THE ROOM ROULETTE

Hei! Päätös jäädä asumaan tähän nykyiseen kotiin sai aikaan sen, että nyt oli aika miettiä ratkaisua niihin muutamiin ongelmakohtiin. Yksi niistä oli huonejako. Kuka tarvitsee tilaa ja mihin? Tulin aika nopeasti siihen lopputulokseen, että on turhaa seisottaa meidän parisänkyä asunnon isoimmassa huoneessa ja ahtaa toinen lapsista työpöytien kanssa samaan. Se ei toiminut ja tärkeitä neliöitä oli ihan vajaakäytöllä. Eniten leikkitilaa tarvitsee tällä hetkellä tyttö, joten vanhaan “master bedroomiin” tehtiin tilaa hänelle sekä työpöydille (kuvat löytyy tästä).


Kalklitr-maali on saatu bloginäkyvyyttä vastaan / Kalklitr lime paint is sponsored by Aveo
Kaksi muuta huonetta on aika samankokoisia keskenään, mutta malliltaan tosi erilaisia. Siispä pohdittavaksi jäi, kumpaan huoneeseen iso sänkymme sopisi parhaiten. Ruletin viisari pysähtyi pojan vanhaan huoneeseen, sillä siellä on sänkyä varten juuri hyvä syvennys. Suunnitelmassa kirpaisi kuitenkin eniten se, että jouduin luopumaan Fine Little Dayn ihanasta kuusitapetista – se olisi ollut vähän liikaa tänne, etenkin kun hakusessa oli rauhallinen makuuhuoneen tunnelma. Nyyh…

Kuusiseinän maalaamiseen jälkeen huone tuntui tosi kylmältä eli jostain tarvittiin pehmennystä. Tiesin, että pitkäaikainen blogiyhteistyökumppanini Aveo oli jo jokusen aikaa sitten ottanut myyntiin Kalklitr-kalkkimaalit, joten päätin kokeilla sitä tänne. Sävyksi valikoitui vaalea San Saccaria, jota tosin aluksi pelkäsin liian beigeksi. No sitä se ei todellakaan ollut eli kuivuttuaan sävy on täydellisen vaaleanharmaa (kuten piti)! Samalla muuten maalattiin myös huoneen lattia, sekin valkoisella Betoluxilla.

Sänky saatiin pari päivää sitten paikoilleen ja samalla laitoin muutamia muita juttuja. Olisi ihanaa pitää sisustus näin yksinkertaisena, mutta se ei ehkä ihan tunnu omalta. Bertoiakin on edelleen vain lainassa. Eli ehkäpä laitan ainakin jonkun hyllyn sängyn yläpuolelle, pari viherkasvia sekä muutamia muita juttuja, joita voi vaihdella mielen mukaan. Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen eli ehkäpä nyt palaset vihdoin on loksahtaneet kohdilleen!
Hi! The room roulette continues as we now have finnished a second room that was previously my sons room. I would like to keep it this simple, but it doesn´t quite feel like “me”. So somekind of shelf, couple of plants and other minor decor objects are coming as I figure out this puzzle. The light grey wall is painted with Kalklitr lime paint with the shade San Saccaria. Love the result.


18 thoughts on “THE ROOM ROULETTE

 • Reply scaredy-cat 25/09/2014 at 11:03

  Tuo harmaa seinä on tosiaan täydellisen värinen vaaleanharmaa! (Ja mulla pitäisi olla kalibroitu näyttökin, joten ehkä jopa näen sen melkein oikein. 😀 ) Vastaava sävy on ollut etsinnässä itselläni, ja tuo Kalklitr-pinta kyllä houkuttaisi muutenkin – mutta koska oma tulevaisuudessa harmaa seinäni on keittiössä, joutunen tyytymään johonkin muuhun maaliin, jotta pinta kestää pyyhkimisen.

  • Reply Maiju 25/09/2014 at 12:15

   Joo oikeassa olet, että Kalklitr ei kestä yhtään pesemistä – märät läiskät jäi seinään, kun vahingossa roiskui vettä lattioita pestessä. No se onneksi kuivui pois ilman jälkiä, mutta tosiaan keittiössä tämä ei kauaa näyttäisi hyvältä.. :/ Joku “tavallinen” maali mahdollisimman mattana?

 • Reply Sari 25/09/2014 at 11:32

  Yksinkertaisuudessaan niin kaunista, raikasta ja rauhallista! Tuo suuri vanhan talon ikkuna on jo sisustuselementti itsessään. <3

  • Reply Maiju 25/09/2014 at 12:13

   Kiitos, vähän ehkä kaipaa vielä jotain yksityiskohtaa.. Seinälle sängyn yläpuolelle, vaikea keksiä sopivaa hyllyä tms. Saa ehdottaa!! 🙂

 • Reply Karita 25/09/2014 at 19:47

  Mä laittaisin ehkä itse jonkun ison taulun sängyn yläpuolelle ja sitten tuonne vasemmalle päätyseinään niitä ihania vanhoja rottinkisia kukkatelineitä pari. Niihin kasveja. Ihana makkari!

  • Reply Maiju 25/09/2014 at 20:38

   Ei huono idea – yhtä kukkanarujuttua olinkin tänne jo laittamassa, mutta en löydä sitä mistään! ;F

 • Reply nalle 25/09/2014 at 21:53

  Voi unelma mikä ikkuna, ja lattiat!

  • Reply Maiju 26/09/2014 at 09:22

   Kiitos, tuo lattia todella piristi tätä(kin) huonetta, vähän freessimpää taas!

 • Reply Ride 25/09/2014 at 22:15

  Ooh, ihana teidän makkari jo nyt!

  • Reply Maiju 26/09/2014 at 09:22

   Kiitti! Nyt joku pieni yöpöytä, hylly ja vähän vihreää niin täällä ei muuta enää tarvitakaan!

 • Reply Pieni Lintu 25/09/2014 at 22:22

  Fiksu ratkaisu, meilläkin on makkarissa oikeestaan vaan sänky ja pari lipastoa. 🙂 Lapset ne sitä tilaa enemmän tarvii. 🙂

  • Reply Maiju 26/09/2014 at 09:24

   Vaikka meillä on vielä tosi sekaista, niin kyllä jo nyt tuntuu, että saatiin lisätilaa! Eikä tästäkään huoneesta onneksi tullut niin täyteen ahdetun oloinen 🙂

 • Reply anna / kotiani 26/09/2014 at 12:47

  Ihana tunnelma uudessa huoneessa! Vaikka ymmärrän tapettinyyhkyt! (; Mut tuo harmaa sävy on ihanan seesteinen, huone näyttää niin houkuttelevalta että voisin kömpiä sinne vaikka heti koisimaan!

  • Reply Maiju 26/09/2014 at 22:47

   Joo onneksi tästä tuli sen verran mukavanoloinen huone, että ei harmita se kuusitapetti enää. Pieni kakluunikin on otettu kunnolöa käyttöön eli tunnelmaa piisaa! 🙂

 • Reply Tii 26/09/2014 at 19:48

  Hyvännäköistä just noin! Kadehdittavan ihana lattia. Keep it simple!

  • Reply Maiju 26/09/2014 at 22:48

   Sitä just hoen itselle, että ei liikaa tavaraa tänne – vähän on enemmän tällä kertaa 😉

 • Reply päivikki 27/09/2014 at 08:50

  Ihana koti! Ja muistaakseni teillä on myös mökki?? Ok-talon ja mökin pitäminen on aika rankkaa, joten oikein hyvä vaihtoehto on kerros- tai rivitalokoti ja mökki. Varsinkin, kun koti on näin upea.

  • Reply Maiju 27/09/2014 at 09:28

   Veit sanat suustani – tätä mietin silloin itsekin eli miten ehtisi hoitaa haravoinnit, kitkemiset ja nurmikon leikkuut kahdessa paikassa, huh! Eli nyt vaan koti kuntoon ja nautitaan tästä! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.