THOSE WOODEN FLOORS

Oon aina huokailemassa sisustuskuvien valkoisia lautalattioita. Voikun sais. Sitten muistan, että ainiin – meillähän on ja heti perään huokaus. Joku ehkä muistaa, että huoltomaalasin meidän isoimman makkarin seiniä ja katon keväällä – siitä oli tarkoitus jatkaa vielä lattian maalauksella. Mutta urakka jäi kuitenkin tekemättä kun ei yhtään huvittanut. Nykyisellään lattiassahan oli varmaan tuhat kolhua ja väri muutenkin kulunut ikävän harmaaksi. Se oli samannäköinen likaisena että vastapestynä.

 


Isoin urakka lattioiden maalaamisessa oli varmaan huoneen tyhjääminen (kuten minne sijoittaa parisänky?). Kaaos on taattu! Tämän jälkeen imuroin huoneen sekä pesin lattian hyvin maalipesulla. Seuraava vaihe ei myöskään kuulu mun suosikkeihin, nimittäin hiominen. Tein sen kylläkin melko kevyesti käsin, ihan vain että pinnan sai rikki. Sitten jälleen lattioiden iloista pesua, kunnes kaikki hiontapöly on saatu pois, huhhh – vieläkö piti maalata?!

Viime kerralla kun maalasin meillä lattioita, käytiin siihen Uulan vesiohenteista lattiamaalia. So not good. Vastamaalattuna se oli puolihimmeässä sävyssään todella kaunis, mutta noin reilun vuoden käytön jälkeen pinta on osoittautunut liian huokoiseksi eli siihen jää kaikki lika kiinni. Niinpä mun valinta tällä kertaa oli kunnon järeä (sävyttämätön) Betolux. Nyt ollaan tilanteessa, että lattia on maalattu kahteen kertaan ja odottelemme vielä ainakin pari päivää sen kuivumista. Ihanteellista olisi, että lattia saisi olla rauhassa jopa viikon, mutta katsotaan miten kauan maltti kestää. Projekti nimittäin jatkuu vielä tästä, sillä ajattelin maalata samalla valkoisella myös molemmat lastenhuoneet. Olohuoneenkin haluaisin. Ja eteisen…. 😉

Onkos teillä kokemuksia Betoluxista, onko lattiat pysyneet hyvinä?

 | Painting bedroom floors.

25 thoughts on “THOSE WOODEN FLOORS

 • Reply Hymy 13/09/2014 at 09:26

  Ei betoluxkaan kestänyt hyvänä kun vuoden. Just kesällä maalasin uusiks olkkarin ja ruokahuoneen, 2 v oli edellisestä maalauksesta ja väri kans “likainen” ja imi itseensä likaa.

  • Reply Maiju 13/09/2014 at 10:00

   Meillä on Betoluxia myös keittiössä, jossa kulutus on ollut tosi kovaa ja siellä pinta on pysynyt suht hyvänä. Mutta pinttymiä on sinnekin tullut… Tuntuu ettei näistä oikein mikään kestä?

 • Reply Hannele/Täyttä Elämää 13/09/2014 at 10:39

  Valkoinen maalattu lattia ois niin ihana mutta en oo saanut puhuttua miestä ympäri. Täytyy siis tyytyä toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon, vahaukseen, sitten kun lattian hiontaan aletaan 🙂

  • Reply Maiju 13/09/2014 at 14:50

   Jos mä saisin valita, niin sellainen valkovahattu olis mun ykkösvalinta! Meillä se vaatisi niin kovan hiontaprokkiksen (koneella) eli olisi turhan suuritöinen. Mutta on tämä valkoinenkin hyvä kakkosvaihto tietysti 😉

   • Reply Hannele/Täyttä Elämää 14/09/2014 at 12:26

    Meillä se vaatii kans just sen hiontaoperaation. Eli perhe evakkoon muutamaksi päiväksi. Siinäpä syy, miksi lattia näyttää ihan kamalalta vuosi vuoden perään 😀

