TO PLAN A BATHROOM / vol. 1

Hei! Nyt se on sitten menoa, kylpyhuoneremontti rullaa täyttä vauhtia eteenpäin! Teetämme työn Aveolla, joka on vaasalainen rakennus- ja sisustusalan yritys, joka tekee ihan kaikenlaisia rakennusprojekteja tapetoinnista täysremontteihin. Yrityksellä on oman remonttitiimin lisäksi töissä sisustussuunnittelijoita, joista osa on erikoistunut esimerkiksi valaisu- ja akustiikkasuunnitteluun. Pidän tässä yrityksessä mukavien ihmisten lisäksi siitä, että he tarjoavat aidosti palvelua sen sijaan, että joku tulee tänne omaan tahtiin tekemään jotain ja häviää sitten tavoittamattomiin päiväkausiksi. Viimeksi tänään yritin tulkita Danielin (kuvassa) ilmeitä, mutta mies on itse rauhallisuus. Siispä omakin olo remontin edistymisen suhteen on luottavainen ;).
 
Mutta mitä laittaa uuteen kylpyhuoneeseen? Kuten aiemmin kirjoitin, oli tulevan kylpyhuoneen luonnos melko pitkään vaan pelkkä tyhjä paperi. Netti on tietysti pullollaan mitä ihanampia kylppäreitä ja kotispa-kuvia kaikissa mielikuvituksen mahdollistamissa tyyleissä ja väreissä. Tässä se vaikeus tulikin eli miten suunnitella aikaa kestävä, oman tyylinen sekä 100-vuotiaan talon henkeen sopiva kylpyhuone ja sauna?
Tila itsessään on aika kompakti ja joka toiminnolla on jo oma selkeä paikkansa. Niinpä me päädyttiin siihen, että WC-istuin, allaskaappi, pesukone ja suihku pysyvät entisillä paikoillaan. Tällä hetkellä kylppäreissä suositaan todella isoa laattakokoa, mutta mun mielestä se ei ihan perusladonnalla tehtynä sopisi meidän vanhan talon henkeen. Valkoinen 20 X 20 -koon peruslaatta oli ehdottomasti poissuljettu, sillä sitähän oli jo vanhassa kylppärissä. Pienikokoinen laatta taas tekisi korkeasta ja kulmikkaasta tilasta helposti levottoman. Värivaihtoehtojakin oli periaatteessa vain yksi eli valkoinen. Niinpä mielenrauhan toi vasta 20 X 50 koon valkoinen, iso, mattapintainen laatta tiililadonnalla tehtynä. Retrohenkeä modernimmalla koolla – kuulostaako suunnitelmalta?
Koska seinissä pysyttiin valkoisessa ja pelkistetyssä, halusin ehdottomasti lattiaan enemmän draivia. Että kun kylppärinoven avaa, tulee heti WOW-reaktio. Joka aamu. Mun aivokäyrissä yhdistyi heti signaali Marrakech Designin -laattoihin, joita olin useammankin kerran hivellyt Aveon toimistolla. Marrakech Designin -laatat ovat Marokossa perinteisin menetelmin käsintehtyjä, upeita laattoja, joita ei ole tavallisten laattojen tapaan poltettu uunissa. Valmistusmenetelmän takia jokainen laatta on siis hieman erilainen ja lopputulos siitä syystä ihanan elävä! Laatta on myös tavalliseen kaakelin verrattuna upean paksua ja sen kuvio ulottuu jopa 3-4 millin syvyyteen. Ei kulu ihan helposti. Kehuinko jo tarpeeksi? Marrakech-laattoja voi katsella Aveon sivuilta.

Kuvat / Marrakech Design ja Aveo

Yhteistyössä

4 thoughts on “TO PLAN A BATHROOM / vol. 1

 • Reply Paula 23/10/2014 at 21:22

  Meilläkin yli 100v vanha talo ja valkoiset laatat tiililadonnalla, tosin pienemmät kuin nuo mainitsemasi. Ja lattiassa klassista carrara marmoria. Eikä kyllästytä tippaakaan. Noista kolmesta yllä olevasta pikkukuvasta tuo vasemmalla ylimpänä oleva mustavalkoinen laatta on silti aika kiva. Yrittäisi valita sellaiset materiaalit, joista ei heti pääse “lukemaan” ajanhetkeä milloin remontti on tehty. Sillä ajattomat valinnat kestävät aikaa.

  http://www.goldencupole.blogspot.fi

  • Reply Maiju 24/10/2014 at 12:24

   Joo en mäkään mitään huipputrendikästä halua. Uskon että tiililadonta jos mikä kestää aikaa ja neutraalit värit muutenkin. Lattiasta tulee kyllä paljon raflaavampi, mutta uskon että se on kokonaisuuden kannalta silti hyvä valinta 🙂

 • Reply Emma Jayne 24/10/2014 at 11:46

  Hi Maiju

  Loving the post!

  I hope you don’t mind but I have nominated you for the ‘One Lovely Blog Award’. I love your blog and follow you on Bloglovin’ I will also follow you on social media too. My blog address is emmajayne-designs.co.uk

  Emma Jayne x

  • Reply Maiju 24/10/2014 at 12:21

   Of course not, what an honor – thank you!! Must pay your blog a visit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.