A CURTAIN IN MY MIND

Hei! Vaihteeksi sisustusasiaa, sillä aikeissa on ollut kirjoittaa pari riviä alkuvuoden hyllyhankinnasta eli Hayn Woody Column -hyllystä. Ideanahan oli saada makuuhuoneeseen lisää säilytysmahdollisuuksia ja mielellään korkean hyllyn muodossa. Toisena vaihtoehtona oli korkea String-hylly, mutta jotenkin Woody Column toi huoneeseen enemmän kaivattua pehmeyttä ja väriä. Tilausvaiheessa tuskailin tosin hyllyn tukevuutta moneen kertaan eli pelkäsin sen olevan heiveröinen rimpula… Mutta jo paketteja sisälle raahatessa kävi ilmi, että hylly on täyttä tavaraa eli puuosat kunnon tammea ja hyllyt metallia.

 


Woody Columnin kokoaminen meni suhteellisen helposti ja oli hienoa nähdä miten nokkelasti hylly oli suunniteltu. Mutta tähänkin sisältyy mutta. Kaikki osat nimittäin kiinnitettiin toisiinsa kuusiokulmaruuveilla, joiden kannat tietysti jäivät ikävästi näkyviin. Niiden peittämiseksi mukana tuli pussillinen muovisia “suojia”, jotka painettiin ruuvinkantojen päälle. Naps ja naps, naps naps kuului vaan, kun juuri kiinnitetyt suojat napsuivat pois paikoiltaan ympäri huonetta! Siispä löysäämään varovasti ruuveja sieltä täältä sillä lopputuloksella, että erittäin painava hylly muuttui melkoisen epävakaaksi… Ehdin jo harmitella susiostosta, mutta nyt muutama viikko sitten kävin koko hyllyn ruuvit uudelleen läpi ja kiristin ne parhaani mukaan. Ilmeisesti muovisuojat olivat sen verran venyneet, että eivät enää napsahdelleet pois ja hylly on vihdoin täysin tukeva eikä heilu!

Aika jännä, miten näiden “design-tuotteiden” kanssa elää aina se pieni pelko, että kauneuden taakse kätkeytyy pieni epäkäytännöllisyys vai olenko ainoa, joka näin ajattelee? 🙂

Kuten näkyy, puuttuu makkarista edelleen verhot. Tila on niin vaalea, että kaipaan tänne mielellään jotain voimakasta verhokangasta, joka ei kuitenkaan riitelisi tapettiseinän kanssa. Aika vaikea yhtälö eikö? Nyt onneksi tuntuu, että sopiva kangas on löytynyt ja se on Marimekon sinisävyinen Jussarö – onko mielipiteitä?

Hi ! That Woody Column by Hay turned out to be a very nice storage for our bedroom although I had my doubts about it. Mostly how stable it would be… But it is great! Now it seems that I have also found a perfect curtain to that room. It´s by Marimekko and goes by the name Jussarö. It could work with that wallpaper too, or what do you think?

0 thoughts on “A CURTAIN IN MY MIND

 • Reply Anna/Kotikolmio 16/05/2014 at 11:13

  Tunnustaudun myös vähän epäileväni designin käytännöllisyyttä. En tosin aina. Juuri eilen postailin aihetta sivuten, koska miehen mielestä naulakko, johon ei pysty ripustamaan takkiaan ripustuslenkistä, on epäkäytännöllinen. No tottahan se on, mutta oli vaan pakko saada 🙂
  Niin ihania tavaroita taas noissa sun asetelmissa. Ja mä kyllä uskon, että tuo verhovalinta sopii teille loistavasti.

  • Reply Maiju 16/05/2014 at 12:15

   Oot ihan oikeassa eli että kauneus menee designissa välillä käytettävyyden edelle vaikka hyvässä tuotteessa nämä kaksi puolta parhaassa tapauksessa tietty yhdistyy. Mäkin haluaisin Dots-nuppeja eteiseen, mutta sen arvaa jo etukäteen että ne ei tulis toimimaan takeille, heh 🙂 Ja toi verho tosiaan, luulenpa etten löydä siihen parempaa vaihtoehtoa kovin helpolla…

 • Reply Cinnabaria - Valkoinen Koti 16/05/2014 at 11:26

  Hylly näyttää erittäin hyvältä! Valitettavaa, että design ja kallis hinta ei aina kulje käsi kädessä laadun ja käytettävyyden kanssa.

  Tuota Marimekon verhoa olen itsekin useasti katsellut “sillä silmällä”. Se on UPEA! Näyttäisi makuuhuoneessanne varmasti todella hyvältä. Mullakin on ollut vähän verhokriisiä ruokatilassa. Tila on melkein kokonaan ikkunaa ja siinä jo pitkään roikkuneet valkoiset ohuet verhot alkavat kyllästyttää, vaikkakin sopivat tilaan hyvin. Sitä kuitenkin välillä kaipaisi hieman vaihtelua.