 • Reply Johanna Koo 13/09/2014 at 10:51

  Oih!!! Mä niin maalaisin meillä kaikki lattiat valkoisiksi….<3 Mutta se työ tällä hetkellä ja nää neljä sutturaa….saa mut hiukan siirtämään projektia 😉 Voi hitsi tulee upeet teillä <3

  • Reply Maiju 13/09/2014 at 14:53

   Joo se vaatis teillä, että lapset olis ainakin viikon jossain “evakossa” eli että saisitte kaksistaan hoitaa hiomiset ja maalaukset. Yksi vaihtoehto on tietysti, että tekee ensin makkarit yksi kerrallaan ja vaikka ens kesällä sitten muut yleiset tilat 🙂

 • Reply Anonymous 13/09/2014 at 12:04

  Meilla oli vanha erittain kulunut harmaa lattia tuvassa. Maalasimme sen samalla Betoluxilla kuin tekin, muistaakseni kolme kertaa. Lattiaa ei hiottu eika kaytetty mitaan erityisia pesuaineita. Nyt lattia on ollut kaytossa nelja vuotta ja edelleen moni vieras kysyy, etta onko se juuri maalattu. Lattia on kiiltava ja kolhuja on yllattavan vahan. Yhdessa kohtaa on himmea ja likainen laikka. Siina kohti keinuttelin vauvan sankya kaiket paivat muutaman kuukauden ajan. Kuulemma voisi kokeilla kiillottaa sita samoin kuin autoja kiillotetaan, mutta en ole viela selvittanyt tarkemmin, kuinka se tehtaisiin. Lisaksi se kohta, missa on aina ollut matto on kellastunt. Matto on tavallinen puuvillainen musta rattimatto ja siihen kohtaan paistaa aurinko. Lattian kannaattaa antaa kuivua mahdollisimman pitkaan rauhassa. Me laitoimme sohvan paikallensa muutaman paivan paasta viimeisesta maalauksesta, ja lattiassa on sitten sohvan jalkojen painumajaljet.

  • Reply Maiju 13/09/2014 at 14:56

   Yritän kanssa tosiaan tähdätä siihen, että lattia saisi nyt kuivua vähintään 5 vrk. Uskon myös, että makkarissa se tulee pysymään hyvänä, koska kulutus on vähäisempää. Hienoa, että teillä on Betolux pitänyt hyvin kutinsa – noi kellastumiset kyllä harmittaa meilläkin :/

 • Reply Sari 13/09/2014 at 12:46

  On kokemusta juu, ja ihan positiivista sellaista. Maalla maalailtiin alakerran lattiat Betoluxilla, osa vesiohenteisella ja osa öljypohjaisella. Mies tykkäsi enemmän jälkimmäisestä ja kuulemma siksi, että peitti tämän mielestä paremmin eikä oksakohdat tullu läpi. Hmm, mä en tuota nyt niin muista, mutta sen sanon, että maltti on todellakin valttia kuivumisasiassa! Me ei maltettu odottaa kuin pari päivää kun jo lähdettiin roudaamaan isoja kaappeja takaisin paikoilleen ja ups, kuinkas kävikään. Lattiaan tuli ikäviä kurttuja kun maali ei ollut kovettunut tarpeeksi. Mutta tuo tosiaan ihan oma moka. Muuten ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä ja Betoluxilla vedetään myös kohtapuoliin meidän tilapäisasunnon puulattiat.. 😉

  • Reply Maiju 13/09/2014 at 14:58

   Joo nyt pitäisi tosiaan osata hillitä sisustamisvimmaa ja antaa lattian kuivua rauhassa! Tällä hetkellä mietin, että vaihtaisinko jotenkin huoneiden paikkaa eli en oikeestaan vielä tiedä, mitä tähän huoneeseen tulee, heh! 🙂

 • Reply Tuija 13/09/2014 at 14:55

  Meidän koko yläkerran uusi lautalattia ja 50v vanhat rappuset sinne maalattiin parisen vuotta sitten harmaalla öljypohjaisella betoluxilla ja olemme olleet tyytyväisiä.
  Perheessämme on koira ja nuo portaat varsinkin ovat saaneet kestää paljon kolhuja koska meillä rempataan ja yläkertaan on sijoitettu rempan ajaksi erinäinen määrä huonekaluja ja muuta kampetta. Joten portaita käytetään ahkerasti.
  Edellisten kirjoittajien tapaan myös minä varoittelen roudaamasta tavaroita liian aikaisin paikoilleen. Ystävättäreni oli hätäinen vesiohenteisen betoluxin kanssa ja ruokapöydästä ja tuoleista jäi sellaisia hankausjälkiä että maalaus piti uusia. Mies otti tämän varoittavan esimerkin niin tarkasti että jouduin odottelemaan toooooosi pitkään ennenkuin laitoimme sängyn paikoilleen makkariin. Makkari oli eka kolmesta yläkerran huoneesta joka tuli valmiiksi niin olisi ollut niin kiva saada sisutaa se valmiiksi…
  Malttia siis:)

  • Reply Maiju 15/09/2014 at 23:18

   Kolmas vuorokausi menossa, jaksaa jaksaa (odottaa)… Vaikka ehkä huomenna laitan jo jotain.. Ainakin jalkalistat! 😉

 • Reply Tiina 13/09/2014 at 20:34

  Me remontoidaan juuri uutta kotia ja olen yhden huoneen lattian ehtinyt maalata valkoiseksi. Maalina meillä on Teknoksen Teknofloor, paperinvalkoisena. Helppo oli maalata ja lattia näyttää fantastiselta 😉 Huomenna maalataan keittiö ja käytävä, niihin laitoin pohjalle otex tartuntapohjamaalin…Meillä saa kuivua ainakin kaksi viikkoa….Loput huoneet maalataan sitten vähitellen! Tsemppiä sinne maalaushommiin!

  • Reply Maiju 15/09/2014 at 23:19

   Teknocolorista ei mulla ole mitään kokemusta, mutta kuulostaa kyllä hyvältä! Tsemppiä projektiin, täällä kevyttä hapotusta jo kun koko eteinen myllätty tässä samalla! 🙂

 • Reply Maija/Pihkala 13/09/2014 at 20:46

  Meillä on myös koko yläkerta maalattu sävyttämättömällä öljypohjaisella betoluxilla, ja lattia on pysynyt nyt noin puolitoista vuotta oikein hyvänä. Lattia on ihan hintsusti tummunut työtuolin alta, siinä missä pidetään jalkoja, mutta muuten on melkein kuin uusi. Ollaan käytetty myös vesiohenteista betoluxia ja sanoisin, että öljypohjainen on kyllä aika paljon kestävämpi. Kuivumisajan kanssa vaaditaan toki sitten vähän enemmän kärsivällisyyttä… 🙂

  • Reply Maiju 15/09/2014 at 23:22

   Joo mahdollisimman kestävä lopputulos on nyt tavoitteena ja luulenpa että semmoinen nyt saadaan! Lasten kanssa lattia kyllä kokee koko ajan tosi kovia eli saa nähdä nyt sitten, onko Betoluxista vastusta heille 😉 Kolmas vuorokausi täynnä kuivumisen odottelua, kohta ei maltti enää kestä…

 • Reply Vekarus 14/09/2014 at 08:04

  Meillä myös huvilalla valkoiset betolux lattiat. Ihanat ovat ja hyvinä pysyneet. Mies tosin sanoi, että ylös tulee betolux akvaa, kun ei jaksa odotella kuivumista ja kulutus pienempää, mutta katsotaan…

  • Reply Maiju 15/09/2014 at 23:23

   Meillä lapset pitää huolen siitä, että lattia on äkkiä “asutun” näköinen eli pakko vaan kestää tää odottelu ja toivoa, että lopputulos on vaivan arvoinen! Sitä Uulaa en kyllä enää laittais mihinkään… :/

 • Reply Anna/Kotikolmio 14/09/2014 at 11:37

  Mä maalasin valkoisella Betoluxilla meidän portaat reilu 6v sitten. Maalipinta on sinällään kestänyt kulutusta hyvin, mutta kolhuilta ei oo lapsiperheessä vältytty, jonka vuoksi fiksaus ois pikkuhiljaa paikallaan.

