BLUE IS BACK

Kyllä, sininen on raikas ja kesäinen sävy. Ja kyllä, mäkin nautin sitä kymmenisen vuotta yliannostuksen niin, että väri on pysynyt sen jälkeen visusti poissa. Mutta nyt on vissiin pakko liittyä muiden käännytettyjen joukkoon ja myöntää sinisen olevan tänä kesänä tosi hot! Tai siis cool. Aloitin kaivamalla esiin ikivanhan tyynynpäällisen sekä nostamalla keittiön hyllylle mun kauneimmat siniset astiat. Näistä vintage-kupeista en luovu koskaan!
 
Miten on kolahtaako sininen?

I thought my blue days were over, since I´ve enjoyed that color in too big dozes already a decade ago. But of course everything always comes back and for this summer I would say that the hottes (or the coolest) color  blue. I wanted to try how our dinner area would look with some blue touches here and there. Most happy I´m about those vintage cups that I get to put on to the shelf after hiding them for years! 🙂

0 thoughts on “BLUE IS BACK

 • Reply Ane/Tekemisen maku 30/05/2014 at 16:29

  Sininen uppoaa myös tänne! Eri punaisen sävyt ( myös vaaleat) valkoinen yhdistettynä kirkkaan siniseen on aika makee näky. 🙂 Kivoja sinisiä yksityiskohtia teillä!

  • Reply Maiju 31/05/2014 at 17:06

   Toi just onkin taito eli että osaa yhdistellä värejä keskenään! Saan homman ehkä toimimaan suurinpiirtein lastenhuoneissa, mutta muualla kodissa en osaa käyttää värejä. Eli turvallisesti näissäkin kaverina vain valkoista ja puuta 🙂

 • Reply Sarp 30/05/2014 at 16:57

  Kyllä sininen kolahtaa.
  Erityisesti juuri Arabian astioissa, lasiesineissä ja tekstiileissä.
  Esimerkiksi Tikkurilan Vanhan ajan värit -värikartassa on ihastuttavia murrettuja sinisiä.

  • Reply Maiju 31/05/2014 at 17:09

   Totta puhut, sinisessä juuri olis vaikka miten paljon ihania sävyjä joita pystyisi tosi hyvin yhdistellä. Ja noissa sinisissä vanhoissa astioissa todellakin on “sitä jotain”!!

 • Reply Krisse / Melkein kuin uusi 30/05/2014 at 19:29

  Kyllähän tuo sininen on taas alkanut silmää miellyttämään. Sain kymmenen vuotta sitten ylioppilaslahjaksi 12 kappaletta Iittalan tummansinisiä Verna-laseja. Arkikäytössä ovat olleet koko ajan, mutta en ole niistä erityisemmin välittänyt. Nyt ne ovat taas ihania! 🙂

  • Reply Maiju 31/05/2014 at 17:10

   Heh, meiltäkin löytyy tummansinistä Vernaa mutta pieninä snapsilaseina (hyllyssä ylhäällä). Ei me niitä oltaisi oikeastaan tarvittu, mutta olivatpa vaan niin hienot että en voinut jättää ostamatta (8 euroa oli mun mielestä aika edullinen hinta vieläpä kuudesta) 😉

 • Reply H 30/05/2014 at 22:08

  Sininen on aina ollut yksi lemppareistani, joten en oikeastaan sen vuoksi tainnut lähteä yliannostuslinjalle aikoinaankaan. En taida olla minkään tyylin puhtaaksiviljelijä, joten sitten ei tule sitä kyllääntymispistettäkään. Samanhan olisi voinut kokea ihan äskettäin musta-valkoisen kanssa 🙂
  Rakastan sini-valkoista posliinia. Se on vanhenematonta klassikkotavaraa. Torikirppikseltä ostinkin viime kesänä Arabian maisema-sarjan tarjoiluastioita, kunnon mummokamaa. Tykkään!

  • Reply Maiju 31/05/2014 at 17:13

   Joo sinivalkoiset astiat on todellakin klassikoita ja niissä näyttää hernekeittokin hyvältä! Mahtavaa, että niitä taas arvostetaan 🙂

 • Reply Ravenwaves 01/06/2014 at 13:37

  Oi, tummansininen astioissa on aivan hurmaava! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.