ALL THE MARBLE I HAVE

Tänään iski aivan odottamaton marmorin himo! Vaikka tykkään, että marmori on ihanan eläväpintaista ja siksi kaunista, en ole sille aiemmin erityisemmin lämmennyt. Mutta koska multa edelleen uupuu yöpöytä, päätin kokeilla millaisen oman virityksen saisin aikaiseksi kesällä roskalavalta dyykatusta marmorilevystä ja merimiehen tekemästä jakkarasta.
 


Koska tuo levy painaa lähes 30 kiloa ei mitään kiinnitysmekanismeja tarvittu. Marmorinhimoissani etsin kaapeista vielä kaiken kivitavaran minkä omistan ja mätsäsin yöpöydälle. Marmorimuna ja lamppu ovat uusimpia kirppislöytöjäni, joista jälkimmäiselle löytyy vieläpä pari. Ja nyt kun tarkemmin katson, niin kaikki tavarahan tässä on kirppikseltä – vain kukka on Lidlistä ja kortin lähetti äiti!
Marble. I guess I have a kind of love/hate relationship with that. Still, today I wanted to try if I could make a reasonable bedside table out of a marble counter that we found last summer from trash bin. Sailor´s home made stool played the legs part. And to get a good doze of that lovely stone, I searched after all my marble things that are actually flea finds. Also the lamp is from a thrift store.

0 thoughts on “ALL THE MARBLE I HAVE

 • Reply minna 18/03/2014 at 14:00

  No oletpa hienon levyn löytänyt.
  Tuo mustakin puoli on varmaan hieno.

  • Reply Maiju 18/03/2014 at 16:03

   Näitä löytyi itseasiassa kaksikin kappaletta ja olisi tosiaan kiva keksiä niille jotain järkevää käyttöä.. Musta puoli on myös kiva, tosin vähän naarmuilla :/

 • Reply Essi 18/03/2014 at 15:41

  Oi, kuinka kivalle näyttää! Mukavasti tuo särmää tuo levyn leikkaus. 🙂
  Edellisen postauksen mattohan on aivan helmi. Kivan trendikäs, mutta kuitenkin aivan omalaatuinen! Tykkään.

  • Reply Maiju 18/03/2014 at 16:04

   Kiitos Essi 🙂 Tämä oli tämmöinen hetken mielijohde eli saa nähdä kauanko taso pysyy tässä. Pieni yöpöytä olis kyllä tarpeellinen… 🙂

 • Reply JohannaL 18/03/2014 at 15:47

  Hauska!

  • Reply Maiju 18/03/2014 at 16:05

   Heh, kiitos! Vähän itsetehdyn näköinen kyllä – haaveilen sellaisista siroista metalliputkijaloista…pitää keksiä joku joka vois hitsata mulle tähän kunnon kehikon 🙂

 • Reply Anna/Kotikolmio 18/03/2014 at 18:34

  Sä oot kyllä mielettömän hyvä tekemään upeita löytöjä.

  • Reply Maiju 18/03/2014 at 19:30

   Voi kiitos, kun tarpeeksi noita hyllymetrejä koluaa, niin aina jotain tulee vastaan 🙂

 • Reply Marjut / Vanha matkalaukku 18/03/2014 at 18:53

  Tosi hyvä löytö tuo levy! Ja lamppukin on oikein kiva 🙂

  • Reply Maiju 18/03/2014 at 19:31

   Levyt on olleet vailla käyttötarkoitusta kohta puoli vuotta eli välillä on kyllä tullut mieleen, että kannattiko kuitenkaan roudata kotiin lähes 60 kg marmoria!

 • Reply Piia 19/03/2014 at 13:28

  Heh, meillä on ollut nuo samat lamput 14-15 vuotta käytössä! Olen aika innokas muuttelemaan kodin juttuja ja kierrättämään, mutta noista en ole suostunut luopumaan. Viimeksi eilen niitä katselin ja ajattelin, että on se kumma miten ne aina vaan miellyttää silmää! 🙂

  • Reply Maiju 20/03/2014 at 12:04

   Arvelinkin, että nämä on vähän vanhempaa Ikeaa, kun pintaan oli ehtinyt tulla jo vähän sellaista “korroosiota”. Ja ajankohtaiset on edelleen, kyllä Ikea on aikamoinen edelläkävijä ollut erityisesti valaisimissa!

  • Reply Maiju 20/03/2014 at 12:08

   Mulla on vähän kahdenlaiset fiilikset tuosta Tablo-pöydästä. Ensinnäkin se on aivan todella tukeva – ei ole kaatunut tai keikannut kertaakaan, vaikka tyttö on riippunut sen reunasta koko painollaan. Eli sen suhteen aivan tosi hyvä. Mutta, mutta – pöydän pinnasta mulla ei sitten ole niin hyvää sanottavaa, sillä siihen on kyllä tullut useampia harmaita klommoja, joista siis paistaa jokin tummempi sisus. Mietin koko ajan, että pitäisikö reklamoida, koska olen sentään aikalailla varjellut tätä pöytää eli lapsilta on mm. kielletty autoilla ajo yms muu leikkiminen kovilla leluilla :(. Muotoilu on kaunis, mutta laatu siis vähän niin ja näin…ehkä otan valmistajaan yhteyttä ja kyselen asiasta..

 • Reply Dagný Björg from Feel Inspired Blog 04/04/2014 at 13:16

  I love this table!

  • Reply Maiju 04/04/2014 at 19:28

   Thank you Dagny!

Leave a Reply

Your email address will not be published.