TO TEAR IT DOWN / BEFORE

Kohta se alkaa, meidän ehdottomasti suurin remontti tähän asti. Huomenna tulee purkutiimi klo. 8.00 ja sitten se on ikuiset hyvästit irrallisille lattialaatoille, huolimattomalle laatoitusjäljelle, rakennuskäytännön ja järjenvastaisesti asennetulle pääsulkukytkimelle, hilseileville vesiputkille ja Marimekko-tarroille. Vain joitakin ärsyttävyyksiä mainitakseni. Kyseessä on siis kylpyhuoneen remontti, jossa uusitaan kaikki lattiasta kattoon. Nykyinen kylppäri on värimaailmaltaan tosi jees, mutta lähempää tarkastelua se ei kyllä kestä. Asialla on ollut jonkin sortin DIY-henkilö, joka on tehnyt aivan surkeaa jälkeä, esimerkiksi kaakeleiden saumausvälit vaihtelevat 2 millistä aina reiluun senttiin! Onneksi jonkinlainen vesieristys sentään löytyy.
Kylppäri ohitti remonttilistalla keittiön uusimisen sen jälkeen, kun kosteusmittaaja löysi lattiasta kolme irrallista laattaa, joiden alla oli laatan ja vesieristeen välissä kosteutta (mittaus suoritettiin, koska ajatuksena oli myydä tämä asunto). Muuta ei löytynyt, mutta epäilyttäviä kohtia on silti useita. Se siis selittää miksi nyt otetaan käyttöön the big guns. Haluamme välttää mahdolliset isommat ongelmat tulevaisuudessa. Näistä kuvista näkyy aika hyvin tämä todellisuus.

Tämä on siis lähtölaukaus tulevalle remontille, josta aion kirjoittaa useammankin postauksen. Kun remonttipäätös tehtiin, löi mulla tosin aika pitkään tyhjää, että mitä tänne tulee tilalle. Yhden asian silti tiesin: ei DIY-projekteja, ei kuutamojobbareita, eikä tekijöitä ilman osaamista.
This is the starting point for the biggest renovation we´ve done so far. The demolition team will be here tomorrow to take down all those badly tiled tiles, scaled off water pipes, a misplaced stopcock and bunch of other things that have irritated me for three long years. Yes, I´m talking about a full scale bathroom renovation – we are bringing in the big guns, yey!

The pics here tell their own story that´s luckily about to end soon. I´ll write about the whole process from start to an end, although it has not been that clear how the new bathroom will look like. But one thing I´m sure of: no DIY projects, no under-the-table renovation teams, and no pros without proper know-how.

2 thoughts on “TO TEAR IT DOWN / BEFORE

  • Reply Tuija 19/10/2014 at 18:39

    Hyvä päätös! Remppa ja ammattilaiset sitä tekemään. Siis varsinkin kun on kyseessä märkätila. Me ollaan rempattu kaksi ja puoli vuotta tätä meidän taloa ja vaikka osataan itsekin paljon, on alusta saakka ollut selvää että ammattilaiset tekee kylppärin, saunan ja keittiön. Pikkuvessa tehtiin kyllä itse mutta siinäkin ammattilaiset (samat jotka ovat tehneet talon kaikki putki-. ja sähkötyöt)tekivät oman osansa ja neuvoivat siinä minkä teimme itse.
    Mukavaa remppaa!

    • Reply Maiju 19/10/2014 at 18:49

      Joo tämä oli ilmiselvä valinta meille, ja se että hommaan otettiin yritys, joka pystyy toimittamaan koko paketin ilman että täytyy itse soitella putkareiden yms perään! Mies tuolla juuri asentaa veneen vessaa eli kyllä tästä aikamoiset neljä viikkoa on tulossa (josta osa onneksi ollaan matkoilla)! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *