ZIPIT!

Blogiyhteistyö. Meidän perheessä on sängyt pedattuna noin 2 % ajasta. Syitä sängynpeiton asettelemiseen on yleensä lähinnä kaksi – joko meille on tulossa vieraita tai sitten oon viikonloppuaamuna herännyt poikkeuksellisen hyväntuulisena ja energisenä, että jaksan ruveta petaamaan. Muun ajan sängyt retkottavat ärsyttävässä luonnontilassa..
 
Nyt makkarin uudistamisen yhteydessä päätin, että voisin perinteisen päiväpeiton sijaan kokeilla vaihteeksi jotain muuta. Olin kuullut paljon hyvää Zipit-päiväpeitoista, jotka ovat vetoketjulla avattavia ja suljettavia, ikään kuin kiinteitä päiväpeittoja. Peitot viikkaillaan kuten ennenkin ja päiväpeitto rullataan auki niiden päälle kuin kanneksi ja suljetaan reunoja pitkin kiertävällä vetoketjulla. Päälle heitellään koristetyynyt ja valmista tuli! Nopeesti!


Zipit-päiväpeitto on saatu bloginäkyvyyttä vastaan  /  Zipit bed cover is sponsored by BeditLisäksi Zipitissä on aivan huippua se, että sen valumista tai ryppyyntymistä ei tarvitse pelätä, vaikka laittaisi tuommoisen yksivuotiaan sängylle mylläämään. Mittatilauksena tehty peitto istuu kuin hansikas! Tämä on ehkä fiksuin tuote, mitä olen hetkeen tavannut eli vanha päiväpeitto saa todellakin pysyä kaapissa.

Blogini lukijoilla on nyt mahdollisuus tulla mukaan Zipit-päiväpeittojen kimppatilaukseen eli saada -20 % alennus omasta Zipit-tilauksesta! Mikäli kiinnostuit, laita minulle sähköpostia osoitteeseen my2ndhandlife@gmail.com ja lähetän sinulle alennuskoodin. Alennuskoodi on voimassa sunnuntaihin 9.3.2014 asti. Jokainen tekee siis itse tilauksen Beditin verkkokaupassa ja saa alennuksen syöttämällä koodin kassalla.

Edit! Alennuksen toteutuminen edellyttää, että tilauksia tulee 10 tai enemmän!Sponsored post. Our beds are made like 2 % of the time. I have energy to make them only if we are having guests or if I happen to wake up very refreshed and happy. It somehow feels like too much trouble…

I had heard many good things about Zipit – a new kind of bed cover that you close with a zipper that goes around the bed. You open and close it like a lock! So clever! And the best thing about it is, that it stays put even when the kids are jumping around! Bedit is now offering -20 % discount to all my readers and although their webshop is only in Finnish for now (English version is coming up soon!), it´s possible to make an order from abroad also! Send me an e-mail to my2ndhandlife@gmail.com if you are interested! 

Zipit bed cover is sponsored by Bedit.

41 thoughts on “ZIPIT!

 • Reply Netta-Natalia 26/02/2014 at 10:21

  Tommonen päiväpeitto ois kyllä kätsy, koska en itekkään ikinä jaksa petaa sänkyä. Tähän aikaa vuodesta kyllä parempi ois, ku koirat hyppii kurasena ja hiekkasena sängyssä, niin koko ajan saa olla vaihtamassa lakanoita.
  Niin ja vitsit toi tapetti on aivan mahtava!

  • Reply Maiju 26/02/2014 at 12:21

   Joo tää on tosi kätevä, en usko että koiratkaan sais sitä pois paikoiltaan vaikka kuinka peuhais! 🙂

 • Reply KittyCat 26/02/2014 at 10:50

  Tuollainen kelpais mullekin! Tosin kissataloudessa tahtoisin sen ei valkoisena ja vielä parempi olisi, että siinä olisi sisäpinnalla vedenkestävä kangas (monen kissatalouden sängyn suojausunelma ja voihan siinä ihminenkin juoda huolettomammin peiton päällä).

  • Reply Maiju 26/02/2014 at 12:23

   Värejä löytyy kyllä paljon erilaisia eli vähemmän arkoja myös. Mietin lisäksi, että “kanteen” vois varmaan suihkaista jotain tekstiilinsuojausainetta, joka vähän antaisi siihen pintaa? Ja jos tulee likaa, niin ei muuten tarvi pestä koko peittoa vaan riittää, että pesee pelkän “kannen” 🙂

 • Reply Hanna 26/02/2014 at 11:06

  Kiitos kivasta blogista!
  Mistä olet hankkinut makkarin ihanan maton?

  • Reply Maiju 26/02/2014 at 12:19

   Makkarin matto on Ikean juuttimatto: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60050172/

   Jos päätät hankkia sen, niin sellainen varoituksen sana, että maton alle irtoaa jonkin verran pölyä ja sellaista tosi hienoa hiekkaa. Muuten sitä ei mitenkään huomaa, mutta kun mattoa nostaa, niin alla on tuota varissutta “hiekkaa”. On vähentynyt kyllä paljon käytössä.

   • Reply Hanna 03/03/2014 at 10:05

    Kiitos Maiju vinkistä!

 • Reply Paula 26/02/2014 at 13:33

  Tosi hyvän näköinen. Olen näitä vetoketjupäiväpeittoja ihaillut pitkään. Lasten kerrossänkyihin ompelin itse, ajatuksena, että jossain vaiheessa sitten siirrytään runkopatjoihin, joten en malta tuohon noin paljon investoida ennen sitä. Nyt olen mielinyt meidän parisänkyynkin, mutta leveä tikkikangas on itse asiassa niin hintavaa, että siihen verrattuna valmmiina ostaminen ei ole paljon kallliimpi kuin itse tehden. Ans kattoo ny!

  • Reply Maiju 26/02/2014 at 17:53

   Vau ootpa kätevä, kun osasit itse tehdä! Mulle erityisesti vetskareiden ompelu voisi olla aika työlästä.. 😉 Isoon sänkyyn menee tosiaan aika reilusti kangasta ja ne tunnetusti maksaa..! 🙂

 • Reply Anna/kotiani.blogspot 26/02/2014 at 14:59

  Päiväpeitto sopii tohon teijän tilaan ihan tajun hyvin! Ihana musta vetskarikin vielä ja vielä kerran ihan mieletön tuo tapetti!! Alkaa näyttää TODELLA hyvältä tää makuuhuone, etenkin vihreähousuisen ilopillerin kera! 🙂

  http://kotiani.blogspot.fi

  • Reply Maiju 26/02/2014 at 17:51

   Kiitos Anna! Tää makkari on aikalailla valmis ellei niiden valaisinten puuttumista lasketa eli tykkään itsekin että mukavan rauhallinen kokonaisuus tuli. Ja musta vetskari tuo tosiaan just sopivasti särmää!

 • Reply Anna-Mari 26/02/2014 at 15:46

  Hauska idea vetoketjullinen päiväpeitto. 🙂 Törmäsin ensimmäistä kertaa. Minkälainen on käytössä? Onko yhtä vaikeata saada aamuisin vetoketju kiinni kuin olisi petata normaalilla päiväpeitolla? Tosi tyylikäs tuote ja pysyy varmasti hyvänä.

  thinknstyle.blogspot.fi/

  • Reply Maiju 26/02/2014 at 17:49

   Meillä oli valkoinen, painava tikattu päiväpeitto tässä ennen ja se hankalin osuus petaamisessa oli ehkä sen taittelu siististi ennen nukkumaanmenoa. Ja sillehän piti aina ollut joku tuoli, jonka päälle alkoi yhtäkkiä kertyä vähän kaikkea muutakin… Eli nyt pääsin siitä iänikuisesta peittokasasta samalla 🙂 On kyllä ollut kätevä, koska tämä on tehty juuri meidän sängyn mittoihin eli se on automaattisesti napakka ja menee ilman säätämistä kohdilleen!

 • Reply Anonymous 26/02/2014 at 15:51

  Hei vähänkö kiva! Toi musta vetskari on säpäkkä yksityiskohta, joka antaa peitolle reippaan ja ryhdikkään ilmeen wau. Mä olin ennen makkariremppaa huono peittämään sänkyä, vaikka yleensä kyllä tykkään siisteydestä. Mut jotenkin kun makkari on yläkerrassa tahtoi peittäminenkin jäädä. Nyt taas kun on ihanaa uutta pintaa ja raikkaan valoisaa, tekee mieli vuodekin pedata joka aamu. Toivottavasti tuo into kestää.. 😉 Jos en olis just hankkinu uutta päiväpeittoa niin lähtisin tuohon Zipit-juttuun ihan ehd!

  • Reply Maiju 26/02/2014 at 17:46

   Vuodenaikakin tosiaan vaikuttaa eli nyt kun on enemmän valoa on todellakin kiva, että sänky on pedattu! Laita Zipit muistiin, jos kaipaat jossain vaiheessa uudenlaista systeemiä 😉

 • Reply Sofia 26/02/2014 at 17:06

  Hyvältä näyttää! Selkeä ja yksinkertainen!

  • Reply Maiju 26/02/2014 at 17:44

   Niin on!

 • Reply Valpuri 26/02/2014 at 17:30

  Tuommoinen olisi kyllä kätevä, kun itsellä ainakin jää tuo sängyn petaaminen vähän puolitiehen sängyn ollessa toisesta sivusta seinää vasten. Eipä tarvisi enää käännellä peiton reunaa kaksinkerroin ja yrittää saada jotenkin siististi paikalleen!

  • Reply Maiju 26/02/2014 at 17:44

   Joo toi inkin hankala, kun ei voi vaan heittää sitä päiväpeittoa paikoilleen. Zipitin voisi avata sivusta ja jalkopäästä ja rullata toiseen sivuun.

 • Reply Sari 26/02/2014 at 21:21

  Onpa hauska päiväpeitto ja sopii hyvin teidän kotiin! Mukavaa viikkoa sinulle!

  • Reply Maiju 27/02/2014 at 09:29

   Kiitos Sari! Mukavaa viikkoa myös itsellesi, jo torstai menossa jee! 🙂

 • Reply littleB 27/02/2014 at 00:20

  Näyttääpä tosi kätevältä ja samalla vielä kauniiltakin! Täällä sänky retkottaa kans aina auki ja sitten vielä tallon lattialla lojuvan päiväpeiton kulkiessani tietokoneelle :/

  • Reply Maiju 27/02/2014 at 09:20

   Sen petaamattoman sängyn lisäks tän iso etu on tosiaan ollut, että samalla pääsee siitä päiväpeittokasasta eroon! Meilläkin se on pyöriny vähän siellä täällä tiellä 😉

 • Reply Maria 27/02/2014 at 08:55

  Zipitin facebook sivujen kautta löysin blogiisi. Hieno juttu, että löysin. Jään kyllä seurailemaan. 🙂
  Alennuskin houkuttelee. Tyttöjen sänkyihin olisi oikein kätevät tommoset päiväpeitot ja olen niitä harkinnut, nyt alen kanssa houkuttelee vielä enemmän. Onkohan ale toteutumassa.

  • Reply Maiju 27/02/2014 at 09:18

   Kiva, että löysit tänne! Kymmenen tilauksen raja on siinä ja siinä, että onko tullut jo täyteen, mutta uskoisin että -20 % alennus toteutuu. Etenkin kun kampanja-aikaa on vielä paljon jäljellä!

 • Reply Amanda 27/02/2014 at 09:37

  Onko tuo väri valkoinen vai luonnonvalkoinen? Mitä oot tykännyt? Imeekö kaiken pölyn ja lian vai onko helppo pitää puhtaana? Houkuttelee laittaa tilausta tulemaan. Muuta oikein mieluista väriä ei ollut tarjolla… Mietin myös että kuinka tämä istuu meidän sänkyyn, tuo runko-osuus taitaa olla kaikissa sama?

  • Reply Maiju 27/02/2014 at 10:59

   Väri on valkoinen ja sitä se tosiaan on, ihan puhtaan valkoinen! Sanoisin, että ei ole kovin arka lialle tai ainakaan vielä siihen ei ole tullut mitään. Valkoinen tietty aina on vähän “vaarassa”, mutta tän voi onneksi pestä osissa. Eli jos vaikka pelkkään kanteen tulee jotain, niin sen voi pestä yksistään 🙂

 • Reply Laura 27/02/2014 at 15:53

  Heissan!
  Päiväpeitto näyttää todella ihanalta ja minä voisin ottaa meille samanlaisen 🙂 Vitivalkoisen mustalla vetskarilla. Olen yrittänyt valkoista metsästää, mutta vielä en ole täydellistä löytänyt joten olisikohan tämä se 🙂 Pysyykö toi helma osa hyvin paikoillaan silloin kun päälliosa on rullattu auki? Ja onko materiaali sellaista hyvin ohutta vai tuleeko siitä sänkyyn yhtään sellaista ” muhkeutta”?
  Tämä kiinnostaa minua todellakin ja laitan viestiä jos haluan osallistua kimppatilaukseen.
  Muutenkin makkarinne näyttää ihanalta!

  • Reply Maiju 27/02/2014 at 16:03

   Hei Laura! Helma on ommeltu sen verran napakaksi, että se on kyllä pysynyt paikoillaan, vaikka kansi on aukirullattuna. Tietysti kun kannen pudottaa päädystä lattialle, niin helma siitä vähän joustaa, mutta ei siis liiku pois paikoiltaan mitenkään. Peitto on tikattua vanua, joten siinä kyllä on jonkin verran muhkeutta. Meillä on untuvapeitot, joten ne tietysti tuo tohon meidän sänkyyn aika paljon lisää pehmeyttä. Mutta Zipit ei missään tapauksessa tunnu ohuelta eli kyllä se ihan kunnon päiväpeitosta menee!

 • Reply ilona 28/02/2014 at 00:07

  Hei! Täytyy nyt ensimmäistä kertaa kommentoida, vaikka jo pitkään olen blogiasi lukenut. Kiva blogi sulla, mutta häiritsee aivan suunnattomasti, kun sinun sisustushankinnat on nykyään paljon ilmaiseksi saatuja. Siis ei minulla ole mitään sitä vastaan, että saat jotain ilmaiseksi, vaan se, että blogi muuttuu tylsäksi kun joka toinen postaus on yhteistyöjuttuja. Tulee väkisinkin vaikutelma, että ensin mietit ja suunnittelet, mitä uutta haluaisit kotiisi…sitten soitto liikkeeseen, jossa himoitsemaasi tuotetta myydään, että onnistuisko yhteistyö. Ja taas postaus ilmaisesta tuotteesta. Mielestäni vain koko blogin luonne muuttuu tämän myötä. Eräs toinenkin suosittu blogi on mennyt ‘pilalle’ juurikin tästä syystä. Toive, että olisit pysynyt secondHand-diy -linjalla. Se on aiemmin tehnyt blogistasi ainutlaatuisen.

  • Reply Maiju 28/02/2014 at 08:56

   Hei, ja kiitos asiallisesta kommentista. On totta, että blogini sisältö on muutoksessa ja se on asia, jonka tiedostan hyvin itsekin. Tulen kirjoittamaan tästä pian oman postauksensa samalla, kun hyvästelen vanhan My 2nd hand life -nimen ja otan käyttöön uuden. Blogin sisältö heijastelee vain ja ainoastaan niitä asioita, joista pidän. Ja valitettavasti en enää löydä entiseen malliin esim hyviä huonekaluja kirppikseltä vaan modernimpi linja on alkanut kiinnostaa enemmän. Tulen toki jatkossakin käymään kirppiksillä, mutta ne hankinnat ovat enemmän sellaista pientavaraa. Mulle on tyypillistä, että sisustusmaku muuttuu ja se onkin varmaan se syy, että jaksan blogata nyt jo 7. vuotta! Ymmärrän, että tämä muutos ei välttämättä miellytä kaikkia lukijoita, mutta niinhän se elämässä aina on :).

   Mitä tulee blogini kaupallisuuteen, niin kaikki yhteistöiden kautta saadut tavarat tai tuotteet olisin ostanut muutenkin, kuten Sandbergin tapetin. Kotihoidontuella ja blogipalkkiolla ei silti sisusteta kuin hyvin hitaalla säästämisellä eli olen kyllä hyödyntänyt blogiani siinä suhteessa. Tämä kevät on lisäksi ollut erittäin vilkas eli esim viime syksynä yhteistyöpostauksia oli vähemmän kuin joka kymmenes.

