NEED FOR GREEN

Ai että, ihan rintarottingilla täällä ollaan, kun mun hoidossa ja huolenpidossa noin vuoden ollut orkidea oli yhtäkkiä kasvattanut tuommoisen hennon varren ja aikoo ehkäpä vielä kukkia! Näin ei ole käynyt koskaan ennen minkään kukkivan viherkasvin kanssa. Keittiössä on vielä amaryllis ja muutama alesta hankittu hyasintti, joten ehkä niiden nuupahdettua voisin hankkia muutaman viherkasvin lisää. Vaatii tosin ensin kirppiskäynnin, sillä fiksuista ruukuista on myös pulaa.. Uskon muutenkin, että vihertrendi jatkuu tänä vuonna yhtä kuumana kuin se viime vuonna alkoi?

 
kukkiva orkidea

Can´t believe my eyes – this Orchid is really about to bloom!

6 thoughts on “NEED FOR GREEN

 • Reply Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 07/01/2015 at 20:35

  hyvä, hyvä! Nyt vaan muista kastella riittävästi, niin herkät nuput eivät pääse kuivahtamaan.

  Mulla on myös vastaava ylpeyden aihe, kun orkidea, joka minulla on ollut jo noin 6 vuotta kukkii vihdoin uudestaan. Sen kukintasykli on noin 3 vuotta, jona aikana se ei yritäkään kukkia, edellisen kerran kukkavarsi pääsi valitettavasti katkeamaan ja kukinta jäi väliin. Mutta nyt, vuosien odotuksen jälkeen se vihdoin kukkii! Minulla on muita orkideoja (perhosorkkideoja nekin), joilla on lyhyempi kukintasykli ja ne ovat kukkineet uudestaan, mutta tämä ei, joten tämä on siksi niin paljon palkitsevampaa!

  • Reply Maiju 08/01/2015 at 14:35

   Huh, kuulostaapa pitkältä kukintaväliltä – todellakin saat iloita, että olet saanut sen taas kukkimaan! Ja niin mahtavaa, että kukat kestävät yleensä myös niin pitkään 🙂

 • Reply Johanna 08/01/2015 at 13:58

  En malta olla kommentoimatta! Orkidea on ihan turhaan vaikeasti kukkivan maineessa. Todellisuudessa kukattomuuden syy on siinä, että orkidealla menee ostovaiheesta parisen vuotta kukkimiseen, koska sen kestää toipua kemikaaleilla aiheutetusta kukinnasta. Itselläni orkideat kukkivat nykyisin lähes taukoamatta kun olen malttanut odottaa ensin sen parin kukattoman vuoden yli. Onnea ja menestystä orkideoiden kasvatuksessa!

  • Reply Maiju 08/01/2015 at 14:33

   No mä olenkin ihmetellyt, että miksi monella tutulla orkideat tuntuvat kukkivan yhtenään ilman sen kummempaa hössötystä! Mulla on monesti kiinnostus lopahtanut ennen aina kesken, kun mitään ei ole tapahtunut moneen kuukauteen ja pikkuhiljaa kukka on kuollut kastelun puutteeseen. Tätä olen kastellut sitkeästi ilman odotuksia ja nyt se siis palkittiin! Eli todella hyvä kommentti – monikaan ei varmaan tiedä tämmöistä asiaa, kiitos! 🙂

  • Reply Vanha Jäärä 08/01/2015 at 14:47

   Tuo parin vuoden toipuminen kemikaaleilla aiheutetusta kukinnasta oli tavattoman hyödyllinen tieto mulle juuri nyt, kun vihdoin uskalsin ostaa pari orkideaa lisää (K-raudasta sikahalvalla, varsinainen kukkakauppa!).

   Mulla on ollut monta vuotta yksi, joka on kukkinut hiukan useammin kuin kerran vuodessa ilman todellakaan sen suurempia numeroita. Enkä ole meinannut uskaltaa ostaa uusia kun olen pelännyt että vanha orkidea tulee mustasukkaiseksi! 😉

   Mutta hyvä tietää että uusilla tulokkailla voi kestää pitkäänkin ennen kuin alkavat kukkia, niin en hermostu ja heitä niitä roskiin.

   • Reply Maiju 08/01/2015 at 14:58

    Niinpä! Tämä oli ihan uutta mulle! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.