X-MAS TRADITIONS

Hei ja hyvää 1. adventtia! Meillä on ollut tapana leipoa pipareita juuri tällöin joulukuun ekana viikonloppuna ja niin tehtiin nytkin. Tänä vuonna olin kuitenkin sen verran viisaampi, että leivoimme ensin yhtenä päivänä piparit ja vasta seuraavana koristelimme. Lapset jaksoivat keskittyä paljon paremmin ja pipareista tuli tosi hienoja! No tyttö tietysti keskittyi pääasiassa lappamaan koristelukarkkeja suuhunsa, mutta Paavon käsistä syntyi pipareita kuin pienestä tehtaasta.

Piparkakkutalo saatiin valmiiksi vasta illemmalla eli siitä löytyy kuva vain Instagramista. Taikinan tein mummon ikivanhalla ohjeella, tuli kyllä hyvät piparit jälleen kerran! Perinteistä on kyllä mukava pitää kiinni – onko teillä jotain vastaavia joulunaikaan?

 


Hi! We did some baking with the kids yesterday as this first weekend of December has always been the time, when we make gingerbread biscuits. Aina mostly ate candy, but my son was really excited to decorate the biscuits. And I think they came out great! We made a small gingerbread house too, but I only have an Instagram pic about it. I think it´s nice to keep up with the traditions 🙂 What kind of traditions do you have on Christimas?

4 thoughts on “X-MAS TRADITIONS

 • Reply Hanna 30/11/2014 at 20:51

  Haluatko jakaa reseptin, vai onko se salainen? 😉 Mua kiinnostaisi kans kokeilla ensimmäistä kertaa tehdä piparitaikina itse.

  • Reply Maiju 30/11/2014 at 23:12

   Hei! Voin kyllä jakaa ohjeen, tässä tulee:

   2 dl tummaa siirappia
   2 tl kanelia
   2 tl mustapippuria
   1 tl neilikkaa
   1 tl inkivääriä
   – Sekoita yhteen ja kiehauta kattilassa. Anna jäähtyä hieman

   425 g voita
   425 g sokeria
   – Vatkaa kuohkeaksi ja kaada siirappi sekaan

   15 dl vehnäjauhoja
   4 tl ruokasoodaa
   2 dl kermaa
   – Lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa kahdeksi levyksi ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi.

   Eli taikina on valmis leivottavaksi seuraavana päivänä. Paista 200C, n. 8 min uunin tehosta riippuen. Tästä taikinasta tuli 1 piparkakkutalo sekä n. 50 kpl piparkakkuja 🙂

 • Reply Denise 30/11/2014 at 21:43

  Looks so cozy! Beautiful pictures 🙂

  • Reply Maiju 30/11/2014 at 23:05

   Thank you! It was very nice to do this with the kids 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.