  • Reply Maiju 15/09/2014 at 23:25

   No sepä just! Koko ajan kolisee jossain ja tavaraa lentää! Yks päivä oli portaikossa sakset toisesta sakarasta pystyssä lattiasta!! Mieskin jo totesi siinä, että onneksi ei ole parkettia tms muuta modernimpaa matskua meillä, haha 🙂

 • Reply Mirka | Kauniit neliöt 15/09/2014 at 21:31

  Hioitko/hiotitteko lattiat jotenkin ennen ensimmäisen maalikerroksen laittamista? Meillä olisi vanhojen lautalattioiden maalaus kanssa edessä, suunnitelmissa ehkä kuultava valkoinen lopputulos (ei siis Betolux). Laudoilla on nyt vain väritön lakkapinta. Olemme ajatelleet ottaa ammattilaisen tekemään tämä, koska lattioiden hiominen vaikuttaa todella työläälle…

  • Reply Maiju 15/09/2014 at 23:28

   Joo hioin ihan vaan käsin, käytin karkeudeltaan 80 hiomapaperia. Jos lattia ei ole kovin kolhuilla, niin käsin hiontakin saattaa riittää – kaikki lakka tietysti täytyy saada hyvin pois, jotta vaha tarttuu. Mutta jos on oikein kovin imeytynyt tuo lakka lattiaan, niin ehkä sitten ammattilaiset kehiin. Kokeilkaa johonkin kohtaan, niin tietää vähän miten tiukassa lakka on? Semmoinen valkovahattu puulattia on mun unelma!

 • Reply Fisu 01/10/2014 at 21:52

  Heissan! Ihana blogi! Onneksi löysin tänne 🙂 Oli pakko kommentoida tuota betolux-lattiaa, koska meillä on ollut nyt sellainen pari vuotta. Olen ollut kyllä erittäin tyytyväinen siihen, ja suosittelin sitä veljeni asuntoon myös. Nyt perheessä on siis jo kaksi asuntoa käsiteltynä betoluxilla 🙂 Tietysti lattiaan tulee naarmuja ja koloja, muta niinhän niitä tulee ns. “tavalliseen” puulattiaankin. Valkoisessa ne vaan erottuvat selkeämmin. Meillä on kotona myös jackrusselinterrieri, mutta lattia kestää hyvin myös hänen temmellystä. Muutama kolokin on lattiaan napsahtanut, kun siihenon tipahtanut metalliputki ym. mutta sehän on vain elämisen jälkiä! Pitää paikata ne jos alkaa liikaa ahdistaa 🙂 Me hioimme laittian kunnon koneella ja lattia maalattiin neljä kertaa. Lattiasta tuli kyllä tosi kaunis, eikä se ole alkanut kellertää. Mutta tsemppiä uuteen lattiaan! Hieno siitä tulee!!

  • Reply Maiju 02/10/2014 at 09:25

   Kolhuja tosiaan tulee oli sitten Betoluxilla maalattu tai jollain muulla, se on ihan totta! Mutta noihin puolihimmeisiin verrattuna näiden kiiltävämpien lattioiden pyyhkiminen esim. mikrokuitumopilla on niin paljon helpompaa! Ei puhettakaan, että moppi liikkuisi esim olkkarissa, jossa vielä on vanha lattia. Nyt ollaan siis maalattu 3 huonetta valkoisella Betoluxilla ja vielä olohuone olisi jäljellä. Vähän on innostunut hiipunut, varsinkin kun on niin paljon isoja huonekaluja, joita pitäisi siirtää pois maalauksen ajaksi. Jospa ensi viikolla sitten… Kiva, kun kerroit omista kokemuksista – huojentavaa kuulla, että teillä ei ole lattia kellastunut (sitä pelkään vähän myös…)

Leave a Reply

Your email address will not be published.