – hyvä tuli 🙂

  • Reply Maiju 23/02/2015 at 21:50

   Jakkara on kirppislöytö, mutta vastaavia valmistavat ainakin vankiloiden myymälät eri puolilla Suomea. Hyvä jos vinkistä oli apua – me luovutaan remontin yhteydessä puutasoista, kun niissä on meille vähän liikaa huolehtimista 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.