BLACK FLOORS

/ LUUKKU 18 ja kurkistus eteiseen, niihin mustiin lattioihin. Meidän asunto on aikoinaan yhdistetty kahdesta erillisestä asunnosta, joihin on ollut käynti yhteisestä portaikosta. Nykyään tämä portaikko on meidän eteinen, kapea ja sokkeloinen tila. Maalasimme sen katon ja seinät syksyllä ja lattia jäi odottamaan kylpyhuoneremontin valmistumista. En vielä silloin tiennyt, että siitä tulisi musta 🙂
Se, mitä vielä on tekemättä,  on säilytyskaappien uusiminen. Nykyisen systeemin ovet eivät pysy kiinni ja ulkovaatteet tuppaavat jäämään kaiteelle ja lattialle ajelehtimaan. Uudessa kaapistossa olisi neljä kaappia ihan katon rajassa sekä yksi 2-ovinen korkea kaappi takeille. Näin avautuisi kunnolla tilaa avonaulakolle sekä muutamalle säilytyslaatikolle. Kokonaisuus maksaa noin 1200-2200 euroa eli vaatii siis säästämistä. Kaapin takaseinälle voisin laittaa ehkä jonkun vähän retron tapetin!

Entä sitten lattian maalaamisen jälkeen? Kokonaisuus ei sinänsä paljon muuttunut, mutta sain onneksi järjesteltyä säilytysjuttuja vähän paremmin. Vanha pystynaulakko sai lähteä, samoin kaikki matot. Mustaan väriin olen tosi tyytyväinen ja tykkään siitä näkymästä, kun makuuhuoneen valkoinen lattia vaihtuu mustaksi 🙂 Mitäs te tykkäätte?
Our entrance – before and after. I like the new black floor although there still will be some changes. Our closets are awful so we´ll buy new ones as soon we have money for it. These things cost, you know!! But meanwhile I can live with this space as I know how messy and cluttered it used to be… 🙂

17 thoughts on “BLACK FLOORS

 • Reply Sarp 18/12/2014 at 09:10

  Näyttää hyvältä.
  Mistähän se johtuu, että muiden mustat lattiat näyttää hyviltä,
  mutta oma tumma laminaatti on mielestäni virhe.
  Taitaa olla niin, että vanha puulattia näyttä hyvältä missä maaalissa vaan.

  • Reply Maiju 18/12/2014 at 09:38

   Onko teidän laminaatti musta vai ruskeaan taittava? Itse voisin kokea juuri tummanruskean hankalana, ainakin tosi tumma kirsikansävyinen parketti oli aikoinaan vaikea yhdistää muihin väreihin. Puulattiassa on sentään on se hyvä puoli, että sen voi suht vähällä vaivalla maalata uusiksi 😉

 • Reply Silja Maaria / Mintunmustaa 18/12/2014 at 09:32

  Aivan ihana! Rakastan mustavalkoista, ja tuo lattia yhdistettynä vaaleisiin seiniin ja kaiteisiin on täysi kymppi.

  • Reply Maiju 18/12/2014 at 09:41

   Mustakin tämä sopii hyvin tänne eteiseen, vanha harmaa oli jotenkin liian kalsea 🙂 Nyt vielä jotain pehmentämään kokonaisuutta, ja ne uudet kaapit grrrr 🙂

 • Reply Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 18/12/2014 at 11:24

  Tosi hieno lopputulos! Rupesi itseäkin ihan himottamaan musta lattia – joskus 🙂

  • Reply Maiju 18/12/2014 at 11:46

   Kiitos!! Joo kyllä se jossain rajatussa tilassa on kiva! 🙂

 • Reply JasmiinaK 18/12/2014 at 11:55

  VAU! Nyt mäkin tahon mustan lattian, vaikka niin oon vannoutunut vaaleiden lattioiden ystävä! Sanotaanko että ‘onneksi’ meillä on laminaatti, niin se ei näyttäisi noin hyvältä maalattuna, muuten olisin jo maalikaupassa tai eteisen lattiaa sutimassa! 😀

  • Reply Maiju 18/12/2014 at 12:24

   Kiitos! Tää oli multakin aika yllättävä veto, kun kanssa tykkään vaaleista lattioista enemmän. Mutta valkoinen olis ollut aika katastrofi tänne.. Puulattiat on kyllä mahtavat, kun niitä voi itse niin helposti fiksailla! 😉

 • Reply Anna/Kotikolmio 18/12/2014 at 13:02

  Tää on kyllä kiva ja sopii tohon tilaan täydellisesti. Mutta on mun myönnettävä, että ne teidän valkoisetkin lattiat on aivan upeat 🙂

  • Reply Maiju 18/12/2014 at 14:07

   Joo en mä tätä muualle enää laittaisi, riittää, että tulee kivaa vaihtelua juuri tähän huoneeseen! 🙂

 • Reply Ilonin Anna 18/12/2014 at 20:07

  Onpa ihanan särmikäs musta! Tuo varmasti kivan korostuksen eteisen tunnelmaan! Meidän tummat lattiat sai alkunsa just tuon tyyppisen asunnon visioista, vähän ne on ehkä vähemmän näyttävät pimeähkössä viiskytluvun asunnossa, mutta silti jotenkin fanitan tuota tumman lattian tuomaa kontrastia!! 😉

 • Reply Minna / Meidän harmoniaa 19/12/2014 at 10:31

  Aivan mahtva tuo musta lattia <3

  • Reply Maiju 19/12/2014 at 19:26

   <3 kiitos!

 • Reply Janica 14/07/2015 at 20:00

  Hei, itsellänikin on suunnitelmissa maalata puulattia tulevassa talossa osittain mustalla. Muistatko millä maalilla tämä teidän lattia on maalattu ja onko kestänyt hyvin kulutusta ajan kuluessa? 🙂

  • Reply Maiju 21/07/2015 at 20:54

   Hei ja pahoittelut, että olet saanut odottaa mun vastausta tähän!! Lattia on maalattu Tikkurilan Betolux Akvalla eli sillä vesiohenteisella versiolla. Muuthan meidän lattioista on sillä järeämällä Betoluxilla, mutta eteisen kuivumisen kanssa ei millään voinut odottaa niin kauan, sillä sen kautta mennään kylppäriin sekä tietysti ulos :). Maali on pysynyt tosi hyvin, mitä nyt meidän lapsiportti on vähän raapinut pintaa yhdestä kohtaa pois, kun se on osunut lattiaan. Mutta ei siis mitään valittamista – päinvastoin tarkoituksena olisi jatkaa samalla vielä portaat, mutta toistaiseksi en ole saanut inspistä hiomisurakkaan.. 😉

 • Reply Anna 17/09/2018 at 10:35

  Upea lattia! Suunnitellaan juuri keittiöön mustaksi maalattua lankkulattiaa, jonka kaverina olisivat valkoiset seinät ja kaapistot + mustat tasot. Onko eteisesi lattian maali kulunut käytössä? Entä näkyykö siinä helposti jalanjäljet tai muu lika?

  • Reply maiju 30/09/2018 at 11:55

   Hei ja anteeksi erittäin viipynyt vastaus! Meidän eteisenlattia oli maalattu vesiohenteisella lattiamaalilla (Betolux Akva) eli sen kulutuksenkestävyys ei ole ihan sama, mitä öljypohjamaalin esim. Betolux. Lisäksi eteinen oli ihan tosi kovalla kulutuksella. Siihen nähden maalipinta kesti kyllä hyvin! Mustaa vasten näkyy tietysti kaikki vaalea roska tosi hyvin eli ei siinä mielessä kiitollisin sävy esim. jos vertaa vaikka harmaaseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *