I MADE JUICE!

Sainpas tehty raparperimehua! Oon yleensä näissä mehustuksissa ja hilloamisissa joka kerta askeleen myöhässä eli viime kesänäkin rupesin miettimään omenahillon tekoa vasta siinä vaiheessa, kun puissa oli enää muutama rupinen omppu. Noteeraan kyllä, että ahaa – nyt jengi tekee raparperista kaikkea ihanaa, mutta en saa mitään aikaiseksi vaikka haluaisin. Tänään päätin, että nyt! ja kävin hakemassa talon nurkalta kaksi litraa raparperia.
 Mehun valmistus on superhelppoa eli huuhdeltuja ja kuorineen pilkottuja raparpereja keitellään kahdessa litrassa vettä noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen mehu siivilöidään ja kaadetaan puhtaaseen kattilaan, jonne lisätään myös sokeri ja kanelitangot (jos haluaa). Mehua keitellään kunnes sokeri on sulanut. Lopuksi joukkoon lisätään sitruunanmehua maun mukaan – tässä mun satsissa oli puolikkaan sitruunan mehu.

Mehusta tuli aika jännän tummaa, mikä johtuu varmaan siitä että korvasin osan sokerista fariinisokerilla. Omaa sooloilua on myös noi kanelitangot, jotka laitoin vielä pulloihin makua tuomaan. Toivottavasti kelpaa lapsille!
I´m usually late when it comes to making your own jams and juices. Today I made rhubarb juice just to prove that I can, if I want to :). This is very easy to do. Just boil the rhubarbs for 30 minutes and then sieve the juice to a new pan (throw away the rest of the rhubarb mash). The heat the juice again and add sugar, some lemonjuice (I used only a half a lemon) and cinnamon, if you like. The juice is ready after the sugar has melted. Serve well chilled!

0 thoughts on “I MADE JUICE!

 • Reply Leena 11/06/2014 at 19:49

  Loistavaa. Mua niin huvitti tuo askeleen jäljessä- toteamus. Mäkin haaveilen, et saisin tehtyä monenmoista ja teen päätöksiä, et tänä vuonna saan aikaseksi, mutta…;)
  Sun blogi on niin raikas! Tykkään!

  • Reply Maiju 12/06/2014 at 13:26

   Heh, mun hyvä ystävä on ihan supertehokas tekemään kaikkia kauden marjoista, hedelmistä yms ja mä vaan katon sivusta, että pitäis kanssa.. Ja yleensä rupean hommiin ihan liian myöhään. Nyt mä muuten luulin olleeni “nopeampi”, mutta ehei – hän oli tehnyt mehua jo 3 vkoa sitten!! 🙂 🙂

 • Reply Jutta 12/06/2014 at 11:24

  Meilläkin odottelee raparperit tuossa, että niille tehtäis jotain. Oli siis oikein ajankohtainen postaus sulla! Yhden raparperipiirakan niistä väänsin, mutta inspis loppui kesken. Kiitos siis tästä ohjeesta!

  Ja hei ihan tosi kaunis blogi muutenkin! Oon vasta hiljattain tän löytänyt ja heti jäin seuraamaan 🙂

  • Reply Maiju 12/06/2014 at 13:24

   Kiitos kehuista! Jos raparperia on paljon, niin suosittelen kyllä tuota mehua – muistelin just, että taisin käyttää sitä pohjana pari vuotta sitten työpaikan kesäjuhlien boolissa ja se oli tosi hyvää niinkin. Mukana taisi olla vadelmakivennäisvettä, minttua ja vodkaa, ehkä pitää verestää tästä kesädrinkki uusiokäyttöön 🙂

 • Reply Hanna 16/06/2014 at 18:13

  Oli ihan pakko kommentoida, että tuosta itsetehdystä raparperimehusta saa aivan mielettömän raikasta kesäjuomaa! Itse olen useasti keitellyt, mutta ilman sokeria/mausteita. Sekoittamalla mehun kivennäisveteen ja lisäämällä jäitä ja muutaman mintunlehden siitä saa raikasta juomaa kesäpäiviin, miksei myös juhlajuomaksi jos haluaa lisätä alkoholia. Suosittelen kokeilemaan!

  P.S Tykkään blogistasi paljon! Olen ollut lukijana jo pitkään, mutten ole aikasemmin kommentoinut. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.