   Eli summasummarum, blogini on muuttumassa ja se tuntuu musta hyvältä, sillä uusiutuminen on se mikä pitää tämänkin blogin pystyssä! 🙂

 • Reply Inka 02/03/2014 at 21:00

  Moi! Olen lukenut blogiasi jo pidempään, mutten kommentoinut tänne aikaisemmin. Kotisi on todella ihana ja kuvat inspiroivia. Tämä päiväpeittopostaus tuli kuin tilauksesta, sillä olin juuri miettinyt miten pitää petivaatteet puhtaina kun lapset tykkäävät meidän isossa sängyssä aina myllätä. Petivaatteet viedään harva se päivä myös majanrakennustarvikkeiksi.. Laitoin meiliä sinulle muutama päivä sitten, laitan sitten tilausta eteenpäin :).

  • Reply Maiju 02/03/2014 at 21:19

   Kiva juttu, että tästä yhteistyöstä oli hyötyä! Nyt ei tosiaan haittaa, jos lapset mellastaa ja pomppii sängyssä – antaa mennä vaan! 🙂

 • Reply Amanda 03/03/2014 at 20:15

  Postia laitettu. Alekoodia ja päiväpeittoa myös odotellaan 🙂

 • Reply Aino 04/03/2014 at 12:08

  Oi että, tässä olisi lähes vastaus rukouksiini! Meillä on niin ahdas makuuhuone, että päiväpeiton rytätessä se on lähes poikkeuksetta ainakin puolittain lattialla ja kantaa sieltä sitten koirankarvat mukanaan sänkyyn. MUTTA tämä malli ei taida sopia kuin runkopatjoille? Meillä on tällä hetkellä sängynrunkona Ikean Hemnes, jossa siis pääty ja pienet reunat… Voihan kurjuus. Ja sänkykin on ostettu vasta vuosi sitten niin ei viitsisi vielä uutta ostaa 😉

  • Reply Maiju 04/03/2014 at 14:17

   Hei! Ymmärtääkseni Zipitistä on saatavana myös sellainen malli, jossa päiväpeiton helmat jäävät sängyn laitojen sisäpuolelle eli ne taitetaan patjan alle jollakin kiinnityssysteemillä. Kannattaa kysyä asiasta suoraan Beditiltä esim: asiakaspalvelu@bedit.fi. Oon kyllä melko varma, että tämmöinen malli myös löytyy! 🙂

 • Reply Aino 04/03/2014 at 15:05

  Ja vielä muutamia tarkentavia kysymyksiä kun niin jäi tämä peitto kummittelemaan. Eli jos sängyssä on pääty niin onko tuollaista pidemmänmallista päiväpeittoa mahdollista käyttää? Luin tuoteselostuksesta, että toinen pää on oletusarvoisesti avoin (ellei halua vetoketjua joka puolelle). Tarkoittaako tämä sitä että helmaa on vain kolmella puolella vai onko se kuitenkin ihan kokonainen “huppu”? Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan ja ehdit auttaa 🙂

  Huomasin myös patjan ympärille menevät päiväpeitot, mutta minusta tämä teidän on tyylikkäämpi. Tosin jos ei onnistu niin sitten tilaan toisenlaisen. Mukana siis minäkin! 🙂

  • Reply Maiju 04/03/2014 at 17:41

   Hei Aino,
   tässä meidän omassa on avoin pääty eli se on kutakuinkin niin, että myös päädyssä on alas asti päiväpeittoa kuten jalkopäässäkin = samanlainen “kaistale” kiertää siis koko sängyn. Päiväpeiton “kansi” tulee muutamia senttejä yli päädystä eli peittää avoimen päädyn sillä tavalla hyvin. En tiedä saitko tästä mitään selvää..? Ei siis todennäköisesti sovi sänkyyn jossa on pääty, koska päiväpeittoa ei voi laittaa koko sängyn ympäri.

   • Reply Aino 04/03/2014 at 17:52

    Joo tätä juuri tarkoitin! Kiitos! Rupeampa siis tutustumaan tarkemmin näihin patjan ympäri meneviin peittoihin. 🙂

    • Reply Maiju 04/03/2014 at 17:57

     No hyvä, huh! Kuva tosiaan on olis enemmän kuin ne kuuluisat tuhat sanaa, mutta onneksi sait ideasta kiinni 🙂

 • Reply Pirita 18/03/2014 at 13:59

  Kiva blogi sinulla! Voi jukra, kun myöhästyin reilulla viikolla tuosta kimppatilauksesta, olisin ehdottomasti tilannut meillekin lapsen sänkyyn tuollaisen päiväpeiton, joka vaikuttaa todella näppärälle 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.