THAT SNOWBALL EFFECT…

Kun dominopalikoista lähtee se yksi liikkeelle, voi tapahtua mitä vaan. Tässä kuvassa voi olla meidän keittiöremontin ensimmäinen palikka, vanha 50-luvun yläkaappi. Perjantaina mennään syynäämään tarkemmin. Kunto vaikuttaisi olevan kohdallaan, samoin hinta..  Mun päässä vilisee jo tämän kunnostusprojekti ja uusi valkoinen maalikerros, harmaat Ikean alakaapit, musta työtaso ja allas, tiililadonnalla tehty kaakelointi, avohyllyjä, tummanharmaata seinämaalia… tai sitten jotain ihan muuta 🙂  Saa nähdä mitä tästä tulee!!

Tälle halutaan siis sanoa hyvästit. Oon hyvin valmis.
I have a feeling that these upper cabinets will launch a snowball effect in our kitchen… I know more about it in Friday. Meanwhile my brains are overheating of all of the plans… Click here to see how our old kitchen looks like right now.

7 thoughts on “THAT SNOWBALL EFFECT…

 • Reply Sarp 17/12/2014 at 18:11

  Täydellinen yläkaapisto.

  • Reply Maiju 18/12/2014 at 09:55

   Huomenna nähdään tarkemmin, mittasuhteet vaikuttavat jo hyviltä!!

 • Reply Ilonin Anna 17/12/2014 at 19:57

  Oi! Näyttää houkuttelevan hyvältä!! Tuo on niin paras vaihe remonttia! ^_^

  • Reply Maiju 18/12/2014 at 09:57

   Haha, jos olisi kunnon budjetti käytettävissä, niin voisi olla ihan kivaakin 😉 Mutta tästä tulee kyllä pitkä projekti, sillä meidän ei kylppärin jälkeen ollut lainkaan tarkoitus koskea keittiöön. Mutta jos pienissä erissä kumminkin aloittais… 🙂

 • Reply sanna 18/12/2014 at 14:13

  Hei! Minua kiinnostaisi, että miten tarkalleen ottaen käsittelit aikanaan keittiön puisen työtason? Meillä on tamminen taso joka on nykyisin aika tumma ja kulunut. Pitääkö hioa ihan kunnolla ei vain pintaa rikki? Kokemuksesi puuöljystä ja sen sävystä? Kiitti paljon, jos viitsit vastata 🙂

  • Reply Maiju 18/12/2014 at 15:02

   Hei! Meilläkin oli käytännössä kaikki puusuoja kulunut pois tuosta työtasosta eli siinä oli useita pinttyneitä tahroja siellä täällä. Tein itse niin, että hioin tason kauttaaltaan ja vahvemmin juuri noita pinttyneitä/kolhiintuneita kohtia. Osa tahroista saattaa vaatia paljonkin työtä, jotta ne saa pois eli vaikea sanoa miten paljon hiottavaa kaikenkaikkiaan on. Jotta uusi käsittelyaine tarttuu, niin pitäisi vanhasta pinnasta saada ainakin kaikki rasva pois eli hyvä on hioa kunnolla aivan kokonaan.

   Käytin paria eri karkeutta hiomapapereissa eli ensin 80 tai 100 ja viimeistelyyn 120.

   Käsittelyaineena meillä oli Osmo Colorin puuvaha, sävy koivu. Levitin sen ihan vain rätillä pyyhkimällä. Osmossa on todella paljon eri sävyjä ja tason alkuperäisestä väristä tietysti riippuu, miten hyvin uusi sävy saadaan vastaamaan mallisävyä. Nyrkkisääntönä kai on, että tummemmat sävyt saadaan aika samanlaiseksi mitä mallisävy, mutta vaalennettua puuta ei juurikaan saa. Väriä pystyy syventämään laittamalla usemman käsittelykerroksen. Itse taisin laittaa 2 kerrosta ja jo sillä väristä tuli kivan tasainen!

   Massiivitasot ovat sen verran arvokkaita, että kyllä satsaisin sen käsittelyyn sen sijaan, että ostaisin tilalle uuden ja halvemman tason. Aidon puun pinta on uudelleen käsiteltynä tosi kaunis eli aivan varmasti vaivanarvoista! Tason käsittelyn jälkeen kannattaa muuten uusia myös silikonitiivisteet, sillä ne kyllä kärsivät hiomisesta. Tsemppiä projektiin!

   • Reply Anonymous 22/12/2014 at 17:58

    Hei, oikein paljon kiitoksia perusteellisesta vastauksestasi. Rauhallista joulua sinulle ja perheellesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.