  • Reply Maiju 16/05/2014 at 12:19

   Joo ei todellakaan – esim Stelton-termosten kanssa joutuu aina kikkailemaan ja varsinkin sarjan kuumajuomamuki on niin epäilyttävä, että en mitään kovin kuumaa ole siitä vielä uskaltanut juoda 🙂 Mutta on ne hienoja…

   Mietin makkariin pitkään vaaleita pellavaverhoja, mutta kokonaisuus jää siinä tapauksessa kyllä tosi vaisuksi. Eli ehkä otan nyt vain riskin ja hankin yhden Jussarö-verhon, se sopii ainakin mökille jos ei muualle! Jos vaikka hankkisit yhden tai kaksi värikkäämpää verhoa ruokailutilaan, niin ettei se mene kuosista kuitenkaan “tukkoon”?

 • Reply Johanna Koo 16/05/2014 at 13:53

  Kyllä! Tuo kangas on mun listalla. Voipi olla että syksyksi hankin 🙂 On aivan upea! <3 On teillä niin ihanan näköstä ja raikasta! <3

 • Reply Minna H 16/05/2014 at 21:17

  Mää pelkään myös susiostoksia, koska kuvista on aika hahmottaa laatua ja käytettävyyttä. Esim. monet Lundia-hyllyt on kuvissa ihania, mutta kaapinovet ja laatikot on yllättävän vaikea saada suoraan/samalle tasolle. Ihana toi verhokangas, sopii hyvin teän makkariin. Oon miettinyt samaa kangasta meille pöytäliinaksi. 🙂

  • Reply Maiju 16/05/2014 at 21:22

   Enpä tiennytkään Lundiasta tuota… :/ Meillä on Muuramen noin vuosi sitten ostetut työpöydät ja ei kyllä joskus koettuun laatuunkaan voi enää luottaa – ovat ihan eri maata kuin 20-30 v. sitten tehdyt. Reunat ihan kolhuilla ja siellä täällä naarmua, vaikka aika vähällä käytöllä olleet. Eli aika pettymys kyllä :/. Verhojen kanssa alan olla aika varma eli eiköhän yksi sivuverho lähde tilaukseen 🙂

 • Reply R // omasohva 17/05/2014 at 08:14

  Tuo marimekon verho sopisi tilaan kyllä todella hyvin, kannatan! Itse myös aina suhtaudun designiin pienellä varauksella; vaikka ulkonäkö onkin tärkeää, en suostu silti joustamaan laadussa tai käytännöllisyydessä. Hyvän näköinen tuoli, jolla on huono istua, ei vain yksinkertaisesti löydä tietä omaan kotiini. Tuo hylly on kyllä todella kaunis, ainakin kuvissa. Livenä en ole tainnut koskaan nähdäkään.

 • Reply OHM 17/05/2014 at 22:29

  Everything look great!

 • Reply Sirpa 18/05/2014 at 09:36

  Tuosi hieno pari: verhot ja hylly 🙂

 • Reply Annis 19/05/2014 at 02:25

  Hei oletko käynyt katsomassa Kaunisteen kankaita? Uskoisin, että saattaisit pitää niistä! Liikkeesä on enemmän valikoimaa kuin nettisivuilla.

 • Reply saija 20/05/2014 at 11:11

  Eipä Stringin hyllyjen yms paikoilleen laittaminenkaan ole mikään ihan sinmppeli juttu. Melkoista taiteilua niiden paikoilleen saaminen oli. Ei tullut ihan hyvä kokonaisuus, mutta paikkojen muuttaminen on liian työlästä niin olkoot.
  (vai onko meillä vaan pystyritilät väärin laitettu…)

 • Reply Lundian Lotta 23/05/2014 at 08:59

  Hei!

  Hieno hylly! 🙂

  Olen Lundialla töissä, ja haluaisin vain kommentoida noiden Lundian ovien ja laatikoiden osalta muutama seikka.
  Ensin kannattaa hakea Lundian myymälästä/jälleenmyyjältä/verkkokaupasta asennuskiilat, joiden avulla saa ensin koko hyllyn suoraksi (tarkastetaan vatupassilla)
  Kun hylly on suorassa, ovet ja laatikot saa täysin suoraksi säätämällä ne saranoista/kiskoista; niissä on säätövaraa paljon, ja ne saadaan millin tarkkuudella suoraksi mutta tietty se vaatii vähän kärsivällisyyttä, varsinkin jos lattia on vähänkin vino 😉
  Jos kaipaa vinkkejä ja apua asennushommissa, voi soittaa meidän asentajalle Tommille (arkisin klo 10-18) puh 050-5246965.

  Jos yrityksistä huolimatta, ovet ovat vieläkin vinossa, suosittelen lämpimästi ammattiasentajan apua – kaikki osat tulee 100% varmasti suoraksi, ja kalusteesta voi nauttia loppuelämän.

  Aurinkoista kesää! 🙂
  Terv. Lotta/Lundia

 • Reply JohannaL 25/05/2014 at 07:56

  Ihana hylly!

 • Reply Melodi 29/05/2014 at 13:13

  Tosi mukavan näköinen huone! Hyllyllä oleva kello pisti silmääni, mistä se on ostettu? 🙂

 • Reply Minna 29/05/2014 at 19:43

  Näyttää superkivalta tuo hylly! Tykkään myös verhosta, se tuo juuri hyvää kontrastia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *