VISITING VM-CARPET

Hei! Eilinen keskiviikko-aamu alkoi vähän poikkeuksellisella ohjelmalla, sillä hyppäsin merimiehen siskon kyytiin ja suuntasimme auton nokan kohti Lappajärveä. Määränpäänä oli VM-Carpetin mattotehdas, joka on ollut toiminnassa yli 40 vuotta. Ajattelin, että on mahtavaa päästä näkemään, miten VM-Carpetin matot syntyvät, ja osa vieläpä aivan kokonaan pohjalaisten käsien tuottamana! Päivä olikin todella antoisa, sillä vasta nyt mullekin aukesi, miten paljon erilaisia malleja ja eri käyttötarkoituksiin tehtyjä mattoja yritys tuottaa. Paljon tehdään julkisiin tiloihin, mutta myös joka kodin tilaan on VM-Carpetin valikoimista löydettävissä matto. Itse yllättäen lämpenin monen vuoden tauon jälkeen paperinarumattoihin eikä se sisalkaan hullummalta näyttänyt! Yritys käyttää sekä omia suunnittelijoita että tekee yhteistyötä ulkopuolisten suunnittelijoiden kanssa. Pisimpään mattoja on VM-Carpetille suunnitellut muuten Jukka Rintala.
 

vm carpet road tripmattoja hyllyssä vm carpetmattorulliame teemme suomalaista laatutyötä

Oli myös kiinnostavaa kuulla yrityksen syntytarina, jonka mukaan mattojen suurtuotanto alkoi 80-luvulla erheellisestä puhelinsoitosta. Langan toisessa päässä oli nimittäin Ikea (!), joka etsi jollekin mattojen valmistuksessa tarvittavalle materiaalilleen toimittajaa. Kysely oli kuitenkin kohdistunut väärälle yritykselle, mutta silloinen VM-Carpetin kutomo ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä vaan oli tarjoutunut materiaalin sijaan tekemään valmiita mattoja. Ja siitä syntyi ensimmäinen iso asiakassuhde ja kutomo alkoi valmistaa mattoja Ikealle! Enää vastaavaa toimintaa ei ole, ja painopiste muutenkin on entistä laadukkaampien ja kestävämpien mattojen suunnittelussa ja tekemisessä. Musta oli hienoa, että joka tehdashallissa oli seinällä tuo lappu muistuttamassa, että näiden seinien sisäpuolella syntyy kotimaista laatutyötä – kerrankin osataan olla avoimesti ylpeitä siitä mitä tehdään!


vm carpet tehdas_2näytepalojalappajärvi

Näin kauniita maisemia löytyi Lappajärven rannalta. Oli pakko napata tuosta ihanasta talosta kuva! Viimeisessä kuvassa on myös mun löytöni VM-Carpetilta – kaunis valkoinen villamatto Valokki. Lisää kuvia ja tietoja matosta on tulossa, kunhan saan sen ensin päiväsaikaan kuvattua. Lisäksi luvassa on hyvä lukijatarjous eli jos uusi villamatto kiinnostaa, niin pysykääpähän kuulolla!


Vm Carpetin tehtaallavm carpet tehdasvalokki matto

Hi! I had yesterday a nice opportunity to visit one of the most succesful carpet manifacturers in Finland, VM-Carpet. They produce high quality rugs in every space, both public and for the home. We Finns are seldom good at telling that we are excellent doing our thing, so it was nice to see that this company really wants their employees to think everyday that they are makers of high-quality handmade Finnish products! Materials like wool, linen and sisal together with new technology and materials really make the rugs suitable for any use, indoor, outdoor, kitchen, livingroom, office space. You decide! But what catched my eye, was this beautiful white wool carpet called Valokki. More about that + a discount for my readers coming soon!


Yhteistyössä

vm-carpet-logo2


8 thoughts on “VISITING VM-CARPET

 • Reply A hint of Cashmere 15/01/2015 at 22:43

  Kaikkea sitä näköjään oppii, vai että ihan itse Ikea? Aika hullua! Ja kiehtovaa! En malta odottaa kuvia uudesta matostasi!

  • Reply Maiju 15/01/2015 at 23:31

   Niinpä! Piti ihan varmistaa, että kuulinko nyt oikein nimen, haha! 😀

 • Reply Miia 15/01/2015 at 23:05

  Instassa oon jo mattoa paljon ihaillut!! Ostaisin saman tien jos vaan tietäisin mihin sen saisin mahtumaan 😀

  • Reply Maiju 15/01/2015 at 23:34

   Sepä onkin hankalin ongelma – itsekin mielellään noudatan sitä taktiikkaa, että vanha kiertoon ennen uuden hankkimista ettei kerry liikaa tavaraa nurkkiin!

 • Reply Saija 15/01/2015 at 23:15

  VM-carpetin matot <3

  • Reply Maiju 15/01/2015 at 23:32

   Kieltämättä alan lämmetä..! ;D

 • Reply J 21/01/2015 at 10:13

  Hei! Kovasti jo odottelen lukijatarjousta matosta….

  • Reply Maiju 21/01/2015 at 10:31

   Apuva, en näe sun sähköpostiosoitetta täältä edistorista eli voitko laittaa mulle viestin: my2ndhandlife@gmail.com? Just muuten julkaisin uuden postauksen juurikin tästä! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *