IITTALA OTE GLASSES

Hei, mitä kuuluu? Täällä on tyhjätty kaappeja kirppikselle ja aloiteltu juoksuharrastusta eli tehokkaasti on kulunut aika muun kuin sisustusaiheiden parissa. Tai no kirppismyynnin taustalla jomottaa kyllä ajatus eteisen kaappien uusimisesta, sillä nykyinen systeemi on katastrofi. Hyvin on euroja jo kertynyt eli eiköhän kohta saada eteinenkin ojennukseen, jes!!
 
Kirppiskuormassa lähti uusiin koteihin myös meidän vanhat juomalasit, ihan vain siitä syystä että vaihtelu piristää arkea :). Tilalle oon ostanut kirppikseltä Iittalan Ote-laseja, jotka jostain syystä olivat tuotannossa vain todella lyhyen aikaa eli vuodet 2007-2011 (miksi?). Ote-lasit on suunnitellut Aleksi Perälä ja kokoja on yhteensä kolme. Itse onnistuin samaan ruskeita juomalaseja 6 kpl ja harmaita viinilaseja kolme. Jälkimmäisiä haluaisin vielä lisää, sillä niiden muotoilu ja “käsituntuma” on tosi jees! Mulle Ote-sarja on ennen tätä jäänyt vähän tuntemattomaksi, eli mikä mielikuva teillä muilla näistä on?Hi! I finally got the time and energy to put all my old stuff together and move them to a flea market table. So far I have earned so well, that I can order new cabinets to our entrence, which is a real “storage nightmare”. And while I was picking stuff for sale, I decided to sell our everyday drinking glasses aswell. They were replaced by these Ote glasses made by Iittala between 2007-2011. I love the design!

0 thoughts on “IITTALA OTE GLASSES

 • Reply Riikka 17/02/2014 at 14:05

  Olisin silloin halunnut näitä samoja laseja mutta myöhästyin ennen kuin katosivat kaupasta…. Kiva että oot löytänyt näitä

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 14:20

   Joku sanoi, että näitä olis ollut jossain keräilykampanjassa joskus – itse en kyllä moista muista enkä oikein muutenkaan koko laseja. Tuli mieleen, että olikohan nää joku floppi Iittalan mielestä, kun eivät olleet tuotannossa tuon kauempaa..?

   • Reply Anonymous 17/02/2014 at 14:25

    Ostin laseja koko tusinan mutta ne paukahteli palasiksi astianpesukoneessa että oiskohan ollu laadussa vikas:(

    • Reply Maiju 17/02/2014 at 14:29

     No johonkin tämmöiseen keskusteluun eksyin myös, kun näitä kuukletin eli että hajoaisi helpolla. Onpa kurja homma, saa nähdä miten kauan nämä mun omat kestää.. Ehkä käsitiskillä aina välillä 🙂

 • Reply SannaHa 17/02/2014 at 14:05

  Kaunis sarja! Ihanan ihana, meni keräilylistalleni samantien… 🙂

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 14:22

   Joo etenkin nuo viinilasit on kauniit – vähän tulee Menun tuotteiden muotokieli mieleen.. Taisivat olla ehkä aikaansa edellä, jos myyntiä ei pari vuotta sitten ollut?

 • Reply Liina - VillaIlona 17/02/2014 at 14:26

  Meillä on noita laseja kahdessa koossa, pienempiä ja isompia juomalaseja. Pienet on kirkkaita ja isommat ruskeita. Harmittaa vähän ettei noita enää valmisteta, ovat nimittäin tosi käteviä pienissä tiloissa kun kestävät hyvin pinoamista.

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 14:31

   Joo neljäkään pikkulasia päällekäin ei juuri horju eli muotoilu on loistavaa! Mä ottaisin mielelläni näitä myös kirkkaina versioina – onpahan taas syy pitää silmät auki kirppiksellä! Teillä näitä ei ilmeisesti ole urakalla hajonnut (ks. edellinen kommentti)?

   • Reply Liina 18/02/2014 at 10:58

    No itse asiassa rikkoontuihan niitä aika tavalla. Tein reklamaation Iittalalle, ja sain kyllä tosi hyvän satsin laseja korvauksena tilalle.
    Loppujen lopuksi siirrettiin nämä lasit mökille, siellä kuitenkin käyttöä on kotiin verrattuna huomattavasti vähemmän. Lasit ovatkin yhtä epäonnista lukuun ottamatta ehjinä kestäneet:)

 • Reply Oravanpesän Kati 17/02/2014 at 14:32

  Kiva sarja, mutta luulen etteivät vain myyneet tarpeeksi. Yleensähän se on se syy miksi tuote poistuu valikoimasta. Itse kaipailen Harri Koskisen Arabialle suunnitteleman Oma-sarjan perään. Onneksi ehdin ostaa täydellisen muotoiset syvät lautaset. Viimeisen vein Arabian Outlet -myymälästä. Nyt pitää vain olla tarkkana kirppiksillä! 🙂

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 14:39

   Kyllä se tosiaan taitaa olla se todellinen syy eli että myyntiä oli liian vähän. Ehkä ajoitus oli jotenkin väärä (?), sillä tuntuu, että nyt voisivat mennä paremmin – näissä on vaan tosi “ajankohtainen” fiilis jotenkin..? Täytyypä katsoa miltä Oma-sarja näyttää! 🙂

 • Reply Sofia 17/02/2014 at 15:24

  Nuo lasit ovat muotoilultaan aivan täydellisiä mutta itse olen huomannut että varsinkin konepesun jälkeen pinotessa laseista lähtee pohja irti 🙁 Kehottaisin olemaan varovainen että saat nauttia laseista mahdollisimman pitkään 🙂

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 15:42

   Okei – hyvä tietää että siinä on vaaranpaikka, kiitos vinkistä! Meillä tiskataan tytön astioita koko ajan käsin eli kyllä siinä samassa menee muutama lasikin…just in case!

 • Reply Terhi 17/02/2014 at 15:26

  Onnistuin näiden myyntiaikana ostaa näitä reilusti alesta, ennenkuin poistuivat kokonaan myynnistä. Meillä on ruskeita viinilaseja, eikä niistä ole kyllä pesussa hajonnut yksikään. Yksi on tainnut kolmessa vuodessa hajota. Tykkään näistä kovasti. Meillä on värittömät kartiot sitä vastoin hajonneet yksi toisensa jälkeen. Onnea metsästykseen.

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 15:45

   Lucky you! Nyt harmittaa, etten itse ole tajunnut olla hereillä muutama vuosi sitten! Pitää toivoa vaan kirppisonnea… 😉

 • Reply Sra 17/02/2014 at 15:44

  Hitsit, olinkin unohtanut nää! On kyllä kauniit, erityisesti nuo harmaat….
  Muistelen että ainakin yksi kaverini haikaili noita, mutta avomies ei suostunut hankkimaan niitä. Hänelle tuli niistä semmoinen lapsenomainen fiilis, mikä ei ehkä silloin ollut 19-vuotiaalle se siistein juttu.. 🙂
  Voisikohan tuo olla yksi syy, jos eivät myyneet? Näyttävät nyt kyllä jotenkin tosi ajankohtaisilta ja moderneilta, toiv. tulisi joskus taas myyntiin! 🙂

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 15:48

   Mietin myös, että löytyisiköhän näitä jostain tehtaanmyymälän perukoilta, jos lähtisi kyselemään… Noita isoja haluaisin ehdottomasti muutaman lisää!

 • Reply Norsis 17/02/2014 at 16:06

  Mä rakastan noita, matalia siis, tulee mieleen Sarviksen korvattomat muovimukit mistä pidän kovasti myös! Mutta juu, rikki ovat menneet jokainen niistä vähästä mitä aikoinaan köyhänä opiskelijana maltoin ostaa. Haluaisin ehdottomasti noita lisää, ja paljon ja semmosina mitkä ei hajoaisi. Harmittaa kun tommoset hajoaa vaikka yrittää varjella ja sitten jotkut susirumat McDonaldsin kaupanpäälliscokislasit ei hajoa millään vaikka saisivat mun puolesta kyllä hajotakin!

