KITCHEN DETAILS

Tai ei nyt pelkkiä yksityiskohtia, sillä nyt on tiedossa myös tulevan keittiön kaakeli- ja tasovalinnat ja ne on mun mielestä aika isoja juttuja ne! Valkoista, kiiltävää kaakelia laitetaan seiniin välitilan korkeudelta mutta siten, että kaakelointi jatkuu koko keittiön mitalta päästä päähän. Useimmissa rautakaupoissa kaakelin koko (15 x 20 cm) aiheutti hilpeyttä, sillä kyseessä on ilmeisesti jonkinlainen retromalli. Vasta viidennestä paikasta saatiin tilaus matkaan eli ei löytynyt ihan helpolla..
 
Ja sitten taso – se tulee kvartsista. En oikeastaan tiedä miksi tähän päädyttiin, mutta halusin kestävän sekä mahdollisimman huoltovapaan materiaalin (vanhan keittiön massiivipuutaso ei todellakaan sopinut meille). Tykästyin Kaavinkiven Vaaleaan kvartsiin (mallipala 3. kuvassa) ja uskon, että se paitsi pehmentää keittiön ilmettä, myös sitoo kokonaisuuden hyvin yhteen. Sävy on kauniin luonnollinen eikä liian valkoinen.


Id_superfront wire handle brasskeittiö_suunnitelma_3

Netta-Natalian tekemä piirros ei värien puolesta paljasta vielä mitään, mutta tässä allaolevassa kuvassa on jo vähän vinkkiä siitä. Liesituuletin, liesitaso ja uuni tulevat olemaan kokomustia eli siksi myös hana haluttiin mustana. Hana on ruotsalaisen Niviton ja siinä on tiskarin liitäntä mukana.

Ja sitten niihin yksityiskohtiin. Olisin jo meidän kylppäriin halunnut bakeliittiset vanhan tyyliset pistorasiat, mutta remontin kulku oli niin nopea, etten jotenkin ehtinyt ajatella asiaa sen enempää. Se harmittaa vieläkin eli keittiön kohdalla päätin että nyt ei käy niin. Pistorasian malli voi tuntua vähän turhalta sivuseikalta, mutta parhaassa tapauksessa se mun mielestä korostaa hienosti vanhan talon henkeä. Meille valikoitui Domus Classicalta klassinen pyöreä malli (pistorasiat saatu) ja oon näistä jo nyt tosi innoissani. Tulee olemaan yksityiskohta, joka ilahduttaa keittiössä joka päivä!

Kaappien vedinvalikoimat ovat usein aika suppeat eli tätä päätöstä en mitenkään erityisesti odottanut. Saankin kiittää Nettaa, joka osasi vinkata ruotsalaisen Superfrontin Wire-vetimistä (vetimet saatu). Wiren profiili on kevyt ja aika klassinen sekin, ja värinä siis messinki! Sille on löytymässä pari yläkaapin päälle tulevista valaisimista, jos ne vain osoittautuvat hyviksi…

Keittiön seinät sekä yläkaappi maalataan valkoisiksi eli kokonaisilme tulee olemaan aika vaalea. Alakaappien väri on sekin päätetty, mutta sitä en vielä kerro (onko arvauksia?). Valkoiset niistä ei tule ;).


bakeliittipistorasiasuperfront wire vedin messinki

Pistorasiat / sockets sponsored
Vetimet / handles sponsored


Here is the more detailed plan for our new kitchen. Wall tiles will be white and in size 15 x 20 cm. From the third pic you can also see the colour of the kitchen counters, which will be made of quartz. As all machinery will be black, we wanted also to have a black faucet. That´s from the Swedish Nivito.

What I´m most happy about are the sockets and the handles. Sockets are made after old models and they are from Domus Classica. We chose white classic round sockets, but also black is available. A very nice detail that will honor the old spirit of our house, I think!

Handles are usually very hard to find, as the standard models are often, well.. very standard. These ones from Superfront are something else, so I´m very happy I got that hint from Netta! I love the classic, but still modern and elegant look of the Wire handles in color brass.

20 thoughts on “KITCHEN DETAILS

 • Reply Karin // Tunne tilat 18/02/2015 at 16:02

  Näyttääpä hyvältä. Vihertävät ovet toimisi hyvänä parina messinkivetimille 🙂

  • Reply Maiju 18/02/2015 at 16:15

   Ei ollenkaan huono veikkaus..! ;D

 • Reply Kati Salmela 18/02/2015 at 16:41

  Nuo pistorasiat ja katkaisijat on niin hienot! Ja vetimissäkin on kivasti mennnyttä aikaa, yksinkertaiset ja helpot pitää puhtaana. Mun veikkaus alakaappien väriksi on vaalea harmaa. Upea siitä tulee 😀

  • Reply Maiju 18/02/2015 at 22:48

   Kiitos Kati ja hyvä veikkaus sinullakin! Olisi unelmien täyttymys jos tästä tulisi moderni, mutta samalla mennyttä aikaa henkivä 🙂

 • Reply Vilja @ muotoseikka 18/02/2015 at 19:59

  Ah, tuosta tulee aivan upea! Hieno suunnitelma, ja sieltä löytyy myös minun haaveeni, mustat tasot ja hana. Odotan innolla lopputulosta!

