BROWN

Hei! Ruskea. Siinä on väri, joka on ollut pois sekä pukeutumisesta että sisustamisesta kauan. Ainakin mulla. Yksi ja kaksi on sattumaa, mutta kolmas ei enää ole. Tämmöset johtopäätökset vetäsin, kun kannoin oheisen tuoliparin viikonloppuna sisälle.
 

Id_thonet tuolitpuukulhot

Tuolit löytyi ihan meidän lähellä olevasta antiikkikaupasta, joka oli sattumalta lauantaina auki. Oon pyöritellyt näitä tuoleja mielessä jo hetken, sillä aion kokeilla uudessa keittiössä vähän erilaista järjestystä. Eka ajatus oli käsitellä tuolit mustiksi ja jättää rottinkiosa noin, mutta siirrän tuunausta kunnes näen ne uudessa keittiössä (tämä keittiökuva kutkuttelee tietty mielessä). Nämä on muuten tsekkoslovakialaiset Lignat, eivät Thonetit vaikka sama wieniläistuolimalli on kyllä kyseessä. Ruskeat kulhot on kirppikseltä ja hioin ne vielä mattapintaisimmiksi. Argh, mikset valmistu jo keittiö!!


yöpöytävanhat wieniläistuolit_2vanhat wieniläistuolit

Hi! I found a pair of old bentwood chairs from a nearby antique shop on last Saturday. Third object that is brown, which has been a very distant colour for me for the past years. I´m still thinking of painting them black, but let´s see. I would love to change our dining area a bit, but there are still many ifs. Like if the kitchen will ever be ready??

16 thoughts on “BROWN

 • Reply Hanna 17/02/2015 at 09:51

  Näyttää kivalta, ihanat tuolit! Mulla oli sama ajatus ruskean puun kanssa pitkään, eli ei vaan natsannut. Siinä vaiheessa kun muutetiin nykyiseen kämppään ja “perittiin” edelliseltä mummoasukilta upeita 20-luvun tummanruskeita puuhuonekaluja (tuoleja, lipastoja ym.) niin aloin ripottelemaan ympäri kämppään. Hyvin sulautui loppujen lopuksi modernimpaan sisustukseenkin. Oliskohan ruskea uus musta :D, heh!

  • Reply Maiju 17/02/2015 at 18:36

   Saattaa muuten hyvin olla! Mua kyllästyttää tämä liika mustavalkoisuus eli hakusessa on vähän uusia sävyjä joukkoon. Puunsävyäkin vois olla enemmän 🙂

 • Reply Sarp 17/02/2015 at 18:10

  Tuolit on kivat ja tosiaan joskus duunaamisen kanssa kannattaa edetä hitaasti makustellen.
  Minulla on karahvi etsinnässä. Kuvastasi pongasin ihanan, mistä olet hankkinut?

  • Reply Maiju 17/02/2015 at 18:39

   Joo pakko katsoa miltä keittiö näyttää remontin jälkeen ja vasta sitten ratkaista tuolien kohtalo. Tavallaan nämä on antiikkia ja olis kiva olla niitä “pilaamatta”, mutta toisaalta näitä taivutepuutuoleja on tehty vaikka millä mitalla. Vissiin oman aikansa Ikea ainakin se kuuluisa Thonet 😉

   • Reply Maiju 17/02/2015 at 18:41

    Ja karahvi yöpöydällä on siis Seraxin “Night bottle”, ei ole mikään kovin iso, mutta jos vaan 1-2 hengelle, niin riittää. Olisko vetoisuus joku 4-5 dl…

 • Reply Jutta / Projekti Verkaranta 17/02/2015 at 19:36

  Todellakin kyllä! Siis ruskealle. Olen Hannan kanssa samaa mieltä – sopii loistavasti moderniin sisustukseen. Erityisesti mielestäni mustan ja valkoisen kylkeen. Tsemppiä odotteluun, kyllä se vielä palkitaan 🙂

  • Reply Maiju 18/02/2015 at 23:04

   Oon samaa mieltä, että ruskea, musta ja valkoinen (+ kasvien vehreys) on aivan upea kombo! Lisäksi haluaisin taas lisää vanhoja esineitä meille, jotenkin liikaa tullut niitä karsittua vaikka oonkin jo tosi tottunut sisustuksen vaihtumiseen meillä 😉

 • Reply Mirka | Kauniit neliöt 17/02/2015 at 22:33

  Onpa herkullisen värinen ruskea. Jätä ihmeessä tuolit tuollaisiksi!

  • Reply Maiju 18/02/2015 at 23:06

   Joo kyllä huvittaisi! Meillä on tosin ensikertaa tulossa 4-6 tuolia ruokapöydän ympärille eli saa nähdä tuleeko kokonaisuudesta liian sekava soppa 😀

 • Reply Minna - Meidän Harmoniaa 18/02/2015 at 10:29

  Kyllä ruskealle ja nuo tuolit ovat niin ihanat. Niin oiva pari mustan ja valkoisen rinnalla.

  • Reply Maiju 18/02/2015 at 23:07

   Niin ovat, puunväri tuo ihmeesti kodikkuutta!

 • Reply Sini/Nautiskellen 19/02/2015 at 08:53

  Omassa kodissakin on alkanut kaikki vähän kulunut ja ruskea kiinnostamaan – sisustus kun on aika simppeli ja pelkistetty moderni tyyli, joten nuo toisivat siihen vähän sellaista rustiikkista ja ehkä aidompaa tunnelmaa. Vielä en ole päättänyt, mitä tuo sitten voisi olla… Nyt kämpässä on kyllä paljon puuta (tammiparketti, tammiset keittiön tasot, tamminen ruokapöytä), joten eniten ehkä houkuttelee vähän kulunut ruskea nahka. Nahkaakin kyllä jo löytyy (mustana) ruokapöydän tuoleista, joten en tiedä tulisiko sitä sitten liikaa…

 • Reply Dagný Björg • MONDAY 26/02/2015 at 12:30

  I like the brown chairs, keeps the space interesting. I have one (had two) just like yours that I bought about two years ago (?). The plan was to paint them white but that still hasn’t happened.

  • Reply Maiju 26/02/2015 at 12:54

   I like them too as they are. But I´m still waiting to see how they fit in in the new kitchen. Matte black would also be awesome!

 • Reply Sanna 04/03/2015 at 08:21

  Hei, onko tuoleissa jotain merkkejä tai leimoja? Ostin itse realisointikeskuksesta kolme samantyyppistä wieniläistuolia (sileä istuinosa), joissa pohjissa hiukan epäselvät sinertävät pyöreät leimat (muistaakseni 2 leimaa/tuoli). En ole vielä saanut selvitettyä niiden alkuperää.

  • Reply Maiju 06/03/2015 at 23:19

   Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, tämä jotenkin lipsahti välistä! Mutta siis, näissä mun tuoleissa lukee selvästi Ligna ja Made in Czechoslovakia. Thonet-tekstit ovat yleensä olleet kaikki isoilla kirjaimilla, mitä olen nähnyt. Bukowskilla on nettihuutokaupassa nyt kolme mustaa Thonetia eli siellä on myös kuvat noista leimoista (jos haluat käydä vertaamassa)! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.