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 16:32

   Totta! Meillä on pari noita muovisia Sarviksia ja niissä on kyllä jotain samaa 🙂 Ikävä kuulla, että sulla on kaikki Otteet hajonneet, kuulostaa ihan joltain laatuvirheeltä.. Se on just noin, että inhokit pitää pintansa ja suosikit hajoaa vähitellen 🙁

 • Reply Netta-Natalia 17/02/2014 at 16:32

  Meidän äitillä on näitä vihreänä ja ne on niiiin ihanat. Enkä kyllä tiedä, että niitä olisi yhtään hajonnut, vaikka ovat kovassa käytössä ja tiskataan koneessa. Itse kans himoitsin kirkkaita, mutta ei ollut tarvetta ostaa kun olivat vielä tuotannossa.

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 16:36

   Joo taisinkin nähdä siinä sun tokassa postauksessa Ote-lasit – niitä kirkkaan värisiä ei tahdo löytää kyllä mistään! Niin mahtavaa, että oot tullut takaisin – on todellakin odotettu ja hartaasti!! 🙂

 • Reply Tanja 17/02/2014 at 18:14

  Harkitsin näitä aikoinaan meille, mutta jokin jäi niissä puuttumaan. En tiennytkään, että tuotanto on lopetettu. Muuton Same Same But Different -lasithan on hyvin samantapaisia, ja niihin päädyin sitten meillä. Niiden lasi on yläosan reunassa niin ohutta, että helposti tulee säröjä, muutama on mennyt ihan kunnolla rikki. Ajattelin silti ostaa niitä lisää.

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 18:43

   Muuton omatkin on kyllä kivoja – ehkä pitää jollain muulla täydentää, jos Ote-laseja ei tahdo tarpeeksi löytyä. Viinilasit miellyttää niistä kyllä nyt tosi paljon!

 • Reply K 17/02/2014 at 18:36

  Ohhoh, mä oon ajatellut että ote-lasit ne vasta onkin huippukestäviä! Meillä on mennyt viiden vuoden aikana hajalle 2, jäljellä on vielä 8. Ja koneessa pestään eikä kyllä olla käsitelty niitä mitenkään erityisen varovasti. Tarkoituksena on ollut etsiä noita vielä ainakin pari kaiken varalle, täytyykin säätää tutka herkäksi kun nythän nämä tietysti viedään käsistä kirppareilla 😀 näissä on kyllä muotoilu todella funktionaalinen ja käsituntuma on myös mukava.

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 18:47

   On kyllä tosi laidasta laitaan kokemuksia näköjään – ehkä joukossa on joku iso susierä? Tän lasin kun saa käteen, niin eka tuntuma kyllä on että kestäis hyvin! Onnea niiden kahden täydennyksen löytymiseen!! 🙂

 • Reply Satu 17/02/2014 at 20:45

  heips,

  Olitko Vaasasta kotoisin? 🙂 Viime Dekon juttu oli aivan mielettömän kauniisti toteuttu 🙂 Mihinkäs kirppikselle veit tavaraa? 🙂

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 21:06

   Joo Vaasassa asutaan ja koti oli juurikin Dekossa 😉 Tavaraa on ollut viikon ajan Fyndiksessä Sepänkylässä eli parhaat “herkut” on tod näk jo mennyt. Mutta lisäilen kyllä sinne vielä viikon ajan uutta tavaraa 🙂

   • Reply Satu 17/02/2014 at 22:28

    hieno juttu, tarviikin käydä tsekkaamassa! 🙂 Ja oli muuten kaikinpuolin muutenkin kiva Dekon numero hetkeen! 🙂

    • Reply Maiju 17/02/2014 at 22:58

     Kiitos!! Aika paljon on ehtinyt kyllä muuttua 1,5 vuodessa 😉

 • Reply Sinikka 17/02/2014 at 22:20

  Juuri tänään näin kirpparilla uuden pakkauksen, jossa 2 kpl nuita harmaita viinilaseja. Hinta paketilla 6€. Laita sähköpostia, jos haluat että haen ne huomenna, jos vielä ovat siellä. Postimaksu on kyllä kohtuuton tuohon päälle…

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 22:55

   Voi vitsi, ei olis muuten kalliit mutta postit tosiaan päälle. Missä kaupungissa ne on? 🙂

   • Reply Sinikka 17/02/2014 at 23:00

    Raahessa. Taitaa olla vähän liikaa matkaa. 🙂

    • Reply Maiju 18/02/2014 at 09:21

     Joo, täytyy yrittää löytää netistä tai lähikirppiksiltä – kiitos silti mahtavasta tarjouksesta!

 • Reply Bette 17/02/2014 at 22:42

  Äh itellä myös 4kpl noita otelaseja harmaina ja olen yrittänyt niitä nyt etsiä nettikirppareilta! Ihan mahtavia laseja, jotka saa pinottua päällekkäin helposti!

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 22:54

   Tästä taitaakin tulla tuskien taival, sillä laseja on näköjään tosi vähän tarjolla.. Ei auta kun pitää noi lasit mielessä joka kirppiskierroksella. Tykkään myös hyvästä pinottavuudesta!

 • Reply Mauku 17/02/2014 at 22:43

  Niin kauniit lasit. Mulla on kaapin perällä pieniä kirkkaita Ote-lasia 6 kpl ja ajattelin myydä ne kirpparilla…kunnes päätin, että vienkin ne mökille. Mielessä kävi, että jos niitä alkaisi ostaa lisää, mutta minkäs teet, jos tuotanto on tosiaan loppu. Tylsää! Jotkut uudet lasit kotiin olisi kyllä kivat, mutta mikään ei nyt kolahda. Nyt nää Ote-lasit tuntuu entistä hienommille 🙂

  • Reply Maiju 17/02/2014 at 22:50

   Pidä ihmeessä kiinni laseistasi – voihan niitä ilmaantua jostakin lisää! Mä olisin vaihtanut juomalasit jo paljon aiemmin, mutta hyviä vaihtoehtoja on oikeesti tosi vähän. Esim. Kartiot on niin nähty.. Ja halppislaseihin jää konepesun jäljiltä sellainen ällö rasvakerros :/

 • Reply Elli 18/02/2014 at 09:12

  Minulla on kanssa ollut nuita mutta jäljellä enää kaksi. Rikkoutuivat tosi helposti. Mutta kivoja ne on muuten kyllä!

  • Reply Maiju 18/02/2014 at 09:19

   Mikähän näissä laseissa on, kun osa kestää ja osa ei.. :/

 • Reply Heli 18/02/2014 at 10:37

  Mulla on noita juomalaseja kirkkaina 4 kpl. Olen saanut ne aikoinani jostain mammuttimarkkinoilta ostaessani pesuainetta. 😀 Mulla ne on aina olleet käsinpesussa olosuhteiden pakosta ja ne on mun mielestä kestäneet hyvin iskuja tiskialtaan reunaan. Haluaisin noita kirkkaita lisää ja nyt kun näin sun kauniit lasit, noi viinilasitkin olis aivan ihanat! Mutta tosi vähän on noita kyllä kirppareilla näkynyt! En tiedä sitten, ovatko menneet rikki ennen sinne päätymistä…

  • Reply Maiju 18/02/2014 at 21:49

   En ole myöskään nähnyt kertaakaan Ote-laseja kirppiksellä taikka osannut kunnolla katsoa. Nyt on tutka viritetty! Vitsi kun saiskin satsin Mammuttimarkkinoilta, heti lähtisin hamstraamaan pesuaineita! 😉

 • Reply Pieni lintu 18/02/2014 at 12:20

  Ui ui, noi harmaat on tosi kauniit! Onpa harmi, että niitä ei enää valmisteta!!!

  http://www.pienilintu.blogspot.fi

  • Reply Maiju 18/02/2014 at 21:50

   Niin on, mutta ehkä ajan kanssa näitä löytyy jostain lisää.. 🙂

 • Reply heidi, 18/02/2014 at 14:31

  Minulla on näitä tummanharmaina 8 kappaletta. En edes tiennyt, että ne ovat poistuneet myynnistä, mutta ihmettelin kyllä kun en niitä löytänyt, kun pari kk sitten kaupoista etsiskelin että olisin ostanut muutaman lisää.
  Voi harmi! Nuo ovat mun suosikkilasejani, eivät tosin ihan arkikäytössä meillä ole vaan ns. parempina laseina. Ja kaikki pysyneet ehjinä. 🙂 Ote on mun mielestä harvinaisen tukeva ja hyvän mallinen lasi.

  • Reply Laura 18/02/2014 at 17:14

   Meillä myös ollut vuosia ihan käyttölaseina, varmaan ostin aika pian kun tuli markkinoille ja hyvin ovat kestäneet konepesut ja kaikki. Oliskohan pari rikkoutunut tippuessa kaikenkaikkiaan. Olen todella odottanut että tulisi takaisin myyntiin, nämä vaan ovat kauniit, käteen istuvat ja kaikin puolin ihanat lasit! Ainoastaan tuo viinilasi ei muotokieleltään miellytä, mutta onneksi viininsä voi juoda myös Vernoista 🙂

   • Reply Maiju 18/02/2014 at 21:56

    Nimenomaan – muotoilu on tosi kaunis, simppeli ja toimiva! Ehkä pitää laittaa postia Iittalalle, että ottavat uudelleen valikoimaan 🙂

  • Reply Maiju 18/02/2014 at 21:54

   Nämä on kyllä monikäyttöisiä laseja ja ehdottomasti kattaisin niitä myös juhlapöytään! Kolmella ei tosin kovin isoja pitoja järjestetä eli nyt on toiveet korkealla, että löytyisi pian jostain lisää..

 • Reply Anna Arokivi 19/02/2014 at 11:46

  Mageen muotoisia laseja! En olekaan koskaan näihin törmännyt. Vähän turhan kulmikkaita ehkä mun makuun, mutta silti kiinnostava muotokieli.

  • Reply Maiju 19/02/2014 at 13:33

   Niin on – kiinnostava ja moderni! Pitää nyt toivoa, että muutama lisää löytyisi vielä jostain!

 • Reply JonnaH. 19/02/2014 at 11:52

  Itsellänihän oli näitä laseja peräti 10 kpl:ttä enää kaksi ehjää. Pienestä kolhusta heti päreiksi ja päällekkäin näitä ei tosiaan kannattanut keräillä, vaikka oli suunniteltu siihen. Pohjan irtoamista tapahtui myös täällä. Enkä todellakaan ole ainoa, jolle näin on käynyt. Kerran valitin FB:ssä asiasta ja sain aika paljon kommenttia muilta samoista vaikeuksista. Joten suunnittelussa joku virhe, minkä takia lasit ovat heikkoja tai niihin muodostuu paina, että hajoavat. Liekö sen takia vedettiin aika nopeasti markkinoilta pois. Harmi, sillä muotoiluhan on kaunis.

  • Reply Maiju 19/02/2014 at 13:32

   Huhhuh, mitä sekundaa! Ei voi melkein uskoa todeksi.. Iittalan tavaraa kuitenkin, ei ihme että valmistus loppui vähin äänin. No ehkä ne yksilöt, joita nyt sieltä täältä löytyy, on kestävämmästä päästä :/

 • Reply Tove 19/02/2014 at 16:08

  LOVE the glasses:))

 • Reply Riksa 22/02/2014 at 11:56

  Itse ostin Otetta 6 kappaletta joskus aivan naurettavan halvalla, ei tosin ollut kumpikaan näistä malleista. En uskaltanut ostaa enempää, kun tuntui jotenkin kolhon raskaalta. Sittemmin on harmittanut. Muutaman vuoden kovan käytön jäljeltä vielä 5/6 hyväkuntoista lasia.

  Kaikissa Ote-sarjan kuvauksissa korostetaan sen kunnioittavaa suhtautumista suomalaiseen muotoiluperintöön (viitaten esim. Kaj Frankiin ja Aino Aaltoon), mutta tuovan muotoilun tälle vuosituhannelle. Luin joskus rinnakkain Perälän lausunnun muotoilunsa lähtökohdista, ja Saara Hopean ajatuksen oman pinottavan juomalasisarjansa muotokielestä. Milanon triennaalissa 1954 palkittu lasisto oli ensimmäisiä pinottavia arkilasistoja (ellei ensimmäinen?). Kannattaa tsekata kuvat!! En pidä yhteyttä pahana, lähinnä huvittavana. Kumpi sarja on modernimpi?

 • Reply Anonymous 22/02/2014 at 21:25

  Meillä on isoja ruskeita laseja ja ovat olleet superkestäviä. Ostin alennuksesta jollain naurettavalla parin euron hinnalla. Koneessa pestään ja pinotaan useampi lasi päällekäin ja muutenkin ihan ronskisti käytetään. Kaveri sai samoja laseja lahjaksi ja ei tykännyt lasien raskaasta ilmeestä ollenkaan ja mieskin oli kieltänyt ostamasta muita ennenkuin nuo hajoavat. Kaveri sitten kirosi, kun ovat niin paksua lasia, etteivät mene millään rikki.

  • Reply Maiju 23/02/2014 at 13:06

   Heh, on tää niin hassua että joillain samat lasit kestää vuodesta toiseen ja toisilla hajoaa ihan pienimmästäkin. Ongelmana saattoi siis hyvin olla epärätasalaatuinen tuotanto ja siksi valmistus loppui..?

 • Reply Marju 24/02/2014 at 15:50

  Sain rippilahjaksi aikanaan vaaleansinisiä Ote-laseja 8 kpl, yksi mennyt rikki (voi olla omaa huolimattomuutta), ja olen kyllä tykännyt niistä koko ajan 🙂 Eikä ole muilla tullut vastaan!

  • Reply Maiju 24/02/2014 at 20:03

   Sulla on ollut hyvä tuuri, sillä laatu ilmeisesti parempaa kuin monilla muilla! Nää alkaa kyllä jo aika uniikkeja laseja 🙂

 • Reply Maija 03/03/2014 at 08:35

  Eikä! Hankittiin noita isompia kirkkaita juomalaseja muistaakseni vuonna 2011, ja sitten muutettiin ulkomaille. Nyt, kun muutettiin takaisin Suomeen huomasin, ettei niitä enää ollutkaan kaupan hyllyllä.. Harmittaa, ollaan tykätty niistä tosi paljon ja oltais haluttu muutama lisää.

  • Reply Maiju 04/03/2014 at 14:18

   No niinpä! Kirppiksiltäkään ei vielä ole tullut yhtäkään noiden aiempien lisäksi vastaan 🙁

 • Reply Heli 10/03/2014 at 09:07

  Mulla on näitä laseja eikä yksikään mennyt rikki. Tosin, ei oo kyllä varmaan ikinä pesty koneessa… 2008 ostin opiskelijaboxiin ja sen jälkeen useat muutotkin kestäneet:) Nyt oon löytäny lisää kirppareilta ruskeita 25cl 6kpl ja 36cl 3kpl, muutama vielä isompaa ni on täys 10kpl satsi molempia! Onnea etsintöihin!:)

 • Reply Eve_ 05/10/2014 at 08:11

  Heippa, vieläkö sinulla olisi tarvetta Ote-laseille? Minulta löytyisi tuota keskimmäistä lasikokoa, jonka mielellään myisin eteenpäin vähäisen käytön vuoksi. Väri on ruskea ja kuusi kappaletta niitä löytyy. Ilmoittele jos kiinnostaa 🙂

  • Reply Maiju 06/10/2014 at 12:15

   Mulla on eri kokoisia Ote-laseja nyt yhteenä 14 kpl eli tällä hetkellä ei ainakaan ole tarvetta uusille. Mutta kiitos joka tapauksessa, että tarjosit niitä minulle – uskon, että ne menee nopeasti kaupaksi joka tapauksessa! 🙂

   • Reply Eve_ 06/10/2014 at 18:48

    Selvä, laitetaan kirpputorille menemään 🙂 Mukavaa syksyä!

Leave a Reply

Your email address will not be published.