STUVA

Hei taas! Tässä tulee yksi simppeli lastenhuoneen säilytysjuttu, josta puolivahingossa tulikin tosi hyvä. Lähtötilanne oli nimittäin se, että meidän lastenkirjat on jo pidemmän aikaa seilanneet pitkin kämppää. Ne on olleet lattialla vanhassa puulaatikossa, josta erityisesti tyttö on nyhtänyt niitä hyvään tahtiin. Ja kirjat kun heittää siivotessa sinne takas läjään, niin yhtäkkiä sieltä ei enää löydäkään mitään. Niinpä tavoitteena oli hankkia seinälle pieni hylly, jonne kirjat saisi kivaan riviin ja selattavaan järjestykseen. Tokasta kuvasta hylly vielä puuttuu.
Kotona Ikean Stuva-moduuli tuntui kasvaneen koossa ihan hulluna ja parin mallauksen jälkeen sain unohtaa alkuperäisen idean kokonaan. Hylly oli liian iso seinälle siihen, mihin olin ajatellut :/. Paavon huoneen ajattelin liian tukkoiseksi jo nykyisellään, mutta raahasin kaapin silti sinne. Ja kuinkas ollakaan – se sopi aivan täydellisesti tuolle pikku seinänpalalle noin 15 cm maasta ylös seinään kiinnitettynä!  Uskomattominta on, että hylly nieli meidän kaikkien lastenkirjojen (osa seinätelineessä) lisäksi vielä pelitkin eli nyt on nekin järjestyksessä ja helpot lasten ottaa!

Eli jos etsinnässä on hyviä säilytyskalusteita, niin kannattaa tsekata tuo Ikean Stuva-järjestelmä. Tälle rungolle ja yhdelle hyllylevylle tuli hintaa vaivaiset 20 euroa, hah!
I´m all smiling here, cause that small white shelf modul solved our book storaging problem. Now all the kid´s books are easy to take and to put back. And there was room for the board games too, wohoo! The shelf is from Ikea and part of a storaging system called Stuva. Total cost for this one modul with one shelf was 20 euros, so worth it!

11 thoughts on “STUVA

 • Reply Anna/Kotikolmio 29/07/2014 at 21:36

  Toi huone on ihana. Ja hylly vaikuttaa kyllä yksinkertaisen kätevältä säilytysratkaisulta.

  • Reply Maiju 30/07/2014 at 21:20

   Joo sitä se just onkin, tosi simppeli mutta hyvä! 😉

 • Reply Mari 30/07/2014 at 16:57

  Meillä sama säilytyssysteemi kirjoille lapsenhuoneessa, mutta kaksi tuollaista päällekkäin. Meillä taitaa olla paljon kirjoja. 😉 Tykkään kun se ei ole liian syvä, vaan kirjat on helppo ottaa siitä. 🙂

  • Reply Maiju 30/07/2014 at 21:24

   Joo nimenomaan tykkään tuosta kaapin syvyydestä – se tekee siitä kevyen ja näppärän tuntuisen! Ei mikään tiskipöydän syvyinen kolho Muurame, joka tukkii suomalaiskodin ahtaat huoneet!

 • Reply JohannaL 02/08/2014 at 10:19

  Ihanan näköinen huone!

 • Reply Anne 14/08/2014 at 09:29

  Pitääkö Stuuva pultata kuinka tukevasti seinään vai riittääkö poratut ruuvit? Pari Stuuvaa päällekkäis olis oiva ratkaisu pieneen eteiseen kenkähyllyksi ja tasoksi.

  • Reply Maiju 14/08/2014 at 15:20

   Meillä kiinnitys meni muistaakseni Ikean omilla ruuveilla – korkeintaan vähän pidemmillä vastaavilla. Mutta. Meillä on hirsiseinät eli niissä pysyy pelkillä ruuveilla melkein mikä vaan! Kiinnitys riippuu siis aika pitkälle seinän matskusta – Stuva-hyllyllä kyllä on jonkin verran painoa..

 • Reply miia 05/01/2015 at 17:15

  Hei, onko tuo se syvyydeltään kapeampi stuva? Kun ainakin pöytä ja laatikko ovat todella syviä ja kuvissa tui näyttäisi ainakin siltä kapeammalta 🙂

  • Reply Maiju 05/01/2015 at 17:31

   Hei! En tiedä miten syvä se isompi on, mutta tämän syvyys on 30 cm (juuri mittasin) 🙂 Just hyvä kirjoille!

 • Reply Irina 29/04/2019 at 13:08

  Hei! Mistä tuo musta kirjateline seinällä on? Aivan ihana!

  • Reply maiju 11/05/2019 at 20:08

   Se on Minus Tion teline, mutta verkkokauppa, josta sen ostin on jo lopettanut. Mutta eiköhän google osaa auttaa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.