  • Reply Maiju 18/02/2015 at 22:50

   Kiitos Vilja! Mä tavallaan pystyn pinnistelemällä ja inspiskuvilla näkemään lopputuloksen, mutta silti samaan aikaan sitä on vaikea tajuta. Ehkä sitten kun on kaakelit seinissä…

 • Reply iida 18/02/2015 at 20:47

  Hei! Eksyin sattumalta blogiisi ja huomioni kiinnittyi heti noihin ihaniin kaakeleihin. Mistä onnistuitte kaakelit löytämään? Meillä on juuri keittiöremontti meneillään ja välitilan kaakelivaihtoehtoja on kovasti pyöritelty, mutta päätöstä ole vielä saatu aikaiseksi ja nuo vaikuttavat kyllä todella varteenotettavilta!

  • Reply Maiju 18/02/2015 at 22:55

   Kaakelit on vaasalaisesta Casa Ceramica -liikkeestä, mutta hekin joutuivat ne tilaamaan enkä yhtään tiedä, että mistä. Kuulemma jossain Helsingissä päin on joku 100 m2 erä, josta tilaukset on tehty. Ehkä soittaisin tuonne liikkeeseen ja kysyisin asiasta? Voihan olla, että tilaaminen onnistuisi suoraan teidän osoitteeseen 🙂

 • Reply Jonna 18/02/2015 at 21:05

  Nuo vetimet hipoo täydellisyyttä. Ihanat! Mä oon ollut tässä meidän iäisyyden kestäneessä remontissa tosi tarkka noista pistorasioista ja katkaisimista. Vielä, kun löytäisi kivat sähköpatterit niin olisin superonnellinen.

  • Reply Maiju 18/02/2015 at 22:17

   Joo kyllä niihin kannattaa satsata, se kokonaisuus on kuitenkin kaiken summa eli pienetkin yksityiskohdat nousee arvoon arvaamattomaan. Että todellakin harmittaa, että kylppäri tehtiin niin kiireellä, sinne olis vaikka mustat rasiat olleet niin huiput! Tsemppiä remonttiin, pattereista en valitettavasti osaa vinkata :/

 • Reply Celine 19/02/2015 at 01:01

  I’m looking forward to see the result! Everything looks great and I LOVE the handles!Curious to see your repurposed cupboard too!

  • Reply Maiju 19/02/2015 at 11:41

   Thank you Celine! It´s hard to imagine how everything will look when finished!!

 • Reply Mirka | Kauniit neliöt 19/02/2015 at 08:25

  Aivan ihanat nuo messinkivetimet! Kiva nähdä millainen keittiöstänne tulee 🙂

  • Reply Maiju 19/02/2015 at 11:45

   Kiitos! Vielä neljä pitkää viikkoa edessä…

 • Reply Jaana K 19/02/2015 at 11:25

  Aivan mahtavia yksityiskohtia! Valaisin vinkkiä odottelen innolla, ne on meillä vielä ihan auki. Jotain pitäisi kuitenkin matalampien kaappien päälle saada.. ja nuo pistorasiat! Miksi en edes ajatellut asiaa, että nekin voisi olla ihan näkyvillä kun valitsee tarpeeksi kauniit! Kiitos taas 🙂

  • Reply Maiju 19/02/2015 at 11:41

   Kiitos! Valaisimet oli/on yllättäen tämän projektin vaikein osa eli hyviä vaihtoehtoja on tullut etsittyä tuntitolkulla. Suurinpiirtein sopivat löysin vihdon Ebaysta eli saa nähdä miltä näyttävät livenä. Kontrasteja on tulossa paljon (täysmustat koneet/vaaleat seinät) eli vähän jännitän meneekö noiden lamppujen kanssa homma jo överiksi… Meillä pistorasiat jäävät kunnolla näkyviin, koska 50-lukulaisen yläkaapin alareunaan ei tule mitään peitelistaa. Eli nuo rasiat olivat kyllä itsestäänselvä valinta! 🙂

 • Reply Ninna A4 20/02/2015 at 21:17

  Huikea löytö tuo yläkaappi ja upealta näyttää suunnitelma yksityiskohtineen. En malta odottaa lopputulosta 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  • Reply Maiju 20/02/2015 at 22:49

   Kiitos, tuntuu että saan kohta paineita tästä projektista! ;D

 • Reply Dagný Björg • MONDAY 26/02/2015 at 11:56

  I love a good black kitchen faucet! and those handles – ah

  • Reply Maiju 26/02/2015 at 12:52

   Thank you, it´ll be interesting to see everything in the new kitchen.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *