WHERE I WANT TO LIVE

(BLOGIYHTEISTYÖ) Oon mitä suurimmalla mielenkiinnolla lukenut teidän kommentteja liittyen Indiedaysin ja Nordean asumiskampanjaan, jossa pyydettiin kuvailemaan unelmakotia ilman mitään rajoitteita. Valosta, tilasta ja siitä omasta talosta kauniilla paikalla unelmoi mun lailla moni, mutta aivan yhtä hyvin välittyi se ihana fiilis pienemmistä citykodeista ja persoonallisista loft-asunnoista kaupunkien ytimessä. Ah, mulle kelpaisi noista mikä vaan!! Ihanaa, kun innostuitte kertomaan ja kuvailemaan niin monin sanoin, näitä oli ilo lukea!!

 


Mutta takaisin maanpinnalle ja meidän nykyiseen tilanteeseen – meidän talokauppojen kanssahan kävi sitten niin, että hinta nousi korkeammaksi kuin mitä oltiin itse valmiita maksamaan. Se sai myös entistä enemmän miettimään muuton syitä eli olemmeko vaihtamassa kotia koska emme viihdy nykyisessä vai siksi, että taloyhtiön ison remontin lisäksi lähivuosina on tehtävä sekä keittiö- että kylpyhuoneremonttia. Kaikki kalliita kustannuksia. Tulimme siihen lopputulokseen, että tämä nykyinen asunto on osaltaan unelmiemme täyttymys – iso 102m2 koti vain kilometrin päässä Vaasan torilta ja keskustasta! Neliöt riittävät meille hyvin, löytyy ne haaveilemani puulattiat, kolme toimivaa kakluunia, puuhella ja muutenkin on tämä todella uniikki koti, jollaisia ei täälläkään ole kovin montaa tarjolla.
Juttelin pitkään Nordean lainaneuvojan kanssa tilanteestamme ja hän totesi, että meillä on asiat kaikinpuolin hyvin – saamme varmasti lainaa uutta asuntoa varten, mutta samalla hän totesi, että nykyisen asunnon remonttikulutkin saadaan katettua. Yhtiölainan ja rahoitusvastikkeen sijasta hän neuvoikin meitä ottamaan meille kohdistuvan yhtiölainan omana lainana, sillä se tulisi paljon edullisemmaksi. Korotkin saa verovähennykseen. Laskimme myös kokeeksi joitakin summia uudelle lainalle ja kuukausilyhennys oli siinä todella maltillinen, kumminkin on tärkeää että rahaa jää myös elämiseen. Juttelu asiantuntijan kanssa vahvisti ennestään mun käsitystä siitä, että teimme nyt oikean päätöksen ja että selviämme myös tulevien remonttikustannusten kanssa. Oman ajan Nordean lainaneuvontaan voi varata tästä. Nyt on kyllä niin hyvä fiilis, on tää niin meidän koti ♥

Finnish Design Shopin 100 euron sisustuslahjakortin arvontaan voi osallistua vielä 30.9.2014 asti jättämällä kommentin aiempaan yhteistyöpostaukseen.

9 thoughts on “WHERE I WANT TO LIVE

 • Reply maja 24/09/2014 at 08:39

  Miten ihanaa, että löysitte “uuden” kodin noinkin läheltä! Teillä on neliöinä juuri kaikki luettelemasi unelmakodin ainekset. Olen jo useamman vuoden ollut vakaasti sitä mieltä, kun kuviasi katselen, että taidan muuttaa teille 😀

  • Reply Maiju 24/09/2014 at 09:25

   Hehe :D. Välillä näköjään täytyy ravistella rakenteita kunnolla, jotta osaa taas arvostaa sitä mitä on. Väsähdys nykyiseen tuli ehkä siitäkin, että olin liian kauan keskittynyt näkemään vain ne ongelmat (jotka yleensä ovat ratkaistavissa!) hyvien puolien sijaan. Nyt siis teemme kevyttä remppaa sekä karsimme turhaa tavaraa – sekin jo kummasti auttaa! 🙂

 • Reply Sanna / LUUMUTAR 24/09/2014 at 12:23

  Voi että miten ihania kuvia!

  • Reply Maiju 24/09/2014 at 12:54

   Kiitti!

 • Reply Anna 24/09/2014 at 17:40

  Täälläkin pohditaan asunnon vaihtoa. Omassa ei kyllä ole tuollaisia hyviä puolia kuin teillä, mutta itsekin olen tässä pohtinut, että maisemat on meillä kivat ja piha on hyvä. Mutta, en jaksa olla niin yhteisöllinen kuin tässä olisi mahdollista. Haluan omaa rauhaa pihalta, ja sisätiloiltakin. Ahdistaa, kun lapset metelöivät ja tiedän että alakerrassa varmasti huokaillaan… Mutta Nordean kanssa juttelin minäkin tänään, ehkä nämä asiat tästä selviävät.

  • Reply Maiju 24/09/2014 at 20:25

   Toivottavasti selviävät! Mäkin kyllä mietin aina välillä meidän naapureita, kun lattiat narisee vaikka täällä hiippailisi varpaillaan. Ja lapsista sitä ääntä kyllä lähtee muutenkin ;).

 • Reply Sarp 24/09/2014 at 18:22

  Vanhassa vara parempi.
  Teidän nykyisen kodin tunnelmaa voi olla hankala löytää toisaalta.
  Toisaalta asuitte missä vaan, uskon että siellä olisi kaunista ja viihtyisää.

  • Reply Maiju 25/09/2014 at 12:24

   Sepä asunnon hankkimisessa onkin just niin hankalaa, kun uudemmat talot ja asunnot ei “tunnu miltään”. Huoneet ovat pieniä ja pimeitä, ei ole mitään erityistä tunnelmaa. Eli on todella haaste muuttaa tästä joskus pois – sen tulevan kun kodin pitäisi olla vielä “parempi” ainakin jollain tapaa 😉

 • Reply Kirsikka 29/09/2014 at 11:21

  Teidän kodissa on kyllä paljon sellaista, mistä itsekin haaveilen ja sijaintikin on mitä mainioin. Ja tunnelma on myös tärkeä tekijä. Olisimme mekin varmasti voineet ostaa jonkun “järkiratkaisun”, mutta tuo ostamamme talo vaan puhutteli sen verran voimakkaasti, että siihen päädyttiin 2,5 vuoden etsinnän jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.